Песков категорично отрече: Путин не използва двойници и е "мега активен"

Слуховете отново се появиха след посещението на лидера в Херсон
25 апр 2023 19:27, Нели Христова
175
Песков категорично отрече: Путин не използва двойници и е "мега активен"
Снимка: БГНЕС

Кремъл беше принуден да обясни, че Владимир Путин не използва двойници и се крие в ядрени бункери.

Опитът да се разсеят спекулациите около 70-годишния президент дойде след поредната вълна от слухове, породени от посещението му в окупираните от Русия територии в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също така настоя, че руският президент е в добро здраве, опровергавайки друга порция слухове, според която Путин страда от рак или от ранна болест на Паркинсон.

Говорейки пред тийнейджъри и деца на образователно събитие, излъчено по държавната телевизия, Песков призна, че има много информации за двойниците на Путин, но твърди, че президентът е "мега активен".

"Може би сте чували, че Путин има множество двойници, които работят вместо него, докато той седи в бункер", заяви той. "Това са още лъжи. Това е още една лъжа. Виждате нашия президент. Той е точно такъв, какъвто беше – мега активен."

"Тези, които работят до него, се борят да не изостават. Човек може само да завижда за нивото му на енергия", допълни Песков.  "Неговото здраве – можете само да си го пожелаете. Разбира се, той никога не е седял в никакъв бункер - това също е лъжа. А вие виждате, че лъжите са очевидни."

Политическият анализатор-ветеран Валери Соловей е сред онези, които настояват, че Путин използва двойници, като последно те са са заели мястото му миналата седмица, когато руският президент посети окупираната област Херсон в Украйна, за да се срещне с генералите си.

"Беше негов двойник. Всички знаят това", каза той пред интервюиращия Арсений Веснин в руския YouTube канал "Ишем выход".

Известно е, че внимателно монтирани кадри от "посещението на Путин" бяха публикувани поне един ден, а може би и няколко дни след визитата му.

Основателят на частната армия на Вагнер Евгений Пригожин е отказал да участва в измамата, твърди Соловей: "Той просто знаеше, че това не е президентът", каза той. "Когато се случват такива неща, нищо не остава от репутацията, от политическата тежест."

Соловей също така твърди, че Путин е неизлечимо болен.

"Системата все още се движи по инерция… но в оперативно и тактическо отношение това е последният етап."

Шефът на украинското разузнаване генерал Кирило Буданов каза, че Путин е наел двойници, които са претърпели пластични операции.

"Знаем конкретно за трима души, които продължават да се появяват, но колко са, не знаем", каза той. "Всички си направиха пластични операции, за да си приличат."

Има и твърдения, че резиденциите и дворците на Путин са снабдени с бункери, където се е оттеглил по време на войната. По-рано този месец Соловей каза на водещата руска независима журналистка Юлия Латинина в канала й в YouTube, че Путин е "доста зле".

"Той едва ли може да измине няколкостотин метра", каза той. "Много му е трудно физически, затова често го бутат в специална инвалидна количка в любимите му бункери.Той се придвижва в инвалидна количка. Той е мъртвец, който ходи, това е абсолютно категорично, медицинско заключение."

"Но политически той е, за съжаление на всички нас, все още жив и може да създаде много големи, а при някои условия и фатални проблеми", добавя той.

Двойниците са били използвани от бивши лидери в Кремъл, например дългогодишните съветски супреми Йосиф Сталин и Леонид Брежнев. Преди три години Путин призна, че служители са обмисляли да използват двойници за него, но той твърди, че идеята е била отхвърлена.

"Отхвърлих идеята за каквито и да било двойници", каза той и призна, че идеята е възникнала в началото на 2000-те години, когато Русия е била ударена от терористични атаки.

