Шойгу в Мариупол, инспектира работата по възстановяване в Донбас

Руският министър посетил нови строежи, медицински център
6 мар 2023 12:16, Елка Василева
67
Шойгу в Мариупол, инспектира работата по възстановяване в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети зоната на руските военни операции, за да инспектира работата по възстановяване в Донбас, съобщи днес руската армия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Съобщението беше направено, след като в събота руската армия вече беше съобщила, че Шойгу е инспектирал „команден пункт“ на фронта в Източна Украйна на фона на бушуващата битка за град Бахмут, отбелязва АФП.

„В рамките на пътуване в зоната на специалната военна операция“ Шойгу направи инспекции на вече възстановени инфраструктурни обекти, както и на нови строежи в Мариупол, се казва в съобщението, което не уточнява на коя дата е била министерската визита.

В пристанищния град Мариупол, който беше обсаден в продължение на няколко месеца, преди да падне в руски ръце в началото на май 2022 г., министърът посети медицински център за спешна помощ и нов жилищен квартал от 12 сгради, пише в съобщението. На министъра е било докладвано и за строителството на училища.

Според същия източник Шойгу е бил осведомен и за изграждането на важен водопровод, който да свърже т.нар. Донецка народна република в Източна Украйна с руската Ростовска област.

Визитата на Шойгу идва в момент, когато продължават ожесточените сражения за контрол над Бахмут в Донецка област. Градът е с ограничена стратегическа стойност, но се е превърнал в символ, тъй като воюващите страни се сражават там от месеци.

В края на декември Сергей Шойгу посети на два пъти зоната на „специалната военна операция“ в Украйна.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо не публикувате снимки от новите строежи в Мариупол?Отдавна ги има в медийното пространство. РФ като отделни градове и др. административни субекти е поела шефство над определени региони и селища и активно работи за заличаване на разрушенията, за изграждане на всякакъв тип инграструктура и жилища.Не пишете никога,че,отдръпвайки, украинците разрушават водопроводи,електросъоръжения и въобще всичко от градската инфраструктура и освен това минират навсякъде и в частни жилища, и на обществени ме
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВО с башибозуци и след тях инспектирал,туй отдавна на много хора е известно.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалш!
12
12
 
15
 
! Отговори
ООН преди 1 година
Целия свят призна поражението на укрофашистите във бахмут( тежко наторяване на почвата със фашисти) тука няколко зелено поклонници само ръсят глупости!! Тор Тор много украйнска тор!! Укрофащистите ще бъдат замеряни със камъни по целия свят мнооого скоро!!
11
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инспектирал работата по възстановяване на града, МОЛЯ? Наглеци, прогониха 400 хиляди души от града, сринаха де що има сграда, унищожиха домовете на хората градени с десетилетия, унищожиха най-голямото металоргично предприятие в Европа, на което се базираше цялата икономика на областа, и видиш ли сега инспектирал възстановяването, колко требва да си нагъл и безочлив за подобно нещо, СИБИРСКИ ВАРВАРИН!
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не могат да постигнат бърз успех при Бахмут, ВСУ целят да изтощят силите им.
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската бригата, от която Путин ужасно се страхува. Има една украинска военна бригада, която ужасно плаши руския президент Владимир Путин със самото си име. Става въпрос за "Еделвайс", Десета планинско-щурмова бригада, пише агенция УНИАН
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската отбрана на Бахмут остава стратегически надеждна, продължава да унищожава руската жива сила и техника, докато самите украински сили не понасят прекомерни загуби. Това се казва в доклад на американския Институт за изследване на войната ISW, цитиран от Гордон. ВСУ изтощават силите на Русия.
7
13
 
17
 
! Отговори
До долните преди 1 година
Бандеровците "вероятно се изтеглят контролирано" според западната преса ?!? А всъщност направо бягат от Артьомовск (повече никога няма да бъде Бахмут)вероятно ако оцелеят. Останалите обкръжени нацисти ще бъдат трудоустроени в Сибир. А. Забравих. Нали вчера твърдяхте че Русия са останали без оръжие и раздават лопати на бойците ?!? Представете си какво ще стане ако им дадат автомати....
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовците бяха пуснати, защото Ердоган се договори със Зеленски и джуджето в Кремъл да се предадат и после да бъдат освободени за да се обяви Мариупол за превзет.... Никакви олигарси няма замесени...
5
1
 
7
 
! Отговори
Хората на фронта преди 1 година
Мислите ли че на хората в Украйна -( особено там където се водят бойните действия) вече започва да им става все тази кой ще победи накрая? Про-западни. или Путинисти - дали на хората им е все тая стига да просто войната да свърши и да не стрелят край тях?
4
3
 
2
 
! Отговори
таймкиипър преди 1 година
Шоюгуту беше там онзи ден - сен за намиране на инфото, ден за превод .... типикъл бългериън нююз сървиз
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу и Путин са предатели, които пуснаха азовци в замяна на няколко приближени олигарха. Затова Пригожин не иска да взима азовци за пленници в Бакхмут.
2
7
 
2
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
Има ли нов блок с над 6 етажа?
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що нищо не се възстановява в зеленската окрайна?