Поредна смърт на високопоставен човек, свързан с режима на Путин

Твърди се, че Антон Черепенников е получил сърдечен арест
23 юли 2023 18:00, Нели Христова
160
Поредна смърт на  високопоставен човек, свързан с режима на Путин
Снимка: БГНЕС

Бизнесмен, свързан с руските служби за сигурност, се превърна в поредната високопоставена фигура сред елита на страната, починала при необясними обстоятелства.

40-годишният Антон Черепенников, който беше ръководител на най-голямата ИТ компания в страната, ICS Holding, е намерен мъртъв в офиса си в Москва, според местни съобщения.

Предварителната причина за смъртта е сърдечен арест, съобщават руските медии.

Неговият приятел Василий Полонски обаче каза, че не вярва на официалната причина за смъртта му, съобщи независимото рускоезично издание Baza.

"Точната причина за смъртта на предприемача ще бъде установена по-късно", казаха от изданието.

ICS Holding е бил използван от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) за наблюдение на онлайн дейностите на гражданите, според независимия руски вестник Novaya Gazeta.

Изданието каза, че компанията е бенефициент на закон, въведен през 2018 г., който затяга контрола, който руските служби за сигурност имат върху своите граждани.

Това позволи на телекомуникационните оператори да съхраняват аудиозаписи на всички обаждания и текстови съобщения за шест месеца и интернет трафик за един месец. ICS Holding беше изправен пред международни санкции след нахлуването на Русия в Украйна.

Черепенников беше дългогодишен партньор на олигарха Алишер Усманов, който беше изправен пред международни санкции заради връзките си с руския президент Владимир Путин.

Черепенников е бил в борда на USM, както и на мобилните оператори Megafon и USM Telecom, които Усманов контролира, съобщава Новая газета.

Това означава, че две фигури, свързани с режима на Путин, са починали за 48 часа след съобщението, че олигархът милиардер Игор Кудряков, бивш държавен служител и богат бизнесмен, е намерен мъртъв в апартамента си в Москва. Според съобщенията Кудряков е бил диагностициран с рак.

"Още една мистериозна смърт на топ мениджър в Русия", написа в Twitter украинският съветник по вътрешните работи Антон Геращенко.

Има няколко скорошни необясними смъртни случая на длъжностни лица и бизнесмени в Русия.

През юни беше открито тялото на 42-годишния Артем Бартенев, който служи в Кировския районен съд в град Казан. Той е паднал от 12 етажа от прозореца на апартамента си, според местни доклади.

Също през юни 62-годишният Юрий Демин, бивш началник на Държавната инспекция за пътна безопасност на Свердловска област, почина след падане от втория етаж на лятната си къща.

65-годишният Павел Антов, руски политик, който критикува нахлуването на Путин в Украйна, беше открит мъртъв след падане от прозорец в Индия през декември 2022 г. Смъртта му дойде два дни след като приятелят му Владимир Биденов беше намерен мъртъв в стая в същия хотел.

А 67-годишният Равил Маганов, председател на руския петролен гигант Лукойл, беше намерен мъртъв през септември 2022 г. Той падна от прозорец на болница в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
нищо ново ! преди 9 месеца
Рушшията е африканска държава със сняг.
33
6
 
6
 
! Отговори
ВЪZРАЖДАНЕ преди 9 месеца
ПУТИН ДАЛ ПУТИН ВЗЕЛ!
32
3
 
3
 
! Отговори
Ц преди 9 месеца
Тромбоза става И от руската ваксина. Особено при мъже. Тестостеронът увеличава , а естрогените намаляват опасността от тромбоза.
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с жизнения стандарт на гражданите на Европейския съюз?
30
2
 
4
 
! Отговори
Чай преди 9 месеца
Явно на него му се е паднало чайче
29
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
В дадения случай имаме концентрация на информация,пропаганда,контрол и следене на всеки човек в Русия, власт и пари на най-високо ниво!Това си е Биг Брадър , който може да следи всеки кадър!Влезеш ли в играта , или играеш до край по правилата, или гориш и получаваш сърдечен арест!А може някой друг човек или тайна служба ,да иска да приватизира фирмата на този челяк???Агент Даниъл Мабулачи!ЦРУ!!!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става със зелената сделка, ЕС мина ли на зелени енергии от вятърни перки и соларни панели?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърдечен арест?!!! Да не са му извадили сърцето и да са го задържали в стъкленица на Лубянка? Инфарктът за нищо го нямате ама по цял свят той е водещ в смъртността.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя е от финансовия капитал подвластен на Ситито и Уолстрийт.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм спокоен за ЕС, икономиката на ЕС се развива добре, ЕС няма да се разпадне, няма причина да се разпадне, спокоен съм.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с 20% от територията на бившата УССР?
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Режима на Путин...................аха!!!Ами с фашисткия режим на наркомана Зеленски какво става?Или те са ангели небесни???
22
6
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 9 месеца
Каквото стана с тридневната военна операция, същото!
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес нищо не пишете за украински подвизи. Сводката е за сериозна военна сотуация Над 50 тежки бойни машини са дали фира. И около Одеса е мноооого напечено.. Трябва да се очаква пропищяване от Великобритания. Техните инструктори, т.е. прякото командване на фронта, се осъществява от този район, Не пишете също, че вече за четвърти път се отлага изстрелването на ракета на Мъск със спътници. Китайжите обаче нямат проблем в това отношение. пак си изстреляха нова,
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с контранастъплението?
19
0
 
3
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Власт и Пари по време на Война, Бизнес интереси в противоречие с Личните, в комбинация с твърде много "закрита" информация, все вредни фактори за живота и здравето на когото и да е, където и да е!!!!
18
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
До Василев Ми гледай по БТВ 2015 предаването за Украйна, или забрави? Напииши в Гугъл ще ти излезе, ама много ви къса паметта бе
17
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 9 месеца
Или дорга, или както Мишо Бирата. А и този приятел с фамилия Полонски ми е малко съмнителен. Да не е пил случайно чай преди това?
16
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кравари, какво става с украинската контраофанзива? Муахахахахахахаа...що нищо не се чува за нея, жалкариии краварски? Или чакате да дойде есента и леопардите да затънат в калта на блатная Украйна? Муахахахаххаха...
15
2
 
7
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 9 месеца
службите на големите държави имат начини да убият много хора по много различни начини ! ако искат .....това го знае всяко лапе с 5 грама в главата . този в кво се е забъркал не знам но смъртта едва ли му е случайна . когато влезнеш в големите игри - пари , шшионаж и тн всеки ден може да ти е последен ! всеки да си знае какъв живот иска за себе си ! няма нужда от съдници ....съдбата сама ше отреди рано или късно ! за всеки важи ....