В руския ефир: Дали да не освободим Финландия?

"Финландия исторически е наша земя" е част от реакциите
Обновена: 6 апр 2023 07:13 | 6 апр 2023 07:00, Елка Василева
402
В руския ефир: Дали да не освободим Финландия?
Снимка: архив, БГНЕС

В руския ефир се чуват крайни реакции и заплахи заради приемането на Финландия в НАТО - от "Финландия исторически е наша земя" до "Трябва да освободим братския финландски народ".

Още по темата
Дали да не освободим Финландия? Такава дискусия се проведе в руската държавна телевизия по повод приемането на скандинавската страна в НАТО.

"Дайте първо да освободим останали"

В студиото гостува Дмитрий Абзалов, президент на Центъра на стратегическа комуникация, според когото в страната цари хаос и Финландия "вече се намира извън наш контрол". Водещата Олга Скабеева в отговор уточнява, че "Финландия исторически е наша земя". В диалог със зрител в публиката Скабеева добавя: "Трябва да освободим братския финландски народ", пише германският "Франкфуртер Рундшау", цитиран от Дойче веле.

В тази телевизионна дискусия Абзалов възразява на водещата и обяснява, че руските въоръжени сили трябва да се съсредоточат върху сегашните бойни действия, които нарича "специална военна операция".

"Дайте първо да освободим всички останали, пък след това ще се занимаваме с братския финландски народ", казва президентът на Центъра за стратегическа комуникация, цитиран и от руски медии. Абзалов изказва и съмнението, че освобождаването на Финландия едва ли ще се осъществи в рамките на нашия живот. "Грандиозни планове, желаем щастие", обобщава водещата Скабаева.

Кремъл заплаши с контрамерки

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира приемането на Финландия в НАТО като "посегателство срещу националните интереси на Руската федерация", съобщи руската агенция "Интерфакс". На пресконференция в Москва журналистите го попитаха дали влизането на Финландия в НАТО не е политическо поражение, след като "специалната операция" в Украйна е била насочена тъкмо срещу разширяването на НАТО. По думите на Песков влизането на Финландия в Алианса било посегателство срещу националната сигурност на Русия, което я принуждавало да вземе съответните мерки.

Говорителят на Путин все пак уточнява, че "ситуацията с Финландия е коренно различна в сравнение с тази с Украйна". "Първо, Финландия не се превърна в "Антирусия", с Финландия ние нямаме спорове", казва още Песков.

Той уточнява, че Москва внимателно ще наблюдава какво става в северната ѝ съседка и ще вземе всички необходими контрамерки - в зависимост от това дали там ще бъдат разположени оръжия и ще се изгражда инфраструктура, които биха създали опасност за руската граница. Както е известно, тази граница е дълга 1340 километра. Досега Русия граничеше с пет натовски държави - Норвегия, Латвия, Естония, Литва и Полша. Общата дължина на границата между Алианса и Русия беше 1215 километра. След приемането на Финландия в НАТО тя се удвоява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да метнат няколко Кинжала, колкото да не е без хич. Поне това го могат.
323
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че "българските патриоти" от ***, бяха припознати от шефа си.
322
0
 
2
 
! Отговори
В китайския ефир преди 1 година
Дали да не освободим и да си върнем Сибир? Така и така си е наш а ние сме толкова нагъсто тука... Поне няма да ползваме ресурсите му за военни цели , а ще инвестираме в по-нататъшен икономически възход?!
321
0
 
1
 
! Отговори
Слънчарски преди 1 година
До Анонимен #354Точно затова говоря. Всеки като почне да си иска тъпотии от предо 200+ години, накрая всички губят. През Втората световна поне не са имали ядрени ракети.
320
1
 
2
 
! Отговори
Ооооо, да ! преди 1 година
Що не си изпратите мобилизираните и пандизчиите във Финландия ? Финландците са феноменални снайперисти ! С един куршум два москала ще оземляват !
319
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слънчарски В турския ефир: "Дали да не освободим България? Тя е исторически наша земя!"
318
1
 
