Песков категорично отрече: Путин не използва двойници и е "мега активен"

Слуховете отново се появиха след посещението на лидера в Херсон
25 апр 2023 19:27, Нели Христова
175
Песков категорично отрече: Путин не използва двойници и е "мега активен"
Снимка: БГНЕС

Кремъл беше принуден да обясни, че Владимир Путин не използва двойници и се крие в ядрени бункери.

Опитът да се разсеят спекулациите около 70-годишния президент дойде след поредната вълна от слухове, породени от посещението му в окупираните от Русия територии в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също така настоя, че руският президент е в добро здраве, опровергавайки друга порция слухове, според която Путин страда от рак или от ранна болест на Паркинсон.

Говорейки пред тийнейджъри и деца на образователно събитие, излъчено по държавната телевизия, Песков призна, че има много информации за двойниците на Путин, но твърди, че президентът е "мега активен".

"Може би сте чували, че Путин има множество двойници, които работят вместо него, докато той седи в бункер", заяви той. "Това са още лъжи. Това е още една лъжа. Виждате нашия президент. Той е точно такъв, какъвто беше – мега активен."

"Тези, които работят до него, се борят да не изостават. Човек може само да завижда за нивото му на енергия", допълни Песков.  "Неговото здраве – можете само да си го пожелаете. Разбира се, той никога не е седял в никакъв бункер - това също е лъжа. А вие виждате, че лъжите са очевидни."

Политическият анализатор-ветеран Валери Соловей е сред онези, които настояват, че Путин използва двойници, като последно те са са заели мястото му миналата седмица, когато руският президент посети окупираната област Херсон в Украйна, за да се срещне с генералите си.

"Беше негов двойник. Всички знаят това", каза той пред интервюиращия Арсений Веснин в руския YouTube канал "Ишем выход".

Известно е, че внимателно монтирани кадри от "посещението на Путин" бяха публикувани поне един ден, а може би и няколко дни след визитата му.

Основателят на частната армия на Вагнер Евгений Пригожин е отказал да участва в измамата, твърди Соловей: "Той просто знаеше, че това не е президентът", каза той. "Когато се случват такива неща, нищо не остава от репутацията, от политическата тежест."

Соловей също така твърди, че Путин е неизлечимо болен.

"Системата все още се движи по инерция… но в оперативно и тактическо отношение това е последният етап."

Шефът на украинското разузнаване генерал Кирило Буданов каза, че Путин е наел двойници, които са претърпели пластични операции.

"Знаем конкретно за трима души, които продължават да се появяват, но колко са, не знаем", каза той. "Всички си направиха пластични операции, за да си приличат."

Има и твърдения, че резиденциите и дворците на Путин са снабдени с бункери, където се е оттеглил по време на войната. По-рано този месец Соловей каза на водещата руска независима журналистка Юлия Латинина в канала й в YouTube, че Путин е "доста зле".

"Той едва ли може да измине няколкостотин метра", каза той. "Много му е трудно физически, затова често го бутат в специална инвалидна количка в любимите му бункери.Той се придвижва в инвалидна количка. Той е мъртвец, който ходи, това е абсолютно категорично, медицинско заключение."

"Но политически той е, за съжаление на всички нас, все още жив и може да създаде много големи, а при някои условия и фатални проблеми", добавя той.

Двойниците са били използвани от бивши лидери в Кремъл, например дългогодишните съветски супреми Йосиф Сталин и Леонид Брежнев. Преди три години Путин призна, че служители са обмисляли да използват двойници за него, но той твърди, че идеята е била отхвърлена.

"Отхвърлих идеята за каквито и да било двойници", каза той и призна, че идеята е възникнала в началото на 2000-те години, когато Русия е била ударена от терористични атаки.

