Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна

Страните от НАТО все повече се включвали в конфликта в Украйна
20 яну 2023 15:32, Елка Василева
580
Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат "със знак минус". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Още по темата
"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха много лоши за двустранните ни отношения, които в момента са вероятно в най-ниската си точка в исторически план, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските "дипломати и (руската държавна корпорация) "Росатом", съответните ведомства", съобщи също Дмитрий Песков.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
471
8
 
9
 
! Отговори
Георги Димитров преди 1 година
Украйна по морето дето ѝ са градовете пристанищата Русия може да изпрати едни подвидници с ракети дето се задействат с изкуствен интелект. Стане ли някой тръс в Русия се изтрелват. За сега само на източния бряг на САЩ има. Те се движат във водата с перки и се удрат по брега. А тези ракети като се взривят правят едни мощни вълни, които ще залеят Вашингтон, Ню Йорк, Бостън, Маямии др. Айде сега на Американците какво ше направят
470
4
 
12
 
! Отговори
Ангел Петров преди 1 година
Тес не спряха ли бе пиии!? Ако и ние продължаваме да се месим ще изядем сапа заради нашите *** и смотани политици.
469
5
 
8
 
! Отговори
Маргарита преди 1 година
Към "Факт" - Прав е Айнщайн, когато е казал, че човешката глупост е безкрайна! Факт е, че някои нямат способност или ги мързи не поне да научат нещо, а дори и да мислят:-(!!
468
20
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Западните танкове ще се топят като шоколад . Нищо не помага срещу ракети и артилерия
467
38
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
.Колега за русофилите в момента Украйна е на плюс явно..това че се взривяват сгради по градовете в Украйна в които има деца и жени.за русофилите е чудесно.за тях това е супер новина.чудя се един ден ако някой почне да избива и техните деца .дали пак ще се радват така. Защото аз съм сигурен че тогава ще пеят съвсем различна песен..но не случайно,по голям бо-луци от руснака и русофила няма..ако я няма тази руска помия ..света щеше да е с 300 години напред..дори и световни войни няма да ги е имало
466
24
 
55
 
! Отговори
писател преди 1 година
Украйна така или иначе ще загуби войната. По-добре е вместо да си го вирят да сложат оръжие и да се предадат. Така ще плащат по-малко репарации. Дреме му на Запада. Повече репарации, по-дълго време евтин нефт и газ. После Укроопитеците пак ще се оплакват че Путин им виновен.
465
7
 
22
 
! Отговори
Педериян преди 1 година
"Говеждизмът в България е стигнал до кретеннизъм" Митрополит Куси Методиевич
464
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Говеждизмът в България е стигнал до ***" Митрополит Куси Методиевич
463
53
 
27
 
! Отговори
Мариян преди 1 година
"Русофилията в България е стигнала до идиотизъм." Митрополит Методи Кусевич
462
103
 
59
 
! Отговори
читател преди 1 година
Русия така или иначе ще загуби войната. По-добре е вместо да си го вирят да сложат оръжие и да се предадат. Така ще плащат по-малко репарации. Дреме му на Запада. Повече репарации, по-дълго време евтин нефт и газ. После Mypзилкитe пак ще се оплакват че янките им точели нефта.
461
6
 
21
 
! Отговори
Фашист преди 1 година
Продавам Москвич. Запазен. Цена 10 000 долара. Изгодно
460
20
 
53
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 1 година
МИ ДА ДОСТАВЯТ БЕ ....И ВОЙСКА ДА ПРАТЯТ ...БЕЛКИМ НА ГОРСКИЯ МУ ПИСНЕ И ДА ПУСНЕ НЯКОЙ ЯДРЕН ФОЙЕРВЕРК , НЕ ЗАМИРИШЕ ЛИ НА ПЛУТОНИЙ ТИЯ ФАШАГИ НЯМА ДА МИРЯСАТ...
459
124
 
51
 
! Отговори
ЖужЙе преди 1 година
Крайно време беше,някой да ги срита тия ***.Не са спрели да крадат територии от съседите си и да правят золуми.Ленд лийза този път не е в тяхна полза,и затова така усилено врещят.Такъв невиждан разпад ги чака,че чак на Юпитер ще го видят.Биели се с НАТО,но ако НАТО дори за 20 дни беше в Украйна с армията си,досега щеше да са стигнали в Москва.Хитлер за 2 седмици стигна до средата на СССР,докато се биеше на още два фронта и тия го избутаха,чак когато получиха помощ от САЩ и Великобритания.
458
58
 
142
 
! Отговори
Омбре преди 1 година
Колко месеца вече води война НАТО против Русия и не може да я победи ,смешковци
457
46
 
146
 
! Отговори
ДОСТ преди 1 година
УКРАЙНА ИЗГОРЯ С ТОЯ БАБАИТЛЪК.
456
34
 
98
 
! Отговори
$$$$€€€€ преди 1 година
От сега знаем какво ще стане. Абрамс тежи 54 тона Т 90 40 тона Ще затънат в калта на Украйна и ще започне поголовно да ги унищожават.От сега тече състезание от руските военни,кои колко, които са добре запознати със слабите места на американските танкове.Това ще е още по голям резил за USA ( непобедимите)Цялата военна техника на НАТО е с недоказани качества а само добра реклама,за да се взимат пари от данъкоплатеца от запад
455
99
 
38
 
! Отговори
чок преди 1 година
"подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков." Ти да видиш, тоя се загрижил за украинския народ, който бива унищожаван всеки ден ... Бива наглост, безочие и лицемерие...
454
27
 
93
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Мечката само ви гледа сеира
453
67
 
28
 
! Отговори
До Видинлиев преди 1 година
Ти запада не го мисли! той вече над 100 г чака да западне гнилия капитализъм и да почне комунизъма! Но гледай сега явно там нещата не ги разбираш! Нищо просто си путинофил а путинофила е чоек който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ , та ЛЪЖЕ! Сега ше те светна! Я разкажи за Т14 руските танкове! дай да ем там какъв е коня и какъв боб яде! :))))))))))))))))))))))))))))
452
29
 
71
 
! Отговори
Видинлиев преди 1 година
Запада скоро ще разбере кон боб яде ли?!