Западът се готви Путин да използва във войната "всичко, което му е останало"

Това включва и ядрено оръжие
18 апр 2023 20:20, Нели Христова
340
Западът се готви Путин да използва във войната "всичко, което му е останало"
Снимка: БГНЕС

Западът се готви Владимир Путин да използва "каквито инструменти да са му останали", включително ядрени заплахи и кибератаки в отговор на очакваната контраофанзива на украинските лидери срещу Русия.

Британски служители на срещата на върха на външните министри на Г-7 в Япония заявиха, че очакват Русия да отмъсти и "трябва да бъдат подготвени" за екстремни тактики, докато се опитва да задържи украинска територия.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза миналия месец, че Москва е готова украинците да отвърнат на удара, предупреждавайки, че страната му ще използва "абсолютно всяко оръжие", ако Киев се опита да си върне Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 г.

Изглежда имаше признание в Москва, че нейните сили скоро може да се окажат в отбрана в Украйна, тъй като зимната офанзива на Русия изглежда се забавя.

Ядрената реторика на Русия обедини министрите от Г-7, които излязоха с изявление след двучасовата си среща в понеделник, осъждайки заплахите като "неприемливи" и критикувайки плана на Путин за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Представители на Г-7 казаха, че е имало "открита размяна на мнения" по време на разговорите относно подхода към украинския конфликт, включително относно "бъдещите перспективи" за прекратяване на войната, което според Риши Сунак в крайна сметка ще бъде на масата за преговори.

Източници от Форин офис обаче предполагат, че единственият начин за окончателно разрешаване на конфликта е Путин да изтегли войските си от Крим и Западът да даде на Киев инструментите да довърши работата.

Въпреки натиска от страна на Украйна и други, включително бившия премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън, за увеличаване на военната подкрепа – включително повече танкове и бойни самолети – Обединеното кралство вярва, че осигурява това, от което страната се нуждае. Източници казаха, че вече са ангажирали своя "фонд за черни дни".

Трансатлантическа група от бивши висши дипломати и военни съветници на високо ниво заяви в понеделник, че войната в Украйна е на път да влезе в задънена улица, освен ако Западът не даде "всичко" и не увеличи нивото на военна подкрепа.

Групата каза, че "декларациите за непоколебима подкрепа" не са достатъчни и "действията все още не отговарят на реториката" в отражение на военните оценки в европейските столици и Вашингтон.

На срещата на върха на Г-7 министрите потвърдиха своя ангажимент за "засилване, пълно координиране и прилагане" на санкциите срещу Русия, като се съгласиха да бъдат по-координирани, за да предотвратят избягването на мерките и да се насочат към трети страни, доставящи оръжия на Москва.

Това дойде, когато външният министър Джеймс Клевърли поиска освобождаването на британско-руски опозиционен лидер, след като той беше осъден на 25 години затвор от съд в Москва, отдавайки почит на Владимир Кара-Мурза-младши за "храброто" осъждане на инвазията на Путин на Украйна.

Критикът на Кремъл, който два пъти преживя отравяния, беше осъден по обвинения в държавна измяна и клевета на руските военни в това, което той осъди като показен процес.

Руският посланик в Обединеното кралство Андрей Келин беше призован в Министерството на външните работи за съвещание в понеделник относно задълженията на Русия за правата на човека, включително правото на справедлив процес.

Междувременно двустранните преговори на Г-7 на американския държавен секретар Антъни Блинкен с френския му колега Катрин Колона преодоляха, което предизвика спекулации, че преговорите й със САЩ са били изпълнени с успех.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика полемика миналата седмица, когато каза по време на обратен полет от Китай, че Европа не трябва да става "васал" на САЩ по отношение на външната политика.

Преди това той беше обвинен в наивност, когато каза, че Москва не трябва да бъде "унижавана" и ще има нужда от гаранции за сигурност. Представители на Г-7 подчертаха, че всички страни-членки, включително Франция, са единни относно необходимостта да се предотвратят опитите на Путин да разделя и владее.

По-специално правителствата на Източна Европа обвиниха Макрон, че не е научил уроците от войната. Без американската военна и финансова подкрепа за Киев, повече от 30 пъти по-голяма от тази на Франция, украинската съпротива вече щеше да се разпадне, смятат те.

В отделни преговори в Япония страните от Г-7, включително Обединеното кралство, САЩ, Канада, Япония и Франция, сформираха съюз за развитие на споделени вериги за доставки на ядрено гориво, целящи да изтласкат Русия от международния пазар на ядрена енергия.

