Москва: Киев трупа HIMARS в атомните си централи

Големият брой атомни електроцентрали в Украйна са в центъра на вниманието от началото на войната
23 яну 2023 11:18, Йоана Цонева
78
Москва: Киев трупа HIMARS в атомните си централи
Снимка: БГНЕС

Руската служба за външно разузнаване (SVR) обвини Украйна, че съхранява доставено от Запада оръжие в атомните електроцентрали в цялата страна, съобщава "Ройтерс".

Твърди се, че доставените от САЩ ракетни установки HIMARS, системи за противовъздушна отбрана и артилерийски боеприпаси са били изпратени в АЕЦ "Ровно" в Северозападна Украйна.

"Украинските въоръжени сили съхраняват оръжия и боеприпаси, осигурени от Запада, на територията на атомни електроцентрали", посочват от руското разузнаване и уточняват, че изпращането на оръжия в АЕЦ "Ровно" е било извършено през последната седмица на декември.

Още по темата
Големият брой атомни електроцентрали в Украйна са в центъра на вниманието от началото на войната. Руските сили превзеха нефункциониращата АЕЦ "Чернобил" по-малко от 48 часа след нахлуването си на украинска територия, а впоследствие превзеха и Запорожката атомна електроцентрала - най-голямата в Европа.

И Киев, и Москва взаимно се обвиняват в обстрела на Запорожката АЕЦ, а Украйна твърди, че Русия използва мястото на практика като оръжеен склад.

Международната агенция за атомна енергия изрази сериозна загриженост относно атаките в близост до централата и предупреди за опасност от ядрена катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много, много глупаво оправдание на Русия заради пълната неспособност да се справи с Химарс.
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че къде да ги разположат другаде когато трябва да си пазаят електроцентралите от ВЕЦ до АЕЦ даже да им бомбят електротранспортната мрежа за насоченото движение на тока от електроцентралите до предприятията и домовете,а руснаците да не би да не си пазят техните електроцентрали с ракетни установки от всякакви калибри и по вид и начин на приложение,че за какво тогава са повели туй нападение над всички обекти от инфраструктурите електрифицирани при това със средствата на Украйна,като повод НАТО идва
44
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам никакъв смисъл да "освобождаваш" градове и села като ги разрушаваш до основи и избиваш цивилното население. В центъра на Харков имаше няколко сгради които са преживели хитлеристката окупация но не преживяха руските бомбандировки, въпреки че Хитлер на два пъти окупира града през ВСВ. Някой русофил ще обясни ли каква е целта на Русия? Да освободи Украйна или да я заличи от лицето на земята?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мало умниците от Киев....Москва хем използвала централата за склад хем си я обстрелвала сама вероятно за да унищожи складираните от нея самата боеприпаси.....джизъс крайст он а моторбайк....
42
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко.Те тия централи Украйна ли ги построи или ги имат,щото бяха част от СССР.Дали Украйна сама щеше да си построи?
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие пък трупате ПВО върху жилищни блокове! А в Белгород цели барикади от чували с пясък около магазини и складове. До къде стигна 3-дневната специална операция на Дядя? Собственият му народ да се окопава, заради пачия му акъл!
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 Абе вие русофилите имате на всичко обяснение. Даже химарса да буфне Путин по плешивата тиква пак ще намерите оправдание. Не ви ли омръзна цял живот да се занимавате с едно и също постоянно да измисляте оправдания за Русия.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха-ха-ха От доста време няма руски подвизи в трансформаторната война. ----------- вероятно са опукали и последните си ракети. Сега ще чакат доставка от КНДР, Иран и други братски страни :)
38
8
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До Анонимен 29 Как да няма, има и по-смешно шубе от украинеца, нарича се Владимир Путин и се е скрил в бункера.Той даже и при цивилните го е страх да се скрие,затова се е наврял в мишата си дупка и от там плаши света с ядрените си ракети.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34 в Макеевка нямаше РЗК въпреки настояването на Пушилин.Това в Соледар си беше наказателната акция заради Макеевка.Защо обаче тоя Химарс там не помогна.Сега Зеленски още не може да си събере загубите.Руснаците ще му ги изпратят с 20 камиона,ама нещо украинците се дърпат,че ще настане паника в тила.
36
8
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Русия май загуби войната с украинските трансформатори. От доста време няма руски подвизи в трансформаторната война.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най вероятно и танковете които ще получат от Германия,Великобритания и Франция ще им се наложи на укрите да ги крият по АЕЦ-те?
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЕЦ запорижие станала склад за руско оръжие. Сама да питам демократите, кой си обстрелва собствените складове бре. Главите са за мислене не за носене на шапка.
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 Целият свят видя как руснака прихваща ракетите Химарс в Макеевка. 610 окупатора заминаха на концерт на Йосиф Кобзон.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 Проблема че вие русофилите нямате акъл, това ве е проблема. Русия е обречена каквито и глупости да пишете за руското величие.
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ракетите Химарс ги прихващат там,където има РЗК.Проблема е,че украинците стрелят по цивилни с тях.И не е вярно,че няма унищожени,украинците ги крият в заводи и само нощно време ги изкарват.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия напълно се провали в лова на Химарс. Нито един Химарс не е унищожен до момента от Русия, въпреки че лъжкото Коношенков постоянно съобщава за ликвидирани Химарси. За да се оправдае Русия че е неспособна да удари нито един Химарс измисли фалшивката че Химарс били скрити в АЕЦ. Ако е така това означава че значително ще бъде съкратен радиуса им на действие тъй-като на фронтовата линия има само една АЕЦ и тя е в ръцете на Русия. В същото време на 80км от фронтовата линия Химарсите горят всичко.
29
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великите герои от Укрия няма да мирясат докато не облъчат Европа. Те явно по природа са си такива героите от Укрия, имат натюрел на плъхове. Убиват беззащитни, съскат и се зъбят страхливо , когато видят някой с тояга. Идеално пасват на модерните евроатлантически ценности.
28
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова смешно шубе като украинеца.Да се скриеш в градовете и там да се отбраняваш,щото има още цивилни.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия от алджазира и скай нюз са руски агенти - затова показват украинските танкове пред блоковете - специално са ги строили там