Пригожин: Редовната руска армия е оставила фланговете на "Вагнер" открити

По-рано днес украинската армия обяви, че е постигнала напредък с 500 метра
18 май 2023 20:08, Йоана Цонева
180
Пригожин: Редовната руска армия е оставила фланговете на "Вагнер" открити
Снимка: БГНЕС

Основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини редовната руска армия, че е отстъпила с 570 метра северно от град Бахмут и е оставила фланговете на собствените му бойци открити, съобщава "Ройтерс".

Силите на "Вагнер" оглавяват нападението срещу Бахмут - една от най-кръвопролитните и продълижтелни битки във войната, като през последните месеци разчитат и на известна подкрепа от редовната армия.

Пригожин, който многократно е обвинявал висшето военно ръководство на Русия, че не прави достатъчно в подкрепа на хората му, поиска от Министерството на отбраната да направи всичко възможно, за да защити фланговете на Бахмут след отстъплението на редовната руска войска.

"За съжаление, части на руското министерство на отбраната се изтеглиха с 570 метра на север от Бахмут, оставяйки открити нашите флангове", оплака се шефът на "Вагнер" в аудиозапис.

Още по темата
"Обръщам се публично към висшето ръководство на Министерството на отбраната, защото писмата ми не се четат: Моля, не предавайте фланговете", настоя той. Думите му бяха насочени към руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Групата "Вагнер" твърди, че е превзела по-голямата част от разрушения град - макар и с цената на огромни човешки загуби. Украйна обаче посочва, че през последните дни нейните сили са отвоювали територия около Бахмут.

По-рано днес украинската армия обяви, че е постигнала напредък с 500 метра на някои позиции.

Украински официални лица уточниха, че напредъкът на силите им около Бахмут не е част от планираното от Киев по-широко контранастъпление.

Миналата седмица украинската армия съобщи, че е започнала да отблъсква руските сили около Бахмут след месеци на тежки боеве, а Москва призна, че нейните сили са отстъпили на север от града.

На 15 май Украйна обяви официално първи успехи край града.

Москва гледа на Бахмут - град с около 70 000 жители преди избухването на войната преди близо 15 месеца, като на стъпало към превземането на останалата част от Източен Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 11 месеца
Известно време не съм питал ... Путин дали стигна до Берлин ?
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бахмута нема да го взимат последно така ли?
114
4
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Пригожин си говори каквито басни му дойдат на ума и rлynцитe му се водят по акъла..
113
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази нощ е извършено поредното нападение с помощта на БЛА Геран-2 срещу военни обекти на територията на Украйна. През нощта прелитания и сирени в Киев, Киевска област, Кривой Рог, Днепропетровск, Волин, Ривненска област и в Херсон. Лвов беше особено силно засегнат - имаше няколко експлозии и няколко полета на БЛА.
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Купянския сектор в източната част на Харковска област артилеристи от ВС на РФ удариха склад за боеприпаси,който се намираше в село Тищенковка.А на югоизток,в село Кисловка,бяха унищожени два командни пункта на ВСУ,които съвсем неслучайно се намираха в сградите на детска градина и лицей.Запорожка област. Недалеч от печално известния Орехов,фашистката гмеж се опитаха да проведат разузнаване със сила.Зомби нацитата се опитаха да заобиколят някои позиции на подразделенията на ВС на РФ, за да нанесат удар в тила, но бяха разкрити и избягаха под огъня на ВС на РФ.
111
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Превзет ли е Бахмут?Евгений Пригожин,ръководителят на Вагнер, може да отговори на този въпрос:"Бахмут не е превзет и утре и вдругиден няма да бъде превзет,нека довършим работата.поради ситуацията,която отново позволи на ВСУ да използва повторно двата пътя Часов Яр-Ивановское.Сега се водят насрещни боеве в Бахмут. Фашистката гмеж прехвърлят резерви в града,които са посрещнати от Вагнер.Докладът на Евгений Пригожин от късната вечер на 18.05: "Днес частите на Вагнер напреднаха до 400м..По-малко от 1 кв.км. остава под контрола на врага.Най-вероятно задържането на Бахмут е част от контранастъпление
110
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пригожин в момента размазва укроармията в бахмут като украинска кравешка фашкия на мехдународно шосе ха ха ха мачкай, пригожин
109
1
 
3
 
! Отговори
Off преди 11 месеца
Принужников вече пречи на жижко и скоро или ще полети от някоя висока сграда, или ще го дадат в плен на украинците. На кого е изпотрябвал един дърт бивш затворник?
108
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 131.Ами ходи в Украйна тогава там се случват все хубави неща и не го пробутвай това за русофилите.Ти като нямаш мозък си е твоя работа.
107
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей шматарок,това,че си супер дори не се усети,че е сарказъм.Може би използвах някоя труда дума ,която ти трябва време и пояснение да разбереш.
106
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 128 Какви копейки виждаш ти бе ти като пишеш А гривни що си мислиш,че другите пишат за пари бе урки шматарок.Що хората по цял свят се надигат срещу украинските просяци,щото разбраха какви сте едни неблагодарници.Е тоя дето излязоха на улицата 12000 против да се дават оръжия на украинците и те ли го правеха за копейки,а с цялата страна 30000.Завирай се в дупката от където си изпълзял.
105
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
125 Добре,че си призна за VPN ,не че ние не го знаехме.
104
5
 
18
 
! Отговори
Руски гъзолизци преди 11 месеца
, това са русофилите гнycни... Долни предатели и продажници за няколко копейки... Дано умрете по-скоро, че България да възкръсне и процъфти!
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 125 Екстра си ,супер.
102
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 125 Кое се изопачава бе я кажи и знаеш ли колко ми дреме за тия минуси.Що си мислиш,че като се набутат украинските ботове и блъскат минуси VPN.Това променя нещо.Тук няма да минеш с тия плоски номера и с измислиците си.Тук само показваме ,какво представлявате и колко сте слабоумни и прости.
101
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-oтвpaтителното "качество" на русофилите е, че брутално изопачават абсолютно всички факти без изобщо да се съобразяват с истината. Именно затова директно им набивам по 10 минуса.
100
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 123 И защо мислиш,че сме русофили бе.Какво са направили ли горяха българското знаме обстрелваха бесарабските българи през 2015г оскверниха с боя паметника на българските опълченци.и сега се пишат първи приятели само, защото имало някакви оръжие.Да не говорим,че ония Зеленски прати слугите си тук да ръсят заплахи.Е на теб харесва ли ти ,на мен не и няма да ги търпя и забрави веднъж за винаги тия русофили.
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 121:Е бавно ли ви бият бе или пак трябва даде прави могилизацията в Украйна,че трябва следващия Бахмут да се пази.Е май на господаря не му хареса тоя цирк и ще реже кинтите вече за това напъва за контра.
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 117 И за това ли зелето ходи да проси по света.
97
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе... тримата учени - конструктори на знаменития Кинжал, ги арестуваха за държавна измяна, що така?