Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
13 фев 2023 17:00, Нели Христова
207
Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?
Снимка: БГНЕС

Украинските власти внезапно прекратиха мирните преговори миналата пролет "сякаш по заповед отгоре", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, предаде ТАСС.

Прессекретарят на руския президент коментира думите на говорителя на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, че западната намеса е довела до спирането на преговорния процес между Москва и Киев.

"Казваме ви го от шест или седем месеца. И руският президент Владимир Путин е говорил за това на различни нива. Става дума за самия документ, който беше договорен в резултат на много трудни преговори и който дори беше парафиран", каза Песков. "Всъщност след това изведнъж, сякаш по команда отгоре, украинската страна напусна масата за преговори, прекрати комуникацията", подчерта той.

Прессекретарят на Путин опроверга слуховете за втора вълна на мобилизация и каза, че "няма данни" за такова нещо, предаде БТА.

Песков отказа да коментира думите на украинския политик Виктор Медведчук, който каза, че бившият президент Петро Порошенко уж бил предлагал на Путин "да вземе Донбас".

В тази връзка говорителят на Кремъл обаче отбеляза: "Разбира се, начинът, по който киевският режим действаше спрямо републиките в Донбас в продължение на осем години, вероятно показва, че нито един режим не би действал по този начин по отношение на необходими за него територии, нито един режим не би участвал в това, което може да се смята за геноцид, никой режим не би обстрелвал териториите и населението си с тежка артилерия, не би убивал жени, деца, старци... Наистина имаше такова поведение на киевския режим по отношение на районите на Донбас, сякаш не му трябват", заключи Песков.

Що се отнася до призива на посолството на САЩ в Москва американците с двойно - руско и американско – гражданство незабавно да напуснат Русия, тъй като можело да бъдат мобилизирани, Песков каза: "Не чуваме подобни призиви за първи път". Говорителят на Кремъл допълни: "А това, че се споменават граждани с двойно гражданство за които се твърди, че са заплашени от мобилизация - тези, които са граждани на Русия, за нас са граждани на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 167 Ти заплашваш ли някой?
160
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 169 той и зелето казваше,че е за мир като го избираха,ама след това се извъртя и вярно е че не са нападали Украина те се разпадна още 2014г
159
6
 
12
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
И всички "верваме" на Кремъл? Още помним ,как Лавров се изцепи на преговорите в Турция,че ..."никога не са нападали Украйна" ! Лъжата и манипулацията са нужни на Кремъл , като ..."Въздухът и водата за всяко живо същество"! Без лъжи, Империята на Zлото ще се разпадне!
158
5
 
3
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Така е, аз вече станах жертва на Британската русофобия и липса на образованост само защото се казвам Иванов!!
157
1
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 година
До До 1Общо взето в Украйна е така както си го описал, а можеш и да дадеш фира или да се преродиш в чужди тела чрез органите си....
156
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юсеин болт и сега какъв е резултата .пилците се борят се бият на есен.Затова Мосад цитира 157к загинза Украйна срещу малко над 18к за Русия.щото сте много умни.Пък ти се прави на велик.Още 6 месеца и едно поколение изчезва.
155
8
 
7
 
! Отговори
Ако бях Путин преди 1 година
Никога нямаше да преговарям с една кукла на конци като Зеленски!
154
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тая войни продължи още малко, ще почнат в България да ни сменяват насила имената. Иван и Васил же са вече Джъстин и Джон, за да се премахне руското влияние разбира се ;))
153
1
 
5
 
! Отговори
До 154 преди 1 година
Тихо! Това САЩ и марионетките им не го знаят ;) Слаби са по история!
152
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хохли вас кой ви брои бе.Русия от повече от милион армия прати само 155000 и хвърлихте срещу нея 600000 и нищо не направихте Сега украинската мобилизация е над 900000 и срещу нея има не повече от 450000 и пак нищо заврели сте се в миши дупки.Конфлика е между Русия и запада,а вие сте разходен материал.
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък кой иска та разговаря със зеленчука?Казват му това е условието,ако искаш като не искаш бой докато поискаш.Зелето е никой.
150
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Въпрос "Кой иска да преговаря с един хрониченЛъжец като Путин? *** за русо-фашистките окупатори." ---------------- Путин ли излъга за минските споразумения?
149
6
 
5
 
! Отговори
Малка подробност преди 1 година
Руснаците се оказаха не втората армия в света а втората армия в Украйна.
148
5
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кой иска да преговаря с един хрониченЛъжец като Путин? Смърт за русо-фашистките окупатори.
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 150 И къде ги видя тия провали,че украинците са се сврели в миша дупка и зелето ходи да проси по света, танкове самолети,снаряди.Това ли наричаш провал.Сега Мосад като им публикува загубите и не знаят какво да правят урките.
146
4
 
7
 
! Отговори
Бай Драган преди 1 година
На Песков синчето се оправило с връзка да оди войник сюндюка му.. а на Песков да му обръснеш мустаките а чи сетне плесник след плесник!!
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До русофобите - Когато в България е имало Иван, Васил и тн Москва не е съществувала .
144
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е велика империя и не се нуждае от никой да оправдава действията и.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мужик що пък мислиш, че Путин е тоя който иска да разговаря с някой Той нито с Макрон нито с Шолц,нито с Урсула иска да разговаря.И той ги реже не те него.А това,че говорят с зелето нищо не значи Той казва,аз искам,казват да добре и толкова Година проси само.
142
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамзан Кадиров: Зеленски е терорист, грешно е да се преговаря с него.