Проруски командир опроверга Москва за украинска офанзива

Нападенията край Угледар били тактически ход на украинците
Обновена: 5 юни 2023 13:19 | 5 юни 2023 13:19, Елка Василева
68
Проруски командир опроверга Москва за украинска офанзива
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на проруските сепаратисти в Донецк Александър Ходаковски опроверга твърденията на Москва, че е осуетила голяма украинска офанзива в Донбас, предаде ДПА.

Още по темата
"Успех съпътства" противника, написа днес Ходаковски в своя канал в Телеграм.

Според него нападенията западно от град Угледар са били ограничен тактически ход на украинците, а не мащабна операция.

Преди да подкрепи донецките сепаратисти, Ходаковски е бил ръководител на местното звено за борба с тероризма на украинската тайна служба СБУ до 2014 г. Неговите части бяха включени в състава на руската Национална гвардия след началото на пълномащабната инвазия в Украйна.

Първоначално украинските войски създадоха впечатление, че засилват натиска върху участъка на фронта "Велика Новосилка", където вече успяха да направят пробив в неделя, посочва ДПА.

Една щурмова група напредна почти незабелязано още по на изток край село Новодонежке.

"Врагът успя да ни постави в трудно положение", пише Ходаковски.

В ранните часове на понеделник говорителят на руската армия ген. Игор Конашенков заяви, че страната е осуетила успешно голяма украинска офанзива в южната част на Донецка област.

Тези съобщения не бяха потвърдени от Киев. В ситуационния доклад на украинския генерален щаб не се отбелязват никакви специални действия в региона. В него се казва само, че Угледар и съседните села са били обстрелвани от Русия, отбелязва ДПА.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера руснаците нанесоха удари с въздушно базирано високоточно оръжие от далечно разстояние по обекти на ВСУ, разположени на летища /военно-въздушни бази/ в Източна и Централна Украйна. Унищожени са командни и радиолокационни пунктове, украинска авиационна техника, хранилища за оръжия и боеприпаси.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А каква е последната страшна болест на Путин?
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе гледах вчера клипа на поразената украинска техника. Само на един от участъците имаше 7 унищожени или изоставени бронемашини. Ако участниците са били 5, както се твърди, това означава, че са привлечени не по-малко от 50 бронирани машини. Е не е толкова ограничено...
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе хора, инсталирайте си телеграм, абонирайте няколко руски и украински канала и ще сте прилично информирани. Не четете медии като днес
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
250 убити и 30 бронирани машини унищожени за успеха от едно село от 5 къщи, ама страхотен успех, с тези темпове укробите ще свършат преди да са освободили и един окръг...
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сичко е минирано и укрите ще ескплодират по магистралите или трябва да се хакнат в блатата.
4
1
 
15
 
! Отговори
Мисирки от БГ преди 10 месеца
Пишем каквото ни каже "Посолството"
3
0
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Нищо не разбрах от статията. Уж било отвличане на вниманието, пък после незабелязани с шапки невидимки стигнали едно село, пък на сутринта било осуетено всичко и статията свърши. Някой разбра ли нещо?
2
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Абе гледам в Телеграм видео с дрон на десетки единици унищожена украинска техника и тела на украински военни, лежащи по полето. Та не знам кой прав и кой крив, но резултата е видим.
1
1
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 10 месеца
Ех ама заглавие, значи нападение е имало, украинците са разбити, само дето тоя казал, че не е дългочаканата офанзива, а локална атака, ако четеш заглавието, все едно нищо не е имало