Беше предложено двойник да заеме мястото му на събития, където държавният глава може да бъде изложен на риск, каза той: "Това беше най-тежкият период от нашата война срещу тероризма", заяви тогава Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
На тоя па преди 1 година
Кой ли му вярва вече..!
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че литовски доброволци са закупили и предстои да доставят в Украйна 6 израелски тактически радара RADA ieMHR. Най-вероятно самият Израел спонсорира нацизма по този начин - за да направи това чрез трети страни, а не директно. Евреи, спонсориращи нацизма. Сюрреализъм?
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогнозата на New York Times за украинската контраофанзива: "Украйна ще започне контранастъпление през май по крайбрежието на Азовско море. Съюзниците от САЩ и НАТО са предоставили на Украйна голямо количество артилерия и боеприпаси за предстоящата битка, което би трябвало да е достатъчно за контраофанзивата. Очаква се до края на април да бъдат готови 12 украински бойни бригади от около 4000 войници всяка."
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Донецкия фронт руските войски, подкрепени от артилерия, отново атакуваха близо до Победа, по южните и северните покрайнини на Маринка, близо до Невелское, в посока към Первомайски и Северни, а също и в района на Новокалиново. На последния от посочените обекти те успяха да отдалечат украинските части от магистрала H-20.
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама френски неофашисти бяха задържани при връщане във Франция от Украйна.Това се случи на 22.04.23г.Те са обвинени за пренасяне на оръжие.И двамата са почитатели на Хитлер и дивизията СС Карл Велики.Те се сражаваха в Украйна в редиците на неонацисткия полк "Азов" и 92-ра бригада на ВСУ,където са съсредоточени европейските нацисти.Един от тях,Алън "Виви" Винерън,призна за военно престъпление.Самият той публикува снимка от екзекуцията на трима руски военнопленици.Те не са загинали в битка,а са застреляни от упор.Дали ще бъдат съдени за това или това е норма в цивилизована Европа?
133
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление. Въоръжените сили на Руската федерация настъпват в района на Керамик и Северни. В посока към Первомайски и Невелское се водят ожесточени битки. В Маринка руснаците продължават да щурмуват западните квартали на града, който на практика е изтрит от лицето на земята.
132
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Британският заместник-министър на отбраната Джеймс Хипи каза, че "Лондон изпрати на Украйна хиляди снаряди за танкове Challenger 2, включително с обеднен уран." Фашистът и съучастник на украинския нацизъм на име Хипи също заяви,че "UK няма да носи отговорност за използването на танкови снаряди с обеднен уран,няма да наблюдава тяхното използване,няма да носи отговорност за последствията и няма задължение да почистuте снарядите след края на конфликта."
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските Telegram канали съобщават,че руските войски са изтеглили резерви и са започнали мощна артилерийска подготовка за финалния щурм на запад от Бахмут.Съобщава се и следното:"ВСУ, териториалната отбрана,ССО,Държавната гранична служба полагат титанични усилия,така че западната част на града да издържи възможно най-дълго,но в ситуацията,която вече се е развила,основното нещо е да спасим живота на персонала,който вече е направил всичко,което е било по силите им." Изглежда украинската пропаганда подготвя почвата за отстъпление от Бахмут.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. Продължават ожесточени боеве в района на село Хромово, което е северозападно от Бахмут. Вчера беше съобщено, че селището е превзето, но близкият до ЧВК Вагнер военен командир Симонов(позивна Брус)заяви, че тази информация не отговаря на истината. В самия Бахмут вагнеровците провеждат настъпление в района на високите сгради и в района на Заболница, притискайки фашистката гмеж в западната част на Бахмут. В южната част на Бахмут "музикантите" си пробиват път към улица "Чайковски" и Индустриалния колеж.
129
4
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Поне 10 Евроатлантика през последната 1 година започнаха да подкрепят Путин и Русия след като им показах това от предишния пост !!!
128
7
 
3
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Конспирациата с двойниците дойде след Мюнхенската конференция по сигурността от 2007. Тогава Путин напрактика за пръв път прати САЩ по дяволите като заговори за многополюсен свят. След тази реч излезнаха множоество статии в уж уважавани медии че Путин е болен и скоро ще умре. Година , две по късно като видяха че Путин е жив започнаха да пишат че той е умрял и това е негов двойник. Задайте период на търсене в гугъл от 2008 до 2012 г и ще се убедите сами!
127
3
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Този на снимката е зареял поглед в бъдещето,докторите би трябвало да се произнесат ама аз си мисля че нещо не му е наред както и на ПЕСков и МЕДВЕДев но при тях проблема е друг .
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КГБ изпращат Путин в ГДР след като разбират че е " обърнал резбата " .
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е дялан камък! Навсякъде върши работа! Хем е активен, хем пасивен. Путин универсалния.
124
5
 
7
 
! Отговори
Космонавт с крила преди 1 година
По почина на Гагарин и този има поне 10 двойника, които хич не си мязат. Характерна страна в характера на джуджетата е да лъжат късоопашато.
123
5
 
6
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Действително е много активен. Скоро укрите така ще го активизират, че трябва да внимава когато върви по стълбите в бункера.
122
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма президент в света, който да не използва двойник. На някои дори им личат маските. Само в Бг е оригиналът. Е заслужава уважение.
121
15
 
7
 
! Отговори
Навалниотровения преди 1 година
Ще се разбере истината един ден и някои хора ще изглеждат смешни, че са повтаряли глупостите на Зеленски
120
5
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Путин не използва двойници, лично ще води прайда който тръгва от Червеният клозет и е еквивалент на София-прайд (все пак тръгват от една едно и също духовно място, паметници на съветската мощ) Няма как да позволи някой да го смени и да отнеме прекрасната възможност да поведе прайда на социалистите в Русия.Ще е облечен с елегантен минижуп и ще го познаете по шарените помпони. А сега сериозно, любопитно ми е кога русофилите ще осъзнаят, че Путин е сложен от Елцин да разпродаде каквото той не успя?
119
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само зелето се крие в бункер,ама типично по украински това,което ние правим и при противника е така.