След атаката срещу Кремъл: Москва готви ответен удар

Инцидентът се приема от Русия като "планиран терористичен акт"
3 май 2023 18:22, Йоана Цонева
366
След атаката срещу Кремъл: Москва готви ответен удар
Снимка: БГНЕС

Киев извърши опит за нанасяне на удар с дронове по Кремъл, но атаката е била успешно отблъсната и президентът Владимир Путин е невредим, съобщи днес пресслужбата на руския президент, цитирана от ТАСС.

"Тази нощ киевският режим се опита да нанесе удар с дронове по кремълската резиденция на президента на Руската федерация", заявиха от Кремъл.

Според пресслужбата на държавния глава "два безпилотни самолета са били насочени към Кремъл".

"В резултат на навременните действия, предприети от военните и специалните служби с използването на системите за радиолокационен контрол, апаратите бяха изведени от строя", подчертават от Кремъл.

Москва разглежда случилото се като планиран терористичен акт и покушение срещу Путин в навечерието на Деня на победата, допълват от пресслужбата. В тази връзка Кремъл заяви, че руската страна е готова и си запазва правото да предприеме ответни действия "когато и където сметне за необходимо", се казва в изявлението.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено след опита на Киев за терористичен акт в Кремъл, посочват от пресслужбата. Агенция "РИА Новости" съобщи, че по време на опита за атака срещу Кремъл Путин не е бил там, а се е намирал в резиденцията си в Ново Огарьово.

Според очевидци през нощта в небето над Кремъл са се виждали искри и стълб дим, а след инцидента край стените на Кремъл са се появили хора с фенерчета.

Жителите на къщи на улица Серафимович чули пукот, който „приличал на гръм“, след което осветлението на сградите на Кремъл било изключено за известно време.

Въпреки нападението плановете за провеждане на парад на Червения площад на 9 май остават, каза говорителят на президента Дмитрий Песков пред "РИА Новости".

В социалните мрежи се появи видео от момента на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
10
 
18
 
! Отговори
Значи, преди 1 година
...разхождали се украинци из Красной площадьи, и си пускали дронове по Кремъл? Някои верно са скъсали нишката с реалността!
187
10
 
25
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
До Анонимен 232 и всички останали, които умуват как дронът бил долетял от Украйна до Русия. Вие, сериозно ли? Кой е казал, че е долетял от Киев, бе?!? Всеки кух украинец в околностите на Москва може да го пусне!!!
186
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро май ще има украинско задгранично правителство я в Лондон,я във Вашингтон и зеленски ще чете вдъхновяващи речи за повдигане духа на украинците я по "Свободна Европа",я по " Гласът на Америка"
185
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бъдете толкова ***! "Постановката" изобщо не е толкова "евтина", нито пък "руска".. И май не е постановка.. Удобен момент, господарите на Зеленски да го заменят преди финалния провал и разпад на Украйна (м/у другото, корпорациите започнаха да я изкупуват! И защо трябва да правят нещо, след като могат да подтикнат руснаците? Дори има вариант само да го обявят за "геройски загинал", а той да си доживее старините (с милиардите) във Флорида! Руснаците разбира се ще си останат убийци и агресори
184
19
 
11
 
! Отговори
Нео преди 1 година
На 09.05 диттаторът ще гледа към небето, а не парада!
183
11
 
20
 
! Отговори
Дим преди 1 година
Няма радар който да засече толкова малък обект на толкова ниска височина! Поредния театър на терорусите! Ба ах таз защита аз щом "дрона" стига на метър от покривите на кремъл!И ба ах тези прицизни, но пък свръх бързи и малки ракети които свалиха дрона баш на кремъл, баш в обвхата на обективите!! Покривте на цяла Масква пълни с ПВО, но дрона стига до кремъл и е геройски обезвреден на метър от покрива!Надминахте Холивуд най сетне!!!
182
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските нещаcтници не могат да превземат Бахмут и за да оправдаят собствената се безпомощност и собствените си зверства в Украйна нападнаха Кремъл за да предизвикат ненавист у руското простолюдие към Украйна. Путин се учи от Гешев на циркови постановки.
181
10
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Не си представям генералния щаб на ВСУ да се съберат и да планират бутането на байряка над Кремъл, вместо унищожаването на летище, гсм или склад. Московия е планирала нещо, било терористичен акт или отмяна на парада. Ще видим.
180
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде жалко за Зеленски... Толкова милиарди натрупа, а ще ги харчи вдовицата му...
179
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтина, руска постановка са тези дронове. Направо е почти същата, като с Гешев. Ще лети дрон безпрепятствено... през половин Русия от Украйна... няколко часа, като през това време късия рептил може да отиде навсякъде... Ха-ха-ха!
178
4
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
И аз искам нещо по-твердо ... ама да е по-големо... За отзад е ... пасивен съм
177
14
 
13
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Това е руска постановка, като тази с атентатите преди втората чеченска война. И тогава и сега този на когото Кремъл хвърля вината няма никаква полза от атентати. Путин си организира подкрепа за масова мобилизация и тотално изолиране на Русия. Украйна няма никаква сметка да пуска дронове по Кремъл, а да изгони окупаторите от собствените си земи.
176
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие се молете да не стане нещо, че една ракета и от нефтохима в Бургас нищо няма да остане.
175
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителствените квартали в Киев и Одеса и Лвов никой няма да ги превзема. Просто на тяхно място ще се появят кратери с дълбочина десетки метри.
174
6
 
8
 
! Отговори
БЕЛГРАД, МОСКВА... преди 1 година
ЗАЩО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ(КОЙТО ПЛАЩА ЗА СПИСЪКА МАГНИТСКИ) Е ЗАЩИТАВАН ОТ БЕЛГРАД И МОСКВА НА ПУТИН..???..... ЗАЩО БЕЛГРАД, МОСКВА, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, КИРЧО И КОКОРЧО АТАКУВАТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ И ПРЕМИЕРА БОРИСОВ??....... КОЙ ПЛАЩА ЗА АТАКИТЕ И АТЕНТАТИТЕ СРЕЩУ ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ..??
173
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си глупав и янките те използват за пушечно месо, съответно ще страдаш :)))
172
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не могат да превземат една улица в Бахмут ама контраудар щели да ми правят. До Берлин за 48 часа да ми ходят. Руски излагации. Бомбят Кремлин за да си намерят повод да продължават с терористичните удари в Украйна. Руснака няма ни доблест ни чест.
171
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 222 Бахмут е като Курската дъга. Като падне, украинската армия ще е сломена, кравар умирисан! Наркоманът за този град даде 50 000 жертви най-малко, а можеше да ги изтегли на запад и да се прегрупират. Откъде обаче толкова акъл у наркомана.
170
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера излезе статия с голямо разслеване на френската медия "Либерасион" - България е получавала руски нефт закупен от ЕС, преработва се и се изпраща като бензин в Украйна за ВСУ. Доставките на горива от България за Украйна са се увеличили 10 пъти. В Русия са на път да обявят България за воюваща срещу Русия страна, а тогава милост няма да има.
169
4
 
2
 
! Отговори
??? преди 1 година
219 да не би да искаш да те изпарят ??? Не че имам нещо против, такива като теб би трябвало да се утилизират.