Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл

Предупреждава, че е възможно украинците да достигнат Червения площад
5 май 2023 15:26, Елка Василева
134
Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров заяви, че според него атаката с дрон срещу Кремъл не е инсценировка, подготвена от руските разузнавателни служби, предаде ДПА.

Още по темата
В интервю за германската новинарска агенция Каспаров, който е остър критик на Кремъл, каза, че за него "не е проблем да си представи как КГБ създава фалшиви събития", за да разбуди народния гняв, но Кремъл не би бил включен в тях.

Споменавайки КГБ, Каспаров има предвид разузнавателната служба на Съветския съюз, която е предшественик на Федералната служба за сигурност на днешна Русия, пояснява ДПА.

По-вероятно е случилото се да е послание от Украйна, с което тя напомня на Русия за военния парад на 9 май и я предупреждава, че е напълно възможно за украинците да достигнат чак до Червения площад, което със сигурност ще изправи на нокти много представители на руските власти, особено военните, каза легендарният шахматист. Той уточни, че заключенията му не се основават на някаква вътрешна информация, а просто са резултат от анализ на новините.

Каспаров заяви още в интервюто, което даде в Гмюнд, Южна Германия, където получи награда за свобода на медиите, че не разбира защо Западът е доставил оръжия на Украйна с условието да не ги използва за нападения на руска територия.

"На война като на война. И ако Украйна е удряна с руски ракети от съседни (руски) региони, смятам, че тя има право да отвърне на удара", аргументира се бившият световен шампион по шах. Той обърна внимание, че за разлика от руснаците украинците се опитват да избягват цивилни жертви.

Според Каспаров в крайна сметка Украйна ще получи изтребители от Запада, така както ѝ бяха доставени танкове. "Смятам, че накрая самолетите ще пристигнат, въпреки че процесът е болезнено бавен, и затова разбирам безпокойството на украинците", добави той.
(БТА, Десислава Николова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В РУЗИЯ ПОЧНАХА ГЛАДНИ БУНТОВЕ ВЕЧЕ ЗА ХЛЯБ! ПРИ ИЗНОСИТЕЛ НОМЕР 1 НА ЖИТО В СВЕТА! ТЕ ТВА СИ ГО МОЖЕТЕ!
33
4
 
7
 
! Отговори
АЙДЕ БЕ! преди 1 година
ПОКАНЕТЕ БЛУМБЪРГ В РУСИЯ ДА НАПРАВИ РЕПОРТААЖ НА ПЪЛНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ, НОВИЯТ МОСКВИЧ, МЕГА ИКОНОМИКАТА!АЙДЕ БЕ!
32
2
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 29 - азер е!
31
1
 
1
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Ани сега......?!
30
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Каспаров е върл противник на Русия.
29
2
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен - като при ВОСР! Открии "разликите"!?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заври си го тоя газ в... и стана банален вече! ползваме друг газ, ай се разкарай! че ще ви спреми лукойла!
27
1
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
*** и нацистите сами се дънят.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гари Каспаров мисля че е грузинец като Сталин.
25
7
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 8 - да де, но за разлика от Навални Гари Каспаров има достатъчно инстинкт за самосъхранение за да не стъпи в "Майчица Русия" докато Джуджан Първи не се пресели в по добрия свят! Интересно как някои от най успешните и известни руснаци не желаят да стоят в Майчица Русия?! Така на времето 1917 ВОСР прогонва и най добрия руски композитор и пианист - Рахманинов, който умира 1943 в Калифорния. Мога да слушам неговите етюди и концерти безкрай!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУЗИЯ ВЗИМА ИМЕТО НА КИЕВСКА РУС (УКРАЙНА) И СИ ГО ПРИСВОЯВА КАКТО МАКЕТАТА СИ ПРИСВОИХА САМУИЛ, ВАПЦАРОВ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! РУЗИЯ Е ЕДНА ИЗМИСЛЕНА ТЕРИТОРИЯ!
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската информационна агенция Bloomberg съобщи, че Европа отново изпитва сериозни проблеми с въвеждането на вятърна и слънчева генерация вместо руски природен газ. Плановете за намаляване на емисиите и драстично увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) се провалят. Старият свят все повече навлиза в острата фаза на пълномащабна енергийна криза, която има много причини.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички плашеха, че зимата ще умрем от студ като намалее газта без вноса от Русия, но ето че не измръзнахме и оживяхме, зимата беше топла, икономиката се забави и не ползва енергия, банките напечатаха пари и раздадоха да си плащаме високите сметки за ток и отопление и всичко беще ОК, така и другата зима ще е топла и банките пак ще напечатат пари и пак ще имаме за топло, така нямаме вече нужда от руска газ и нефт, минаваме на топли зими, икономиката спира и не ползва газ, а банките ще ни печaтат пари и така можем да си изкараме поне още 2-3 години, а ако зимите са топли и повече.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦВЕТЪТ НА РУСКАТА НАЦИЯ - КАСПАРОВ И ПУГАЧОВА СА В ИЗГНАНИЕ, ПОБЯГНАХА И АЙТИ СПЕЦОВЕТЕ! ОСТАНАХА ООРКИТЕ!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тази чудовищна нацистка псевдодържава, срамна инверсия на всичко, което е била Украйна като неделима част от Руската империя и по-късно Съветския съюз, не успее да постигне наистина значителни и конкретни военни успехи с предстоящата офанзива, много вероятно е това да означава постепенен край на западната военна и финансова помощ.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А иначе какво става с руския газ? Нещо няма кинти - кой е виждал китаец да плаща яко? А? Нещо не казвате ква ви е печалбата от китай?
18
9
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 година
каква армия има украйна бе, никаква! колко ги избиха, колко избягаха....пенсионерите ли ще вземат подареното оръжие от подле-ците на запад!
17
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АКО Е ИНСЦЕНИРОВКА ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО СА ЖАЛ КИ В КРЕМЪЛ! АКО НЕ Е ИНСЦЕНИРОВКА ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО СА ЖАЛ КИ В КРЕМЪЛ! И В ДВАТА СЛУЧАЯ СА МНОГО ЖАЛ КИ В КРЕМЪЛ! ПЕСКОВ ОБЯВИ, ЧЕ КРЕМЪЛ ИМАЛ НУЛЕВА ЗАЩИТА ОТ НАПАДЕНИЕ С ДРОНОВЕ :D
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО БОТА, НЕ ЗАДАВАЙ ВЪПРОСИ, А ОТГОВАРЯЙ! ЗАЩО ПРАВИТЕ ГЕНОЦИД НАД 1 НАРОД???
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A иначе какво става с контранастъплението? Русия взе 20% от територията на Украйна (засега) плюс Крим. Върнаха ли ги вече в Украйна?