Москва: Киев трупа HIMARS в атомните си централи

Големият брой атомни електроцентрали в Украйна са в центъра на вниманието от началото на войната
23 яну 2023 11:18, Йоана Цонева
78
Москва: Киев трупа HIMARS в атомните си централи
Снимка: БГНЕС

Руската служба за външно разузнаване (SVR) обвини Украйна, че съхранява доставено от Запада оръжие в атомните електроцентрали в цялата страна, съобщава "Ройтерс".

Твърди се, че доставените от САЩ ракетни установки HIMARS, системи за противовъздушна отбрана и артилерийски боеприпаси са били изпратени в АЕЦ "Ровно" в Северозападна Украйна.

"Украинските въоръжени сили съхраняват оръжия и боеприпаси, осигурени от Запада, на територията на атомни електроцентрали", посочват от руското разузнаване и уточняват, че изпращането на оръжия в АЕЦ "Ровно" е било извършено през последната седмица на декември.

Още по темата
Големият брой атомни електроцентрали в Украйна са в центъра на вниманието от началото на войната. Руските сили превзеха нефункциониращата АЕЦ "Чернобил" по-малко от 48 часа след нахлуването си на украинска територия, а впоследствие превзеха и Запорожката атомна електроцентрала - най-голямата в Европа.

И Киев, и Москва взаимно се обвиняват в обстрела на Запорожката АЕЦ, а Украйна твърди, че Русия използва мястото на практика като оръжеен склад.

Международната агенция за атомна енергия изрази сериозна загриженост относно атаките в близост до централата и предупреди за опасност от ядрена катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък русия слага ПВО по покривите на къщите в Москва :))))
5
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох колко русофилска мъка има по таз земя :(
4
15
 
11
 
! Отговори
Амии преди 1 година
Нали щяхте да ги унищожавате още щом влязат на Украинска територия? Сами си противоречите! Измитайте се оттам и Дим да ви няма!
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви HIMARS трупа? Нали се клехте как са унищожени още при доставките? После как са унищожени на бойното поле, а накрая- трупали?!
2
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците са поръчали 200 броя HIMARS, ако решат да им ги дадат, тежко и на руската армия.
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас... запада не оставя Русия да прави каквото си иска :(