Беше предложено двойник да заеме мястото му на събития, където държавният глава може да бъде изложен на риск, каза той: "Това беше най-тежкият период от нашата война срещу тероризма", заяви тогава Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков е честен човек! Щеше да си каже, ако има двойници!
57
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 23: все пак съветските вождове правеха еднополовата любов модерна във времена когато в нормалните държави още се опитваха да лекуват това нещо защото го смятаха за болест. Всички знаят, че съветската Дружба се крепеше на активността на съветските лидери под завивките на инсталираните в сателитните държави местни еднополови похотливци. То и затова Бойко се разбира прекрасно с Путин, затова Путин е добре дошъл в харема на Ердоган, затова Путин е любимец в Северна Корея.
56
5
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А тук си имаме двама двойници-Кирчо и Асенчо. Трети се опитва да се присламчи-Бойко. Който и да се появи, знаете, че говори американския посланик.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВО ще свърши когато свършат тоалетните чинии в Украйна. Ванька няма да има повече никакъв мотив да воюва там.
54
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 23: явно ние сме по запознати от теб комуниста с историята и захласа на строя ви към мъжката любов. Путин следва светлият пример на мумията на червеният клозет която хванала сифилис от себеподобен, пък и Брежнев беше еталон за съветската еднополова любов, даже награби другият ви любимец бай Тошко и се отдадоха на страстната си любов запечатана за вековете в снимки които да са ясен пример за манията на съветското ръководство към активността им в еднополовата любов.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 Славянски народи е руски имперски наратив и гнусна измишльотина за да държат в подчинение, изолация и имперско мракобесие ей такива мaлоyмници като българските русофили.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е мега активен само в keнефа.
51
5
 
5
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
До нане. Ама що така все американците са ви в куххите кремълски кратуни? Нещо комплекси ли имате от тях? А, междудругото, много ти поздрави от стария световен ред със СССР.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Подарихме ви азбука азбуката не е българска ахбуката е написана от македонци азбуката е написана за всиски славянски народа не е само за българските продажници
49
4
 
6
 
! Отговори
Луди от дипломация преди 1 година
не разбират. Когато Кремъл заприлича на Бахмут, ще се успокоят.
48
5
 
9
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
До как е мумията. Пак ли старият комунистически номер "А вие защо биете неггрите?" Така и не могат да разберат съветските кютуци като теб, че в нормалните демократични държави няма особено значение дали президент е някой 40 годишен мачо или 100 годишен дядка с деменция - политиката ще е почти една и съща. За разлика от диктатури като империята на злото, където с края на "императора" си заминава и империята.
47
5
 
7
 
! Отговори
Двойникът преди 1 година
Путин -двойник Гитлера без мустачки
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заместник-министърът на държавните предприятия на ЮАР Обед Бапела съобщи за решението на партията АНК да се оттегли от ICC. Във вторник ръководителят на Южна Африка Сирил Рамаф заяви, че това решение е потвърдено на заседание на националния изпълнителен комитет на управляващата партия през уикенда. На брифинг с журналисти той се позова на позицията на правозащитниците, отразяваща това, което много хора смятат за "несправедливо отношение". Честито *** глупaцuте
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ако беше активен трябваше да е на фронта ама шубе!
44
4
 
6
 
! Отговори
Подарихме ви азбука преди 1 година
И КУЛТУРА, АМА ВИЕ ЦЕНИТЕ ЛИ КУЛТУРАТА ? ЗАПЛАШВАТЕ СВЕТА С УНИЩОЖЕНИЕ...
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пec ков откъде знае че е истинския? Да не е давал кръвна проба?
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинския путин се появява само когато трябва да си прибере заплатата и аванса!
41
12
 
2
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Императора вече постига новият световен ред, който изключва краварският обор... ===)))
40
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се евавайте с Путин и Русия, че зле ще приключите като всички останали! Русия не е детска играчка.
39
6
 
3
 
! Отговори
как е мумията преди 1 година
Какво става с мумията? Не се ли е търкалял по стъпбите напоследък?