Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
13 фев 2023 17:00, Нели Христова
207
Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?
Снимка: БГНЕС

Украинските власти внезапно прекратиха мирните преговори миналата пролет "сякаш по заповед отгоре", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, предаде ТАСС.

Прессекретарят на руския президент коментира думите на говорителя на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, че западната намеса е довела до спирането на преговорния процес между Москва и Киев.

"Казваме ви го от шест или седем месеца. И руският президент Владимир Путин е говорил за това на различни нива. Става дума за самия документ, който беше договорен в резултат на много трудни преговори и който дори беше парафиран", каза Песков. "Всъщност след това изведнъж, сякаш по команда отгоре, украинската страна напусна масата за преговори, прекрати комуникацията", подчерта той.

Прессекретарят на Путин опроверга слуховете за втора вълна на мобилизация и каза, че "няма данни" за такова нещо, предаде БТА.

Песков отказа да коментира думите на украинския политик Виктор Медведчук, който каза, че бившият президент Петро Порошенко уж бил предлагал на Путин "да вземе Донбас".

В тази връзка говорителят на Кремъл обаче отбеляза: "Разбира се, начинът, по който киевският режим действаше спрямо републиките в Донбас в продължение на осем години, вероятно показва, че нито един режим не би действал по този начин по отношение на необходими за него територии, нито един режим не би участвал в това, което може да се смята за геноцид, никой режим не би обстрелвал териториите и населението си с тежка артилерия, не би убивал жени, деца, старци... Наистина имаше такова поведение на киевския режим по отношение на районите на Донбас, сякаш не му трябват", заключи Песков.

Що се отнася до призива на посолството на САЩ в Москва американците с двойно - руско и американско – гражданство незабавно да напуснат Русия, тъй като можело да бъдат мобилизирани, Песков каза: "Не чуваме подобни призиви за първи път". Говорителят на Кремъл допълни: "А това, че се споменават граждани с двойно гражданство за които се твърди, че са заплашени от мобилизация - тези, които са граждани на Русия, за нас са граждани на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
5
 
! Отговори
А.Й., гр. Трявна преди 1 година
Хахаха, много са ми смешни пропагандаторите по руските канали които с пяна на уста се опитват да оправдаят Кремъл за провалите на фронта защото били воювали с НАТО. Горките, ако НАТО наистина ви подлепи с големитеШамари само за една седмица жалката ви империйка ще отиде в историята.
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подоляк: "Нам в день надо делать не по 1000 "похоронок" для России, а по 2500, 3000, а лучше - 5000. Только это может начать финализировать эту войну. Только уничтожение, уничтожение и уничтожение"
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамзан Кадиров: В рамките на СВО е необходимо да се "отнеме" Одеса и Харков, за да се обезопаси нашата държава.
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамзан Кадиров: Вярвам, че до края на годината всички поставени задачи в рамките на спецоперацията ще бъдат изпълнени на 100%.
137
1
 
2
 
! Отговори
bl преди 1 година
Бай Дрън, това ви мнение заслужава поне 10000000 зелени палчета. Самата истина казана сбито и ясно. Не съм от онези с VPN, скриптове и прочие... От мен един плюс, но от сърце!
136
1
 
4
 
! Отговори
До русофобите преди 1 година
Ако тая войни продължи още малко, ще почнат в България да ни сменяват насила имената. Иван и Васил же са вече Джъстин и Джон, за да се премахне руското влияние разбира се ;))
135
1
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 1 година
Еми според Зеленски дори да слушаш руска музика като Чайковски си е руско влаяние ;) Затова я забранил със закон! Според Британия аз пък съм руски агент защото се казвам Иванов ;))
134
7
 
5
 
! Отговори
Адолф Путлер преди 1 година
Както писа един колега по-долу, под формата на Нека Да Чуем и Другата Гледна Точка се публикуват откровенно пропагандни наративи спуснати от Кремъл. За щастие на украинците и цивилизования свят, мнението на неграмотните балкански субекти населяващи територията наричана България, няма абсолютно никакво значение за хода на войната и военните доставки.
133
4
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Никой уважаващ себе си политик не иска да преговаря с жужето. Защото жужето казва, обърни се, свали си гaаштuте, наведи се и тогава ще преговаряме. Явно само на Лукашенко му харесва да е булката.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай дрън.Ми не,че не ни свързва,ама има разлика.Руснаците предложиха Южен поток,американците казват не може,предложиха АЕЦ Белене пак не може,ама може да се опитат да добиват шистов газ в Добруджа,най-плодородните земи.Е такива са.гледат си своя интерес само.
131
4
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
И да, обичаме и украинците, те също са наши хора, макар и леко заблудени. Грешката ви е, че ни карате да мразим и украинците. Ами накарайте една майка да мрази едно от децата си. А България реално е духовна майка и на украинци и на руснаци, които в големия план са едно и също. Не, не мразим укрите, просто искаме войната да спре. А войната е между англосакси и Русия. Омразата, ако може да бъде наречена омраза е като тая омраза към наши продажни политици. Техните не са по-различни.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 130 ми като в години си му давал възможност пък той се е правил на интересен така става.Е то по държанието на Зеленски явно се е подлъгал,че ще му дават всичко,което поиска,ама нещо не е преценил нещата.
129
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Какво значи "руско влияние"? Та ние говорим почти един и същи език, имаме една вяра. Какео общо имаме с англосаксите? Не говорим един език и единственото общо са чуждиците, дето сме заели от техния език. А това е влияние, нали? Нищо не ни свързва с англосаксите. И в момента ни карате да ги заобичаме, намразвайки близки нам хора. Това искате, само че аз не виждам как ще стане.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 126 понеже са я спасявали са давали само *** накрая Сталин им е показал конфигурация от три пръста.Е сега щото тръгнаха да спасяват Украина си изчистиха складовете от старите тенджери и много я спасиха.
127
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ПУТИН Е ВЕЛИК
126
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Oпределено е е по-добре да си роб на днесбг.
125
7
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ !!!!! БЬЛГАРИЯ Е НА СТРАНАТА НА РУСИЯ !!!!!
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 що говориш глупости.
123
0
 
5
 
! Отговори
Защо ли? преди 1 година
Ами за да накараш, този който си нападнал да седне да преговаря, трябва да имаш успех на бойното поле! Това го знаят и децата. На улицата нападаш някой и започваш да го налагаш, обаче нападнатия се отдръпва и ти пълни главата с гръмотевици,а ти започваш да ревеш: Чакай бе човек, защо така бе дай да се разберем!А коментара относно колко пъти САЩ е спасила Русия-СССР от глад е 100% точен, исторически и фактологически. Достатъчно е едно име Албърт Кан.
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам кое е по зле-да си роб на САЩ ( като България) или са си биеш, да станеш роб на САЩ ( като Украйна)?