Свалят обвиненията срещу ЧВК "Вагнер", Пригожин заминава за Беларус

Сделката на Лукашенко с Пригожин означава, че "президентът Путин води с едно на нула"
Обновена: 24 юни 2023 23:28 | 24 юни 2023 23:00, Йоана Цонева
483
Свалят обвиненията срещу ЧВК "Вагнер", Пригожин заминава за Беларус
Снимка: БГНЕС

Руските държавни медии току-що съобщиха, че шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин ще замине за Беларус.

В информацията се казва, че обвиненията срещу него и неговите сили ще бъдат свалени от руските власти, за да се избегне "кръвопролитието".

По-късно говорителят на Кремъл  Дмитрий Песков обяви, че наемниците от "Вагнер", които желаят да подпишат договор с Министерството на отбраната, могат, а бойците, участвали в бунта няма да бъдат преследвани.

Същевременно силите на "Вагнер" се изтеглят от Ростов на Дон.

По-рано днес жителите бяха помолени от губернатора на региона да не пътуват до центъра на града и, ако е възможно, да не напускат домовете си след бунта на "Вагнер" в града.

Но тази вечер напрежението изглежда спадна.

Още по темата
В непроверени публикации в Telegram видеоклипове показват войниците на Вагнер да се ръкуват с местните и се връщат в бронираните си превозни средства. На една снимка две момичета си правят селфи пред танк "Вагнер".

Същевременно Би Би Си коментира, че сделката на Лукашенко с Пригожин означава, че "президентът Путин води с едно на нула".

Според медията Евгений Пригожин е очаквал хората „да се надигнат и да се присъединят към него“, но това не се е случило.

Путин "не е някой, който ще прости това", отбелязва Би Би Си.

„Мисля, че военното и политическо бъдеще на Пригожин вече трябва да е приключило, смята военният коресподент на Би Би Си.

Гарднър добави, че е „дълбоко смущаващо“ за Путин, че Пригожин е успял да пресече границата и да превземе военния щаб на руския Южен окръг Ростов на Дон, без никой да му се противопостави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Министерството на отбраната на Русия: "Тази вечер 23.06 беше извършен ракетен удар срещу центровете за радиоелектронно разузнаване и авиационната техника на украинските ВВС на летищата Канатово и Днепър, всички посочени цели бяха поразени. Освен това в отговор на удар по мост през протока Чонгар беше унищожен склад с ракети Storm Shadow в украинската авиобаза в Хмелницка област.
227
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин е обещал Одеска област на Пригожин, ама сам трябва да отиде да си я вземе.
226
12
 
8
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 10 месеца
Ашколсун кьопоолар, бетер турска работа ! В Русия няма руски народ а само сбирщина от бивши крепостни сплотени единствено от царския камшик и ботуша на помешчика ! Без страх и бой всичко се разпада !
225
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ситуацията на Запорожкия фронт в 12:00 московско време на 24.06. Боевете със среден интензитет продължават в посока Орехов-Работино. Линията на фронта не се е променила съществено през последните дни. Руските войски се борят със зомби нацитата за контрол на предните позиции в горските насаждения. Има информация за вкарване на допълнителни сили от руска страна.
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направление Южнодонецк, Времевски участък. Водят се боеве. В горските насаждения на запад и югозапад от Макаровка бяха съсредоточени консолидираните украински щурмови отряди. От Запорожие до Голяма Новоселка и Сторожево пристигна голям конвой със зомбита в западни бронетранспортьори и различни видове бойни машини на пехотата. Освен това няколко оръдия и реактивна артилерия са преместени от Болшая Новоселка във Времеевка и Сторожевое. Такъв маньовър е типичен преди подготовка за щурм за огнева поддръжка на настъпващи сили на по-голямо разстояние от фронта.
223
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фланговете на Бахмут, район Раздоловка. "Фронтова птичка" съобщава: "Руските войници, след като отблъснаха нов опит за пробив, контраатакуваха и заеха първата линия на вражеските окопи, разположени в горския масив.
222
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боевете продължават в Ореховския сектор в запорожското направление. Фашистката rMeж използва само пехота за извършване на атаки срещу позициите на ВС на РФ с малка или никаква подкрепа от бронирана техника. Каналът на Spetsnaz Archangel Telegram съобщи, че rMeжTa се опитва да маневрира, избягвайки минни полета и използвайки горския пояс като прикритие. Вчера ВСУ с цената на повече от десет жертви успяха да заемат опорна точка северно от Работино. По тях работи артилерията на ВС на РФ. Командването на ВСУ разгръща щурмови групи към Мала Токмачка и Орехов, като паралелно обстрелва опорните точки
221
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Луганско направление. ВДВ Русия продължава зачистката на украински позиции в района на Серебрянската гора. Боевете се водят на всеки метър, като украинските артилеристи и минохвъргачки водят масиран огън по бойците на ВС на РФ. На юг продължава щурмът на Белогоровския укрепен район. Руските военнослужещи напълно прочистиха територията на Попаснянския район, подобрявайки тактическата си обстановка. В Донецка посока продължават позиционните боеве в района на Авдеевския участък и Маринка. Агломерацията е под постоянен обстрел. Сериозен напредък на ВС на РФ в тези направления няма.
220
8
 
16
 
! Отговори
до 368 преди 10 месеца
България ще бъде с Велика Русия винаги!....казвам България, не софия!
219
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Много са примитивни тия" --- Днес Таймс пише: Колективният запад трябва да престане да плаче и да се примири с историческия завой на Русия, която обърна гръб на Европа.
218
16
 
5
 
! Отговори
гъZрожденец преди 10 месеца
Путлeр беше унижен публично от собствените си хора. Копейките не знаят на кой свят са...
217
8
 
2
 
! Отговори
Гнилите кочини преди 10 месеца
Турция и Русия продължават разпадането си повече от сто години!
216
7
 
9
 
! Отговори
да преди 10 месеца
за едно е прав пригожин - путин е мекошав, остави затворниците да се оправят и пази армията, досега щеше да направи тая разбита украйна на кайма! и сега нещата ще се променят, това трябваше да стане
215
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен375 окрайна свърши 100%
214
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Приложим показа на целия свят, какъв пoсеркo е путин
213
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава за Пригожин, позор за путин!
212
16
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Психото клекна пред Пирожката. Шойгу и Герасимов ще го отнесат, както искаше Пригожин.
211
8
 
13
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
Така яко ще им го набутат до бъбреците на укропитеците. Сега ако ударят и Киев ще им видя контраофанзивата))
210
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България не иска да има нищо общо с Русия! Вън всички руски шпионин
209
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да внимава с летенето от високите етажи......