Свалиха три дрона над резиденция на Путин?

Дмитрий Медведев също има жилище в района
30 май 2023 16:12, Нели Христова
176
Свалиха три дрона над резиденция на Путин?
Снимка: БГНЕС

Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва днес, са били над престижното предградие Рубльовка на руската столица, където се намира официална резиденция на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е унищожила всичките 8 безпилотни летателни апарати, използвани при атаката, за която обвини Украйна.

В публикация в "Телеграм" Александър Хинщейн, виден член на руския парламент от управляващата партия "Единна Русия", каза, че три дрона са били свалени над Рубльовка, само на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който започна проверка на инцидентите, потвърди, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски район, който включва Рубльовка.

Рубльовка, съвкупност от елитни затворени комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се наблюдаваха едни от най-високите цени на недвижими имоти в света, е дом на голяма част от руския политически, бизнес и културен елит, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, бившият президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също притежават жилища в Рубльовка, така както и много от най-богатите бизнесмени в Русия.

В изявление, публикувано в "Teлеграм" от неговата пресслужба, шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини за атаките с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Пригожин, известен с острите си изказвания, неведнъж е окачествявал жителите на Рубльовка като елит, който не е достатъчно ангажиран с войната в Украйна, и обвинява висшия команден състав за руските неуспехи на бойното поле, отбелязва БТА.

"Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел", каза Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има един култов руски сериал - Полицаят от Рубльовка. Чак сега схванах за какво иде реч. Иначе не помня така да съм се смял на друг сериал в живота си. Имаше култови изпълнения в него.
24
2
 
2
 
! Отговори
10 минути път с кола преди 11 месеца
е разстоянито Перник- София! Това са 30 км!!!
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много е яко да разпалиш страстите на тъпитеее копеейковци и те да грухтят до 00.00 вечерта
22
1
 
6
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
най-близката външна граница до Москва е на 550 км. Колко бързо летят тези дронове?
21
4
 
5
 
! Отговори
ХРАНА ЗА ТРОЛИ преди 11 месеца
такава достоверна статия не бяха пускали отдавна - чак от сутринта! :):)
20
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не три ами пет дрона и не над резиденцията а кръжали над главата на Путин в посока обратна на часовниковата стрелка. Мисирчи бълнувания.
19
8
 
10
 
! Отговори
Аврам преди 11 месеца
В статията ви е описан някакъв географски бълвоч. Първо резиденцията на Путин е в Ново Агарьово което е на туба бензин от Рубльовка. Одинцово пък е на другия край на Москва над 100 км.от Рубльовка. И трето нито един дрон не се взриви.Поредния кьор фишек!
18
9
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 11 месеца
Какво общо има 11 септ. с това, че руснаците са оФце ????
17
4
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 11 месеца
Оставете го този човек на мира!Той и без това не знае какво става по границата на страната му, ...ами от къде да знае..!?А ако е видял дроновете, си е помислил, че някой ...... празнува рожден ден!
16
2
 
6
 
! Отговори
СТАНА ЯСНО! преди 11 месеца
предаде Ройтерс. :) Вервайте докато е време! После високопоставената личност ще остане неназован източник и 'новината' ще увисне!
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що не пишете, че Путин днес е гърмял над укро център с военни, които са вземали решения за атаки срещу Русия?! Спукали са ги от бой. Има жертви! Молодец, товарищи!
14
7
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 11 месеца
Я думай за 11 Септември ?!
13
8
 
9
 
! Отговори
КуКлус преди 11 месеца
Киев = Хирошима
12
14
 
19
 
! Отговори
До 5 преди 11 месеца
Няма ... Руснаците са овце ... Преди 20 години за да започнат войната в Чечня ФСБ взривиха 3 блока в Москва и нищо .... А колко народ избиха в театъра ... Няма нищо да се промени това не са гърци, французи това са обикновени оФце ...
11
6
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 11 месеца
Света е тласкан към ядрена война ......има зли сили които живеят от войната !
10
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
АКО УКРАЙНА БЕШЕ РЕШИЛА ДА ЛИКВИДИРА ПУТЪНЯ НЯМАШЕ АТАКАТА ДА Е ПРЕЗ ДЕНЯ! А ПРИ ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ НАЙ-МАЛКОТО АКО НЕ ПРЕЗ НОЩТА!
9
3
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 11 месеца
Аааа не е вярно ... Дочува се, че бил хиперактивен !!!
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна защо и тя не си напазарува от Иран дрончета.... Едва ли ще им откажат все пак пари са ...
7
14
 
12
 
! Отговори
Московчанин преди 11 месеца
Вие знаете ли, че НАСЕЛЕНИЕТО НА МОСКВА Е 15 МИЛИОНА ДУШИ??? Все едно да напишете, че се е взривила ракета в жк Дружба, в близост до резиденция Бояна!!! Вижте картата на Москва и тогава пишете глyпocти. Или от посолството така ви посъветваха???
6
2
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 11 месеца
И магнолии да летят са много изостанали с оръжието