Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл

Предупреждава, че е възможно украинците да достигнат Червения площад
5 май 2023 15:26, Елка Василева
134
Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров заяви, че според него атаката с дрон срещу Кремъл не е инсценировка, подготвена от руските разузнавателни служби, предаде ДПА.

Още по темата
В интервю за германската новинарска агенция Каспаров, който е остър критик на Кремъл, каза, че за него "не е проблем да си представи как КГБ създава фалшиви събития", за да разбуди народния гняв, но Кремъл не би бил включен в тях.

Споменавайки КГБ, Каспаров има предвид разузнавателната служба на Съветския съюз, която е предшественик на Федералната служба за сигурност на днешна Русия, пояснява ДПА.

По-вероятно е случилото се да е послание от Украйна, с което тя напомня на Русия за военния парад на 9 май и я предупреждава, че е напълно възможно за украинците да достигнат чак до Червения площад, което със сигурност ще изправи на нокти много представители на руските власти, особено военните, каза легендарният шахматист. Той уточни, че заключенията му не се основават на някаква вътрешна информация, а просто са резултат от анализ на новините.

Каспаров заяви още в интервюто, което даде в Гмюнд, Южна Германия, където получи награда за свобода на медиите, че не разбира защо Западът е доставил оръжия на Украйна с условието да не ги използва за нападения на руска територия.

"На война като на война. И ако Украйна е удряна с руски ракети от съседни (руски) региони, смятам, че тя има право да отвърне на удара", аргументира се бившият световен шампион по шах. Той обърна внимание, че за разлика от руснаците украинците се опитват да избягват цивилни жертви.

Според Каспаров в крайна сметка Украйна ще получи изтребители от Запада, така както ѝ бяха доставени танкове. "Смятам, че накрая самолетите ще пристигнат, въпреки че процесът е болезнено бавен, и затова разбирам безпокойството на украинците", добави той.
(БТА, Десислава Николова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
истината преди 1 година
Путин си е играл с въоръжен дрон, а не с кон.
113
1
 
2
 
! Отговори
твърдо преди 1 година
До Читател. Такива като теб трябва да са в Централния, при бай Ставри и подчинените му Осман, Орджоникидзе и Галванидзе. Последните двама много ще те харесат, а първият ще те олаби изначално!
112
7
 
8
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Украйна,тази провинция на Русия,трабвада бъде заличена от картата на света.Клоунът ЗЕЛЕНдски,трябва да бъде обесен от собствения си народ,на първия удобен ел. стълб.
111
1
 
4
 
! Отговори
Jimmy преди 1 година
хазарите са се активизирали на всички фронтове и от всички колонии:)
110
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Умникът Каспаров , от богоизбраният народ ,знае ли кой стои за агресията на урките ,наследници на Бандера ,Шухевич, избили стотици хиляди евреи ,горили ,клали ,кой стои зад агресията над децата ,народа на Донбас ,зад хилядите убииствата на рускоговорящи,православни в нацистка Уркия ?Знае ли защо ,,демократите ,,неистово подкрепят убийци на евреи от Уркия ,Латвия ,избили 200 000 х еврей ,Литва ,Естонци ,затрили евреите в тях ? Защо Израел ,мълчи и трае ?
109
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Колкото има атентат към нашия Каскет, толкова има към Путин. Има нескопосана пропаганда!
108
1
 
3
 
! Отговори
! преди 1 година
това е кукла на конци..........
107
5
 
6
 
! Отговори
Скачен Атом преди 1 година
Велик бивш шахматист който е пример за огромните мозъчни унищожения които нанася математиката пряко обвързана с шаха.............Дори от филма "Междузвездни войни" има внушение че математическият ум на Дарт Вейдър е причината да предаде джедайството..........КОМПЮТЪР мейд ън САЩ РАЗГРОМИ на шах Гари Каспаров през 90-те на 20 век и от тогава психясъл и е на хапчета Гари Каспаров..........А всичко е НОРМАЛНО защото компютърът е математика като шахмата........Необятната ВСЕЛЕНА НЕ е математика
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 111 ...Ако Русия е бомбандирана да.Но не е.Вижда се , че си объркан русофил.Не следиш войната.Или гледаш само руска телевизия.И слушаш речите на Путин.
105
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умникът Каспаров знае ли и още нещо.Кой стои зад агресията на Русия в Украйна.Ьад хилядите невинни украински жертви на руските ракетни удари.
104
4
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Кое е общото между Ходорковски, Каспаров и Навални? И тримата искаха да управляват Русия с подкрепата на Запада и в негова полза. Ами няма как да стане.
103
3
 
3
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Чудно, кой ли пък стои зад нападението на Киев?
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ако Русия е бомбардирана от западни бомби и оръжия, не е ли логично запада да бъде бомбардиран от руски бомби. --------- но руснаците не смеят, защото знаят какво ги чака.
101
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия е бомбардирана от западни бомби и оръжия, не е ли логично запада да бъде бомбардиран от руски бомби.
100
6
 
8
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
До Анонимен 107: Такива клипчета се произвеждат серийно. Има хора, които от това си вадят заплатата. Някой стрелял с гранатомет първо налява, после надясно. И какво следва от това? Че е нямалпо обстрел на украинската армия срещу Донбас? Той и сега продължава. Съвсем наскоро улучиха с ракети от системи за залпов огън градски автобус в Донецк и всички пътници загинаха. Ето това е укронацизмът в действие.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2023/05/05/kasparov-ukraina-stoi-zad-napadenieto-s-dron-sreshtu-kremyl.568801#comment-newest
99
6
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Путинландия ***: На русофобски т'рол и доказателства да му събереш все е тая. Чувал ли си за Минските споразумения? Меркел като канцлер на Германия и Франсоа Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения заедно с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Така можеше да се избегне войната в Украйна. Но си признаха, че изобщо не са имали намерение да ги спазват. И затова дойде войната
98
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До путинландския ***. Има клипче където преди няколко години Арсен Павлов роден в Коми, русия, известен като Моторола, командир в т.н. ДНР рано сутрин стреля на посоки с гранатомет в Донецк за развлечение. Стреля в една посока в жилищен квартал без да гледа къде попада, обръща се и стреля в обратната посока отново без да гледа къде попада. Местните в Донецк чуват взривовете и слушат в новините "Украйна обстрелва Донецк".
97
1
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Шах и мат ..... :D
96
33
 
25
 
! Отговори
Путинландия капут преди 1 година
Помните ли оня смех - че Украйна бомбандирала Донбас 8 години. А роснаците какво правели през тея 8 години - седят и гледат! Не си вдигнали пръста да помогнат на братушките в Донбас! Поне да бяха събрали доказателства за въпросните фантастични приказни 8-годишни домбандировки - а то няма и едно клипче, нищо че всички са с АйФони. Само смех и водка
95
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дадени са права на сорросоидите да фалшифицират и да манипулират хората. Лъжата ме отвращава защото е лъжа. Как живеете в лъжа не го разбирам. Слагате си фалшиви лайки и заблуждавате. Егати нахалството и наглостта.