Свалят обвиненията срещу ЧВК "Вагнер", Пригожин заминава за Беларус

Сделката на Лукашенко с Пригожин означава, че "президентът Путин води с едно на нула"
Обновена: 24 юни 2023 23:28 | 24 юни 2023 23:00, Йоана Цонева
483
Свалят обвиненията срещу ЧВК "Вагнер", Пригожин заминава за Беларус
Снимка: БГНЕС

Руските държавни медии току-що съобщиха, че шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин ще замине за Беларус.

В информацията се казва, че обвиненията срещу него и неговите сили ще бъдат свалени от руските власти, за да се избегне "кръвопролитието".

По-късно говорителят на Кремъл  Дмитрий Песков обяви, че наемниците от "Вагнер", които желаят да подпишат договор с Министерството на отбраната, могат, а бойците, участвали в бунта няма да бъдат преследвани.

Същевременно силите на "Вагнер" се изтеглят от Ростов на Дон.

По-рано днес жителите бяха помолени от губернатора на региона да не пътуват до центъра на града и, ако е възможно, да не напускат домовете си след бунта на "Вагнер" в града.

Но тази вечер напрежението изглежда спадна.

Още по темата
В непроверени публикации в Telegram видеоклипове показват войниците на Вагнер да се ръкуват с местните и се връщат в бронираните си превозни средства. На една снимка две момичета си правят селфи пред танк "Вагнер".

Същевременно Би Би Си коментира, че сделката на Лукашенко с Пригожин означава, че "президентът Путин води с едно на нула".

Според медията Евгений Пригожин е очаквал хората „да се надигнат и да се присъединят към него“, но това не се е случило.

Путин "не е някой, който ще прости това", отбелязва Би Би Си.

„Мисля, че военното и политическо бъдеще на Пригожин вече трябва да е приключило, смята военният коресподент на Би Би Си.

Гарднър добави, че е „дълбоко смущаващо“ за Путин, че Пригожин е успял да пресече границата и да превземе военния щаб на руския Южен окръг Ростов на Дон, без никой да му се противопостави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не се притеснявайте моля, всичко е наред
267
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-важното за деня сега не е в Русия или Украйна, а в Гърция. Там Мицотакис не се вписва в планираните в европа слаби и зависими коалиционни ужким правителства, а уверено печели между 40 до 44 процента от вота и според Местните изборни правила получава още 50 места в парламента осигоряващи му мнозинство и стабилно управление независещо от Посолства и НПО-ота. Но е длъжен да декларира имуществото си и това на новите министри и депутати. Ето тук е разликата байовци
266
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин нищо не е разбил защото Порошенко каза "Нашите деца ще ходят на училище а вашите ще учат в бомбоубежища" по памет го пиша. Имаше си 8 г. гражданска война в украйна и никой не може да го отрича тя е факт и продължава до сега !!!
265
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой русофил да обясни като всичко е сценарии на ***, защото тогава пригожката диксредитира целият руски наратив за инвазията в Украйна. Разби цялата кремъска лъжа на пух и прак и каза цялата истина. След сутришното изявление на ***, пригожката качи в официалният си Туйтър канал видео в което казва, че *** е избрал грешната страна щом застава срещу него и минути по- късно видеото беше свалено. Какво печели *** от целия този църк освен да изглежда като клоун пред свои и света.
264
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Горд РусофилПоляците успяват да презвемат москва.
263
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рушките копираха българите при слузането на Ботев от Радецки.Изпокриха се по землянките.Такъв народ никога няма да е свободен!Тези има свободата да избират само кога да ходят до тоалетната.
262
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За малко си помислих, че този път има надежда за Русия да започне да се превръща в нормална страна, но сега се видя, че те май винаги ще си останат роби на Путин и на шайка олигарси. Народът изобщо не се вдигна да подкрепи "походът за справедливост " и заслужава съдбата си.
261
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този цирк е поредното доказателство че руснаците са пълни клоуни.Това сигурно е първият случай в историята когато един бунт започва и завършва в рамките на 48 часа щото разбунтувалите се разкаяли :)Цирк!!
260
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свалят обвиненията като по приятелски хихи.
259
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както се казва,всяко чудо за три дни.
258
15
 
8
 
! Отговори
БЪДЕТЕ СИГУРНИ: преди 10 месеца
РУСКИТЕ КОРПОРАЦИИ С ЧАСТНИТЕ АРМИИ ---ЩЕ СМЕНЯТ СКОРО ПУТИН , ПО "НЕКАДЪРНОСТ" , ЗАЩОТО ЗАГУБИХА МНОГО ПАРИ И ВЛИЯНЕ...ТОЗИ ЦИРК С ГОТВАЧАОПРЕДЕЛЕНО ИМ ИДВА В ПОВЕЧЕ!
257
14
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
..СЛЕД ГЕРАСИМОВ И ШОЙГУ....МАЙ И ПУТИН ШЕ ДАВА ОСТАВКА----ВПК и ниега не го галят нещо...ха,ха,хаааа
256
15
 
8
 
! Отговори
ГОООЛЕМ ЦИРК, БЕ... преди 10 месеца
ПУТИН ЗА МАЛКО ДА ОСЕ РЕ ЦЕЛА МАЦКВА ....ЧЕ ЧАК И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ДАДОХА НАКЪСО......
255
5
 
5
 
! Отговори
Стефан Николов преди 10 месеца
Освен ако не сме гледали псиоп театър, на Пригожин не му се е разминало. Същото се отнася и за участвалите в тази имитация на бунт. Очаквам в следващите битки на Вагнер срещу укрите повишена смъртност сред участвалите в метежа.
254
7
 
27
 
! Отговори
Лапнишарани преди 10 месеца
Още вчера сутринта написах, че тези, които направихте преврата в Москава и обесихте Путин, ако сте риби на гвоздей ще се хванете. Блестяща актьорска игра на триото Путин, Пригожин и Лукашенко, надминаха и киевският клоун даже. Вчера от 5 сутринта вече бяхте разделили Русия на части и бяхте запалили гражданска война. Балъци.
253
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жълтопаветната гад гръмна шампанското,а то вместо питие гола вода излезе от шишето.
252
18
 
28
 
! Отговори
Горд Русофил преди 10 месеца
Никой неможе да достигне и превземе Москва мнозина са опитвали никой не е успял!! И тка е от 1100 години!! Слава на Русия!!
251
3
 
10
 
! Отговори
толкоз преди 10 месеца
отбелязва Би Би Си; смята военният коресподент на Би Би Си;
250
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мъка е да гледаш разочарованието в очите на журналистките. Засега преврата в Русия се отлагал, викат и едни опечалени физиономии. Ох, тъкмо да започни и взе, че приключи.
249
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия е яка страна . Това не е кукления щурм на Капитолия.,