5
 
! Отговори
Слънчарски преди 1 година
В монголския ефир: "Дали да не освободим Русия? Тя е исторически наша земя!"
317
1
 
4
 
! Отговори
Не е същото преди 1 година
До Taka e.....За Македония е пролята много Българска кръв,тя е родно място на Велики Българи.За голямо съжаление и ние носим вина,че не успяхме като държава да освободим навреме братята си и Сърбия и Гърция се възползуваха от това.НО!Има едно голямо НО - ние признаваме правото им да се наричат както си искат,ако щат и Марсианци да са,скачаме само когато нагло и безобразно се краде историята ни и се поругава паметта на загиналите за тяхната свобода.Това е!
316
1
 
5
 
! Отговори
Taka e преди 1 година
До първобитно мислеИ и ние съшото го кйазваме за Македонците, обаче като ни кажат че не сме прави от 9 кладенеца вода вадим.
315
3
 
18
 
! Отговори
Тези "хора" преди 1 година
Са...пещярняци!Те още живеят някъде в пъвобитно-общинския строй и все някого трябва да нападат и "освобождават".Давайте-пробвайте се.Там вечеокончателно ще Ви счупят зъбите!
314
5
 
18
 
! Отговори
първобитно мислене преди 1 година
"Финландия исторически е наша земя"---а исторически московията, Китай, Индия са били монголска земя......България --турска земя.......а цялото средиземноморие --римска,т.е. италианска земя..... тези хора дали съзнават , колко са ограничени и изостанали въвр времето? Това не е само от пропагандата, а и от умственият им багаж.
313
3
 
23
 
! Отговори
Туй свободата преди 1 година
Русите първо да освободят себе си и после, да мислят за другите !!!
312
14
 
4
 
! Отговори
ZеленскиV преди 1 година
Тежко време настъпва за многополовите .. дръжте се за квот се хванете и най вече за идеята която сте забъркали с доста пресни, но топли, а после и се намажете. Изтече хакнат планът за евакуация на някакво ново посолство с50 звездички на байрака в Лвов.. ще си обират крушите в края на Август. Зеленчука и компанията която го направи най известният клоун в света вече преговарят в коя колония да бъдат настанени. Натискали се копаят новата магистрала Одеса-Пекин, имало Картофи в менюто освен моркови.
311
13
 
4
 
! Отговори
Mалорусь преди 1 година
кошмарът за многополовите не спира.. но и РУСКИЯТ чепик продължава да мачка безмълвно и тихо. Остава сега да мръдне и към Фините, те полските бутилки и без това не им трябва много. Във Варшава предатели колкото и Америкосите, само пачки да има, както и унас. Всите предатели живеят на кредит те затова и достойнството им е такова на кредит. Кажат им бегай скачай срещу Бойча - там са, бегай срещу Волгин също, а сега пред ***. Само за Хейпарада ги събират повече от пРОВИНЦИЯТа.
310
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще освобождаватДрисльовци акоСеПробваатЩе ги освободятЗаднешким
309
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са щастливи, че свръхразвитата инономически и социално държава Еритрея е техен верен съюзник, да не забравим и братска Северна Корея,
308
5
 
4
 
! Отговори
дяконе преди 1 година
дяконе много си чел ама виж изхода и кой какво печели какво губи като територии
307
7
 
31
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Най-смешното в руската изцепка е, че фините им ЕБ-Аха Майката през 1939-1940 !!! Алчните ватенки бяха разбити от малобройната финландска армия ! Според статистиката загубите на финландия в жива сила са 25 904 (загинали или изчезнали) срещу руските загуби от 126 875 (загинали или изчезнали) - ПОЧТИ 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!Финландия губи около 30 танка докато руснаците отчитат загуби от 3543 танка !Хвала на храбрите фини !!!Позор за ватняците !!!
306
8
 
11
 
! Отговори
Първо нас преди 1 година
Първо требе да освободят тук - задунайската губернийка ! Ето - ко-пей-кин и референдумче спретна . Подготвяме почвата за просъеднияването към сибирската империйка .
305
7
 
30
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.