Белият дом: Русия е отговорна за "Нова Каховка"

Окупаторите били силно обезпокоени ВСУ да не форсира Днепър
8 юни 2023 10:35, Стела Стоянова
213
Белият дом: Русия е отговорна за "Нова Каховка"
Снимка БГНЕС

Белият дом смята Русия за отговорна за разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, тъй като тя се е намирала под контрола на руските сили. Това заяви говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг.

Жан-Пиер отбеляза, че САЩ все още събират информация за случилото се, но отговорността при всички случаи е на Русия, чиито войски по принцип не би трябвало да се намират на украинска територия.

"Този язовир е бил под руски контрол и те са отговорни за разрушенията, причинени от тази война. И ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим народа на Украйна в този труден момент", заяви говорителят.

Жан-Пиер подчерта, че тази трагедия никога нямаше да се случи, ако Русия не беше организирала пълномащабно нахлуване в Украйна.

Още по темата

Американският институт за изследване на войната заяви, че руската страна е имала ясни мотиви за взривяването на Каховската водноелектрическа централа. Непосредствено преди инцидента окупаторите са били силно обезпокоени от възможността ВСУ да форсира Днепър.

На втория ден от мащабното наводнение започват да постъпват първите информации за смъртните случаи, причинени от разлива на реката. До момента са известни три смъртни случая в окупирания град Олешки, където руснаците напълно саботират евакуационните и спасителните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Белият домНова Каховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Между края на Втората световна война и 2001 г. е имало 248 въоръжени конфликта в 153 региона по света. От тях 201 са инициирани от САЩ. Това е зашеметяваща цифра, която показва колко голяма заплаха е Вашингтон за глобалния мир и стабилност.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сценариите Северен поток Нова Каховка Косовска Митровица Буча и други са написани от сценаристите и изпълнени от постановчиците на най развитата и най известната филмова индустрия в света.
128
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що не съобщавате нищо за прекрасно горящите натовски консервни кутии наречени брадли,леопарди и т.н .? Поздрави от Запорожкия фронт и от великото настъпление на наркомани.
127
0
 
12
 
! Отговори
В училище преди 10 месеца
Иванчо защо не си си написал домашното!Путин е виновен, България е под негов контрол!! Учителката: Аа ок, така е! Иванчо ти не си виновен! Иванчо: И ме напичайте John! Вече не съм Иванчо!
126
1
 
15
 
! Отговори
Говедо преди 10 месеца
Желязна логика,излиза,че 800 000 цивилни иракчани са убити от Щатите,защото са се намирали в Ирак!
125
1
 
17
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
То и летището в Бургас е под наш контрол,но ония гръмна там 3 кила тротил. Така и с укрите. Терориста си е терорист.
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започнете вече да използвате правилното название на тая колиба - ЧЕРНИЯ дом!!
123
2
 
12
 
! Отговори
Белия преди 10 месеца
дом да си гледа в неговата си градинка! Все се бутат в чуждите работи!
122
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оказа се че Европа и САЩ има доста комунизъм и цензура.--- По точно казано: Оказа се че САЩ и ЕС пропагандират повече от СССР на времето... Няма разлика никаква. Цензурата е същата.... Единствената разлика е че САЩ и ЕС обвиняват всеки руснак за това че е руснак... Ако продължат по тоя път ще стигнат до чичкото с мустачето...
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия била виновна, защото централата се намирала на територия окупирана от тях хахахахах Аз нямам представа кой е виновен, може и Русия да е взривила стената, но по-тъ_па логика скоро не бях чувал. Явно Белия дом са оперирани от логика или мислят, че ние слушателите нямаме нищо в главите си. По същата логика аз мога да заявя, че Украйна е виновна за взривените обекти с руски ракети, защото обектите се намират в Украйна... :) ... Звучи доста глу_паво, нали?
120
1
 
13
 
! Отговори
Супер преди 10 месеца
В Украйна е унищожена от руски "Ланцет- 3"последната работеща немска ПВО система IRIS-T,съобщиха медии от САЩ.
119
3
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Ако Зеленски гръмне АЕЦ-а в Запорожие, то Русия ще е виновна че не я е опазила, защото сега е под нейн контрол. И още може да се направи обосновано то предположение, че ако не беше започната войната, то Зеленски никога нямаше да бомбандира АЕЦ-а. Затова може да се счита че Русия пак е виновна. Такива куролации само Киро *** може да каже и то по възможно най-мното световни медии.
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да Русия сама воюва със себе си . Много елементарна пропаганда . Оказа се че Европа и САЩ има доста комунизъм и цензура.
117
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца...
116
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 10 месеца
повод за война се ке се намери
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинските нацисти взривиха стената по заповед на господарите си от сащ
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е то в статията са си го написали, че Русия е виновна, защото е започнала войната. И че това нямаше да се случи, ако не я беше започнала. С което косвено си признават, че все пак Украйна (разбирай саш) са я взривили.Това за лодките от Силистра е интересно също, някой има ли повече информация?
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Белия дом по тая логика е отговорен за падането на Кулите Близнаци защото те са на територията на САЩ.
112
4
 
2
 
! Отговори
Това е логиката преди 10 месеца
На ПП и евроатлантиците също: Понеже България от 33 години е под контролана Русия ( въпреки членство в ЕС и Нато), за провала на ПП и евроатлантиците е отговорна Русия!!
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо още преди десет дни при Силистра хора са видяли че доставките за украинците съдържат НАДУВАЕМИ ЛОДКИ може би защото е имало сценарий.