Москва: Украинският народ ще страда, ако Европа изпрати танкове

В редиците на НАТО имало все по-силното неспокойствие
23 яну 2023 13:50, Елка Василева
365
Москва: Украинският народ ще страда, ако Европа изпрати танкове
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Западът изпрати танкове в подкрепа на Киев, предаде Ройтерс.

Още по темата
Изявлението на Кремъл идва на фона на все още неразрешения въпрос дали танкове германско производство "Леопард 2" (Leopard 2) да бъдат предадени на Украйна. На среща в петък в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Вашингтон и неговите съюзници не успяха да убедят Берлин да предостави такива тежки оръжия на Киев.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че разделенията в Европа за предоставянето на танкове на Украйна демонстрират "все по-силното неспокойствие" в редиците на НАТО. "

Но, разбира се, всички страни, които участват, директно или индиректно, в напомпването на оръжия в Украйна и в повишаването на нейното технологично ниво, носят отговорност (за продължаването на конфликта)", заяви Песков.

"Основното е, че украинският народ е този, който ще плати цената за цялата тази псевдоподкрепа", допълни той.

По-рано днес полският премиер Матеуш Моравецки каза, че е възможно страната му да изпрати танкове "Леопард" на Украйна като част от коалиция от държави дори без позволението на Германия. Германската външна министърка Аналена Бербок заяви в интервю, излъчено вчера по френска телевизия, че Берлин няма да попречи на Варшава, ако тя реши да даде своите танкове германско производство на Киев.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми е кофти. Но на естонското правителството може да стане кофти. Посланничка май е изпратен у тях.
227
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 244 и,кво с тия бройки,какво ще направиш,а то и снаряди трябва.155мм май са на свършване щом американците ровят в Израел за тях,а 122мм са руски и за тях снаряди няма много.Друг е въпроса,че се използват от старите гаубици.После се чудиш що нищо не се случва от доста време от украинска страна.
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Жанета бе умнико.
225
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нулево същество. Ми то за който нито една книга не е прочел и не е чувал за Шекспир то много ясно че не е чувал и за Толстой да не говорим за Чехов или Чейковски Стравински Модест Мусоргски за Репин или Менделеев. То такова необразовано вика нищо не били дали на света това е смехотворно.
224
5
 
10
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Естонското правителство е взело решение да предостави на Украйна всичките си 122 и 155мм.гаубици, всичките. Браво. Кофти ли ти е?
223
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 238.Аз пък не виждам украинците изобщо да са дали нещо на света.Може би за това единственото,което знаят е "Дайте ми"
222
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофоб описал геройство на 22 годишен украинец загубил ръка на фронта. Моите уважения но това не е геройство а жестокост от страна на Зеленски защото ако беше преговарял нямаше да има нито украински нито руски много страдалци. Зеленски беше повикан от Русия на преговори но високомерно отказа и за това сега хората страдат. Зеленски има най голяма вина той работи за своя народ но не за украинския.
221
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 206.Вярно ли,че е най-добрият?За това ли едни кюрди с най-старите ПТУР,ги разпукаха в Сирия.Разликата е,че джавелин трябва да уцели Т-72Б3 само в купола отгоре,а Леопарда и с по- статично няма значение къде.Е то пък има и Т-90М,които е съпоставим с Леопард 2 А7 от който има само няколко единични бройки произведени.
220
7
 
12
 
! Отговори
ха, ха Дураци ! преди 1 година
Украйнците воюват защото обичат живота си на свободни хора -- руснаците воюват на сила ,а Вагнер за пари ! И един народ да са ПОЛОВИНАТА не харесват диктатора !
219
18
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Във всички случаи е необходимо т.н.украинци да се запитат -"А защо ги ручахме жабетата?"Колко пъти от руска страна и лично от Путин бяха предлагани различни варианти за споразумия??Русия никога преди 24 .02.2022 не е предлагала независимост на донецките републики-само някаква автономия!?Колко пъти Русия е предлагала споразумения и договори за добросъседски отношения!?Т.н.Украйна в лицето на своите ръководители избра конфронтацията по всички линии!Сега ще плати с огромни лихви за политиката си!
218
6
 
2
 
! Отговори
ха, ха Дураци ! преди 1 година
Заленски каза на германците със танковете който бихте ни дали да се освободим и ако някой от тях оцелеят ние няма да ходиме във Москва ! А тоя Песков може да обяви и Аляска за руска защото те са я продали на щатите и след две минути има ядрена война !
217
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми симпатични блядоветее, но дано Ким Чен *** не реши да си увеличи територията с 15 млн км2, че Блатная ще изчезне от картата. Северна Корея спокойно може да пребие Разпутин
216
4
 
8
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Песков очаквай включване. НКДВ.
215
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има клип за руснак който също е загубил ръката си но се е върнал на фронта и се е научил да стреля с гранатомет. Руснаците и украинците са една порода .Те затова воюват. Ако не беше Запада и ако не бяха САЩ това нямаше никога да се случи. САЩ много са виновни и те трябва да страдат така както Русия и Украйна. САЩ са враг на Украйна разберете го това. И изобщо на нас и на цяла Европа.На целия свят дори
214
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чабурашка по икономически показатели е извън ТОП 10! Последната година показа, че и във военно отношение е извън ТОП 10!
213
6
 
15
 
! Отговори
ха, ха Дураци ! преди 1 година
Дураците не разбраха ,че нянат работа във Украйна и плашат ли плашат.....няма нападателно оръжие когато врага е на твоя територия !
212
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рушагите ако бяха толкова силни на бойното поле, колкото на приказки, нямаше да имат равни. Но според мен трябва да се прекръстят на Въшкария
211
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Ние няма да сме наред след Украйна и след украинците ако нашите управляващи не ни натикат насила във война която не е наша.
210
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние няма да сме наред след украинците ако нашите управляващи не ни натикат насила във война която не е наша.
209
6
 
12
 
! Отговори
Още не сте разбрали. преди 1 година
22-годишен украински военен губи ръката си на фронта. За да не бъде в тежест на любимата си, той й казва, че я напуска. Но момичето го открива чрез бойните му другари и направо в болницата го моли да се оженят. В момента Сергей Костюченко е с бионична протеза на мястото на ампутираната си дясна ръка.МОЖЕШ ДА УБИЕШ УКРАИНЦИТЕ, НО НИ МОЖЕШ ДА ГИ ПОБЕДИШ!