След атаката срещу Кремъл: Москва готви ответен удар

Инцидентът се приема от Русия като "планиран терористичен акт"
3 май 2023 18:22, Йоана Цонева
366
След атаката срещу Кремъл: Москва готви ответен удар
Снимка: БГНЕС

Киев извърши опит за нанасяне на удар с дронове по Кремъл, но атаката е била успешно отблъсната и президентът Владимир Путин е невредим, съобщи днес пресслужбата на руския президент, цитирана от ТАСС.

"Тази нощ киевският режим се опита да нанесе удар с дронове по кремълската резиденция на президента на Руската федерация", заявиха от Кремъл.

Според пресслужбата на държавния глава "два безпилотни самолета са били насочени към Кремъл".

"В резултат на навременните действия, предприети от военните и специалните служби с използването на системите за радиолокационен контрол, апаратите бяха изведени от строя", подчертават от Кремъл.

Москва разглежда случилото се като планиран терористичен акт и покушение срещу Путин в навечерието на Деня на победата, допълват от пресслужбата. В тази връзка Кремъл заяви, че руската страна е готова и си запазва правото да предприеме ответни действия "когато и където сметне за необходимо", се казва в изявлението.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено след опита на Киев за терористичен акт в Кремъл, посочват от пресслужбата. Агенция "РИА Новости" съобщи, че по време на опита за атака срещу Кремъл Путин не е бил там, а се е намирал в резиденцията си в Ново Огарьово.

Според очевидци през нощта в небето над Кремъл са се виждали искри и стълб дим, а след инцидента край стените на Кремъл са се появили хора с фенерчета.

Жителите на къщи на улица Серафимович чули пукот, който „приличал на гръм“, след което осветлението на сградите на Кремъл било изключено за известно време.

Въпреки нападението плановете за провеждане на парад на Червения площад на 9 май остават, каза говорителят на президента Дмитрий Песков пред "РИА Новости".

В социалните мрежи се появи видео от момента на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
10
 
6
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
227
7
 
10
 
! Отговори
Вихо преди 1 година
Абсолюутно същото активно мероприятие както прокурорското , потвърждава топлите връзки между службите на двете страни. Вече става тъпо и досадно!
226
10
 
3
 
! Отговори
Следят ПУТИН преди 1 година
НА показаните видео репортажи се чуват ясно разговори между провеждащите рекламните атаки .. Разговорите са записани с наличната американска китайска и немска специално разузнавателна техника следяща всички комуникации в Москва и Руската федерация.. Провелите терора се следят перфектно чрез смартфони и лични документи..Следят и терористите водещи военния терор срещу народ ана Украйна вкл с микро импланти и микрочипове в телата.. вкл на Путин Щойгу Лавров..Целеуказват къде се намира всеки
225
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами си правят фалшивите флагове, слабо представяне, другари, слабо.Два дрона, преодолели цялата отбрана, носещи количество експлозив, което и гума на Гешев не може ***, се взривяват не щеш ли зрелищно пред камера.Само русофилите може да повярват на това. Но то си е за вътрешна употреба, не за нормалните хора.
224
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че силата на взрива не е бил като тоя с/у гл. Прокурор в Бг , иначе , половината от Москва ....!
223
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ЛИ в Украйна наричат Бандеровците , --- ФАШИСТИ ???И защо украинците изгориха българското знаме в центъра на Киев , и още един град в Украйна ?
222
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета как психопат русофил призовава да се хвърлят масово вакуумни бомби в жилищни райони на Киев и се чудя какво трябва да ти се е случило в главата, за да мислиш така. И това може да го пише някой мой съсед или учителя на детето ми. А може ли да си представите какво може да направи такъв, ако има оръжие или е на управленски пост?
221
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
никой не може да спре братушките! след 9 май в укрия ще бъде страшно!
220
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхливият терористичен режим на Путин, режимът на имперския руски фашизъм, спретна добро шоу-представление с двата дрона? Трябва собствените ви хора да ви изхвърлят в ледените води на Сибир, всичките до един, които забъркаха тази война на геноцид. Вие избивате деца!!! Колко жилищни сгради ударихте с ракети? Колко животи погубихте. Излесте и се бийте с гордата и смела украинска армия. Но това не са онези страхливци в България, които ви пуснаха предците да се разхождате свободно, нали?
219
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще са ги свалили, нали на видеото съвсем ясно се вижда как дрончето удря знамето върху кремъл и експлодира.Ударът си е точно в десятката, само дето дрончето е малко и почти безопасно.Свалили са ги точно толкова колкото чесната дето кацна на червения площад през 1989 г. и ги хвана по бели ***. Спомням си ,че пилота беше един 20 г. перко, а самолетчето стара барака трета употреба.
218
3
 
8
 
! Отговори
= преди 1 година
Те руснаците въобще не са атакували Украйна, а сега лошите украинци ги атакували с две микроскопични дрончета. Аз съм бил в командировки в Киев и в Москва, пътувал съм и с влак до тези два града и знам колко колосално е разстоянието помежду им. Такова малко дронче, като това дето бутна знамето върху кремъл няма как да измине и 100 км. Това си е руска работа, който и да е пуснал дроновете го е напрравил от територията на Москва.
217
15
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Сменихте ли гащите на Жужето
216
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, все още не са доказали, че украинците са го направили. Аз симпатизирам на руснаците, защото се борят с нацизма в този конфликт, но невярвам, че украинците биха опитали такъв безсмислен атентат да направят. Кремъл много отдавна е преустроен и защитен срещу ракетни удари даже. Още от 60- те, 70- те години на миналия век. Та 2 дрона с по няколко стотин грама взрив... Пълна безсмислица. Единствено би имало смисъл ако са искали да ги уплашат да отменят парада на 9 май. Е, сега ще има отговор сигур
215
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще замерват дронове те с путини
214
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 254 твърде е унизително дори и за тях къде им е безаналоговото пво с 300 с 400 с 500 с 999999999999 +++ ако дроните бяха с ядрено какво става ... локва блатна вода на мястото на кремъл .. ами ами ако следвящия път не са 2 от али експрес а 2000 томаховки
213
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има летящи кинжали към киев
212
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ловния сезон за кремълски лалугери
211
14
 
13
 
! Отговори
заличителят преди 1 година
на 9 май братушките ще си изкарат празника, а от 10 май започва заличаването на украйна!....те им омръзна да чакат контраофанзивата!
210
11
 
15
 
! Отговори
да преди 1 година
това долно племе укри, трябва да бъде изчистено от лицето на земята до крак, като язва, рана в обществото, и главния хирург е путин!
209
6
 
3
 
! Отговори
реалист преди 1 година
ще замерят дронове с путин