Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл

Целта на Киев е да освободи окупираните територии
3 май 2023 17:15, Стела Стоянова
184
Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл
Снимка БГНЕС

Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, за която Москва съобщи днес  Това заяви говорителят на украинския президент Сергей Никифоров. Пред Би Би Си той коментира, че целта на Киев е да освободи окупираните територии.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", заявява той.

Още по темата

Никифоров смята, че случилото се в Москва цели покачване на напрежението преди 9 май, когато се чества Денят на победата над нацистка Германия.

Според президентския съветник Михайло Подоляк в коментари, изпратени до "Ройтерс", твърдението, че Киев стои зад атаката, както и оповестеният днес арест на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл. По неговите думи, подобно нещо само ще провокира Русия да предприеме по-радикални действия.

По-рано днес Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин.

Според твърденията на Кремъл,  два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Убава работа, ама руска :))))))))))))))))))))))))))))))))))
63
4
 
6
 
! Отговори
Корав Бачкатор преди 1 година
Мда същите фишеци като на гешефта пуснаха и над кремъл. Нищо чудно и да е инсценировка на местни зет патриоти от клана на стрелков например които искат да налеят масло в огъня за да може джуджака да почне да бомби повече в украйна, макар че то много няма с какво вече и да бомби.
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма драма.. тоя всяка нощ стреля ракети и дронове по Украйна. Убива жени и деца... седнал да реве за един покрив. Клоунн
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стреснахте ли се урки, май морето не е до колене както си мислехте :)))
60
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако вие нямате нищо общо наистина, значи кой? Няма много опции. Или вие, или щатигте. Едва ли Италия или Сан Марино, нали? Доста изнагляхте. Иска ви се голям удар по случай 9-ти май, но не забравяйте, че дедите ви са гинали там и не им плюйте на гробовете и живота. Поне тук замълчете в страхопочитание.
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
я не ставайте смешни бе, кой би ползвал дрон от али баба за сериозно нападение, ясно е защо се прави, за да се намери причина да се отмени парада на 9-ти май и да не се потули големото разпльокване на вагнеровци вчера в Бахмут
58
7
 
9
 
! Отговори
Т34 преди 1 година
Укрите слагат началото на контранасъплението.Това с дрона е СТАРТА.Истината е че ще бъдат смазани.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бе, нали укропите риваха месеци наред как не можело да има мир с Путин. Сега изведнъж не искат да го убиват?
56
4
 
22
 
! Отговори
да бе да! преди 1 година
Те руснаците от скука така правят - взривяват си потоците, взривяват си военните бази, ръсят си гранати по функциониращите АЕЦ, дерелират влакове и пускат пиратки по Кремъл! :)
55
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям срам ... Кремъл да им думнат ... При тази безаналогова армия !!!!
54
12
 
9
 
! Отговори
Айде айде! преди 1 година
Руснаците сами си взривяват нещата - нали писаха преди час! :):)
53
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, руснаците са се самонападнали, както си самовзривиха потоците, нали? НАЛИ?
52
15
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Чиста инценировка.Рус Иван търси повод да размаже хохленските укрофашистки глави.Зелето и обкръженито му заедно с цялата власт поставена в Укр. от САЩ трябва да вдигнат бялото знаме,иначе ще става все по лошо.Народа в Украйна не е виновен за всичко това но винаги народа пати.
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах сега клипове в Тикк Токаа на дрона. Ами той гръмна на най високата част на купола и беше взривен във въздуха . Дори не се удари някъде. Много съмнително, как се взриви точно без удар. Украйна ако искаше поражения щяха са го блъскат в нещо. Гледайте клипа
50
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви вярваме бе, укро-нацисти, то "нямахте" и нищо общо и когато убивахте деца и майки в Донбас и освен това, руснаците са хванали вашите шпиони , които са разкрили плановете на укро-нацистката Киевска власт, дават ги по видеа даже, да ги гледат хората по света.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 9 май руснаците честват Денят на предстоящата победа над световния нацизъм. Победата над световния нацизъм предстои, но тя е неминуема.
48
14
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Напротив,имате,защото руснаци и украинци сте едно и също помашко турско племе.Арабите ще бъдат единственните съюзници на България и заедно ще ви изхвърлим от заграбените от вад Български земи!
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно,че не сте вие,това си е поредната наглосаксонска провокация,лошото в случая е,че ще го отнесете вие!
46
5
 
4
 
! Отговори
А Путин е добре! преди 1 година
Американофилите, и сега какво ще става със контрапрестъплението? - това ли беше? Що си траете? Забравихте ли го това велико контрапрестъпление?!
45
1
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Веско изненада ме )))) как руснаците и украинците са турци бре човеко? Откъде тези научни радикални открития?Че и да ги бием ха ха ха ха . Ние сами 6 млн има няма. 2 млн деца и пенсии половината жени и 1.5 млн войводи хи хи хи Украйна 47 млн , Русия 140 млн .....Веско само фесовете са 87 млн + в Бг и Германия и Франция 90 млн )))))))))))) ей гледай да сготвиш някое агне и ги чакай да дойдат да ги нагостиш)))))