Министерството на енергийната сигурност на Обединеното кралство и Net Zero заявиха, че петте страни ще използват гражданските си ядрени енергийни сектори, за да подкопаят хватката на Русия върху веригите за доставки, прекъсвайки друг начин за Путин да финансира инвазията си в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък той, даже не е започнал да използва каквото има.
264
2
 
1
 
! Отговори
руски мир преди 1 година
Пускат колкото имат атомни,американски е почти същия но те повтарят след някоя друга година пример нагазаги след време оп фукошима.
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте се докъде се докарахте ! За 32 години 8 милиона руснаци напуснаха Русия ! Само от България заради вашите агенти се махнаха 3 милиона българи !
262
3
 
4
 
! Отговори
106 години финансира преди 1 година
РУСИЯ СВЕТОВНА ВЪОРЪЖЕНА РЕВОЛЮЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ ! НЕЩО НЕДОРАЗБРАХ СМИСЪЛА НА РУСКИЯ МИР ??? МОЖЕ ЛИ ДА МИ ГО ОБЯСНИТЕ ? ЗАЩОТО НА МЕНЕ МИ НАМИРИСВА НА ПСИХИАТРИЯ !!!
261
1
 
1
 
! Отговори
Пут луд за връзване преди 1 година
260
0
 
6
 
! Отговори
Вервайте преди 1 година
Бахмут е обграден и ахааа да падне до 1-2 часа - това го слушам от август 2022 година по руските медии. А истинската руска армия кога ще дойде?
259
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сбъркали сте заглавието : запада се готви да използва всичко което му е останало срещу русия .... и като дойдат руснаците ще се наакате преди тоалетната евросатанински негодници
258
14
 
10
 
! Отговори
Казах преди 1 година
Смрт за Путин, фашистка Русия и русофилите!
257
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДНЕС НАЦИСТИТЕ СА ВЗРИВИЛИ 3 БЛОКА ВЪВ АРТЬОМОВСК ЗАЕДНО СЪС ХОРАТА КОИТО СА БИЛИ ВЪТРЕ. МНОГО ОТ ТЯХ ЗАГИНАЛИ.
256
3
 
10
 
! Отговори
Верваме преди 1 година
На украинците които още се чудят какво ги е ударило в западната част на Бахмут,оцелелите които са били на километри от зоната на удара казват че е било много мощно. Ама сигуро е било от свършилите оръжия на руснаците
255
7
 
3
 
! Отговори
Съветски космонавт преди 1 година
Май само Гагарин е имал повече двойници от Джуджето, но путиняшките такива са много по-съвършени.
254
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До тези ПСЕВДО ЕКСПЕРТИ дето непрекъснато говорят за Чернобил: Авария като Чернобил(независимо че е предизвикана от човешка грешка и безхаберство) е ликвидирана максимално бързо и ефективно. Погледнете Фукушима 6 реактора 1 пробил радиоактивната "гъба" е пробила пода охлажда се с външна вода която става радиоактиван и изтича където успее, 2 стопени реактора охлаждат се с външна вода. Запаси от слабо активна подобна вода са изливани от Японците в морето, 1 спрял реактор и 2 реактора празни тогава
253
8
 
20
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Значи Западът се готви за гибел. Ще се яде варено жито.
252
4
 
20
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Без американската военна и финансова подкрепа за Киев, повече от 30 пъти по-голяма от тази на Франция, украинската съпротива вече щеше да се разпадне, смятат те. - Само да попитам, кой с кого воюва??????
251
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г7 се е превърнал в лоботомиран зоопарк. - Ако имахте кураж отдавна щяхте да сте заявили истината, мъжката: Искаме да унищожим Русия!- Ако имахте акъл, отдавна щяхте да сте преброили ВПКто и жалката си икономика и да видите че е невъзможно.Некадърни страхливци. От вас ли, да се страхуват Путин и Си? Занимавате се с финансиране и надприказване за пореговори. И тва ми било лидерството на златния милиард. Затова Г20 в момента се прелива в Брикс. Майко, мила! Горките.
250
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бум, бум!
249
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички руски *** в България трябва да бъдат унищожени! Всякаква *** като волгиновци, ивохристовци и други,партиики като *** трябва да се заличат!
248
20
 
10
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Путин нищо няма да използва,просто се опитва да замрази конфликта в сегашните граници.Лавров обикаля като луд Африка и Л.Америка за помощ но това трябваше да го прави преди войната,сега е късно либе за китка!
247
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-лошо е самозаблуждението. Западът се готви сам да използва всичко, което му е останало, а не е останало много. Въпросът е защо? Тази война показа, че западът съвсем не е единен и вади на показ все повече западни проблеми. Спрете се, бе! Няма как да надвиете Путин. Победа за нами.
246
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На времето Русия , бившата СССР ни затрови с радиация от ,,Чернобил".Скри от народа истината Ядоха горе отделна храна и криеха от хората.С това и този факт ни посочиха колко ги еня за народа Същите са и сега.А родните русофили вярват безрезервно на тия убийци.