Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл

Целта на Киев е да освободи окупираните територии
3 май 2023 17:15, Стела Стоянова
184
Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл
Снимка БГНЕС

Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, за която Москва съобщи днес  Това заяви говорителят на украинския президент Сергей Никифоров. Пред Би Би Си той коментира, че целта на Киев е да освободи окупираните територии.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", заявява той.

Още по темата

Никифоров смята, че случилото се в Москва цели покачване на напрежението преди 9 май, когато се чества Денят на победата над нацистка Германия.

Според президентския съветник Михайло Подоляк в коментари, изпратени до "Ройтерс", твърдението, че Киев стои зад атаката, както и оповестеният днес арест на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл. По неговите думи, подобно нещо само ще провокира Русия да предприеме по-радикални действия.

По-рано днес Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин.

Според твърденията на Кремъл,  два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямате...сестра.Ами да сте имали. Забравихте ли как силно желаехте да ви снабдят с атомни бомби. Само за секунди може да си спомните. Това приказката е само за кръчмата, на чашка. Когато стоиш на топа трябва да си мериш приказката. Нищо против за хубавия ви народ, както вашия, така и на руснаците.
143
1
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 11 месеца
Трябва да са били извънземни, няма друга възможност. А те, извънземните, могат да направят подобна атака и срещу бункера на Зеленски. Чакат само да се върне в Киев.
142
1
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Ехооо, кой обещаваше награда от 500 000 евро за този, който приземи дрон на Червения площад на 9-ти май?!? Забравихте ли? Беше само преди седмица!!!! Ама сега нямали нищо общо!!!
141
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
най-вероятно интелигентни руснаци(малкото останали след болшевишката чистка) са го атакували ***
140
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За пореден път разбрахме че войната не се ръководи от Украйна, а от кукловоди. Укрите участват само с хора
139
11
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Клоунът се напикал от страх и избягал да се крие в Хага :D:D:D
138
12
 
9
 
! Отговори
джо преди 11 месеца
Има ли някой трезво мислещ, който да повярва на думите на украинските клоуни??? Тези и господарите им са царе на провокации подобни на тази, само дето не им стиска да поемат отговорност,защото господарите ги нахокаха... Абсолютно сигурно е , че на девети май ще има подобни изстъпления, просто руснаците ще изчакат а после така ще им го натопорчат, че света ще им стане тесен....
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде убивайте го тоя Путин че ми писна вече
136
4
 
6
 
! Отговори
Ганчо Пенчев преди 11 месеца
Путин и компания изсимулираха атака с дронове от Украйна за да могат да използват мръсни средства срещу Зеленски
135
4
 
10
 
! Отговори
афи преди 11 месеца
Поне веднъж се проявете като мъже,и си признайте!!!!!
134
0
 
1
 
! Отговори
Мъжките курви преди 11 месеца
знаят как да се скрият зад 5
133
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна нямала нищо общо, нямала нищо общо и с ракетите попаднала в Полша, и с щенинията на Зеленски и въобще как се извъдиха такива вакли агънца? Контранастъплението никакво го няма и вече преминават към откровен тероризъм. После питайте кой бомбардира мирното население без да се свени.
132
2
 
5
 
! Отговори
До Ставай страна преди 11 месеца
Силно се надяваме да ползвате VPN. Иначе...
131
25
 
16
 
! Отговори
Ставай страна преди 11 месеца
Никаква милост за украинците. Избийте ги до крак.
130
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ние пък имаме общо с взривяването на Кримския мост!
129
22
 
26
 
! Отговори
Мрсни ватенки преди 11 месеца
Русия е зло. Още преди 1989 го знаех това.
128
14
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Активно мероприятие на кремълската пропаганда за допълнително промиване на и без това празните руски кратуни.Руските терористи готвят голямо нападение върху украинската гражданска инфраструктура и това ще е оправданието им.Толкова са бездарни,че даже са жалки.
127
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да,затова преди известно време укрите издадоха пощенски марки с изображение как гори Кремъл и само говореха как мечтаели за ракети с далечен обсег да ги пратят по Москва.Нали затова БайДрън не им даде такива ракети обаче са им дали дронове и те веднага ги засилиха с надеждата и световна война да подпалят.
126
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За да се обвинява Украйна в случая трябват доказателства. Всеки може да пусне дрон някъде, а това че такъв е свален над Кремъл е дори изненадващо че са позволили да стигне до там. Все пак това нещо е излетяло от някъде и ако е военен дрон би трябвало да го засекат по-рано.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кой има общо , бе ? Занзибар ли?