Проруски командир опроверга Москва за украинска офанзива

Нападенията край Угледар били тактически ход на украинците
Обновена: 5 юни 2023 13:19 | 5 юни 2023 13:19, Елка Василева
68
Проруски командир опроверга Москва за украинска офанзива
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на проруските сепаратисти в Донецк Александър Ходаковски опроверга твърденията на Москва, че е осуетила голяма украинска офанзива в Донбас, предаде ДПА.

Още по темата
"Успех съпътства" противника, написа днес Ходаковски в своя канал в Телеграм.

Според него нападенията западно от град Угледар са били ограничен тактически ход на украинците, а не мащабна операция.

Преди да подкрепи донецките сепаратисти, Ходаковски е бил ръководител на местното звено за борба с тероризма на украинската тайна служба СБУ до 2014 г. Неговите части бяха включени в състава на руската Национална гвардия след началото на пълномащабната инвазия в Украйна.

Първоначално украинските войски създадоха впечатление, че засилват натиска върху участъка на фронта "Велика Новосилка", където вече успяха да направят пробив в неделя, посочва ДПА.

Една щурмова група напредна почти незабелязано още по на изток край село Новодонежке.

"Врагът успя да ни постави в трудно положение", пише Ходаковски.

В ранните часове на понеделник говорителят на руската армия ген. Игор Конашенков заяви, че страната е осуетила успешно голяма украинска офанзива в южната част на Донецка област.

Тези съобщения не бяха потвърдени от Киев. В ситуационния доклад на украинския генерален щаб не се отбелязват никакви специални действия в региона. В него се казва само, че Угледар и съседните села са били обстрелвани от Русия, отбелязва ДПА.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
12
 
! Отговори
до 35 преди 10 месеца
Русия реално вече няма танкове. Само с Джавелините са унищожени над 1000 в Украйна , а да не говорим с колко различни видове оръжия НАТО може за часове да превърне тези които им остават в купчина желязо.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много голям го вадят сорросоидите но наблягат на VPN лайковете .
28
4
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 10 месеца
Всъщност, потенциала на B2 е огромен. НАТО има 20 броя. 1 брой е достатъчен да направи от цяла Русия пустиня. Който се интересува, може да види споменатата от теб операция за 1 нощ в Ирак и как САЩ смачка за 1 час най-добре охранявания град в света и неутрализира цялата му ПВО с престарели пенсионирани F-117. Прочее, С300. 50 батареи. После на помощ идват най-различни видове нападателни самолети. АМа нека си пее човекът как НАТО няма оръжие, няма лошо.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мнението на Ходаковски може би трябва да се провери но не трябва да се подценява. В конфликта имаме не две а дори три четири страни. Русия Киев Донбас и Запада.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както по-рано днес писах.... "Това са поредните, дърти руски лъжи" и се оказа, че съм абсолютно прав.... Ха-ха-ха!
25
3
 
8
 
! Отговори
do 26 преди 10 месеца
Нещо си в огромна грешка кое е нападателно и кое- отбранително. Ирак много знаеше- приключи за 6 часа само с използването на изстребители. За хилядите танкове на Либия да не говорим. 2 часа. Друго да кажеш?! Или ще си чешем езиците?! Б2? Oколо 12000 танка из складовете. И така нататък за домашно оставям да си провериш.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пропагандата постоянно залива медийното пространство с противоречиви новини в кавички с цел да обърква хората да ги дезорентира и громи дори физически справка ковидеветнайсе.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страх тресе руската кочиина
22
6
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 10 месеца
Обаче е забавно как русофилите си вЕрвате как НАТО си бил дал всичкото оръжие... НАТО има модерна техника, от която никоя не е в Украйна. Освен 1 брой Ирис-Т. Всичко останало- 40-годишни ненужни ръждясали складирани оръжия. Тук-там малко Джавелин-и, които Украйна имаше преди войната. Модерното оръжие на НАТО се състои в непрестанно комуникиращи се и взаимносвързани хипер модерни радари, 5то поколение изстребители, кораби, подводници, ракетни установки и какво ли не. Кое от това има Украйна? Нищо
21
2
 
6
 
! Отговори
да преди 10 месеца
сега остава да кажете че няма офанзива, няма избити укри, нема потрошена техника....ей, дър-тите ц ига ни са нищо пред вас в лъжите!...утре като вземат киев, ще кажете че той е евакуиран!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
16, според Александър Ходаковски нападенията западно от град Угледар са били ограничен тактически и отвличащ ход на врага, а не мащабна операция. Командирът на опълченците казва единствено, че главният удар на бендеро-нацистите не се е състоял и трябва да се очаква на друго място. Гледайте вектора Авдеевка - Донецк и триъгълника Орехов, Пологи, Гуляйполе.
19
8
 
1
 
! Отговори
Пиройков преди 10 месеца
Много вярваме на робота конашенков.Човека казва винаги истината, и по точно една десета от нея. Просто делиш или умножаваш по 10 за да получиш верните цифри. Щом казват че са унищожили 250 весеушника наведнъж - вярваме му , но просто делим на 10. Миналата година преди мобилизацията казаха че загубите са 6000 рушки салдати, а те реално бяха 60 хил. Лесно е да си стигне до самата истина друзя.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направили впечатление че нападат хаха с кой нападат то хората им на Слънчев бряг безплатно от нашия джоб
17
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Няма такъв Руски командир,пак ни правят на луди мисирките....
16
8
 
1
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 10 месеца
Нищо чудно офанзивата да не е украинска, а на Вагнер срещу "Кремълските кули". Пълна пародия в редиците на Блатная.
15
4
 
4
 
! Отговори
Пърлянков преди 10 месеца
Тея от ДНР и ЛНР казват най-точно нещата, и не подкрепят лъжите и преувеличенията на кремъл защото техните *** се пекат на фронта.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 13 . А ако успеят някъде поне малко да мръднат напред фронтовата линия, ще има голямо тумба-лумба по всички медии.///Самият руски командвач съобщава, че украйнците имат успех, пък от Киев няма тумба - лумба.
13
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Руските пак се омотаха, скоро ще бранят херойски москва
12
6
 
12
 
! Отговори
Има или няма? преди 10 месеца
От Киев пазят пълно мълчание, все едно че нищо не е станало. И така ще е и занапред. Пробват тук, пробват там, ядат бой, понасят загуби и назад. А ако успеят някъде поне малко да мръднат напред фронтовата линия, ще има голямо тумба-лумба по всички медии.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Вчера руснаците нанесоха удари с въздушно базирано високоточно оръжие от далечно разстояние по обекти на ВСУ, разположени на летища /военно-въздушни бази/ в Източна и Централна Украйна. Унищожени са командни и радиолокационни пунктове, украинска авиационна техника, хранилища за оръжия и боеприпаси", но Александър Ходаковски и хал-хабер си няма. Ударите по цялата територия на Украйна не от неговата компетенция.