US-посланик: Русия да не използва храната като оръжие

Тя унищожава украинския износ за сметка на животите на милиони хора
Обновена: 4 авг 2023 21:30 | 4 авг 2023 21:20, Стела Стоянова
345
US-посланик: Русия да не използва храната като оръжие
Снимка БГНЕС, архив

Русия трябва да спре да използва храната като оръжие, да спре жестоките си действия и да разреши доставката на зърно и храни, от които зависят животите на милиони хора, каза американският посланик в Сърбия Кристофър Хил пред днешния брой на вестник "Политика".

Той заявява, че Русия унищожава украинския износ на храни за сметка на нуждите на хората по света, пише БГНЕС.

Според него Русия се е оттеглила от Черноморската зърнена сделка в момент, когато светът е изправен пред голяма продоволствена несигурност.

„Но това не ѝ е достатъчно, тя е унищожила физически силозите за зърно и друга инфраструктура на украинските пристанища, от които се изнася зърно“, каза той.

Още по темата

Хил посочи, че докладът за глобалната хранителна криза за 2023 г. изчислява, че 258 милиона души са засегнати от остра продоволствена несигурност и се нуждаят от спешна помощ, въпреки че Русия твърди обратното - че повече от половината хранителни продукти и две трети от пшеницата са обхванати от споразумение.

„Именно затова външният министър на Кения нарече излизането на Русия от споразумението "нож в гърба", добави Хил.

„Докато от една страна Русия блокира доставките от Украйна, в същото време тя свободно продава рекордни количества от своето зърно, а ООН улесни износа на храни от Русия в сътрудничество с частния сектор, както и със САЩ, ЕС и Обединеното кралство, за да смекчи евентуални обвинения, и нашите страни публикуваха насоки за освобождаване на руския износ на храни и торове от санкции“, обясни Хил.

Американският дипломат напомни, че САЩ не са наложили санкции върху износа на руска селскостопанска продукция заради ангажимента към глобалната продоволствена сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руското зърно може да замести украинското така че не ревете ! Ако има гладни има и хляб за всички ! Важно ли е от къде е зърното ? От Украйна дори няма качество !
266
1
 
1
 
! Отговори
От хората преди 9 месеца
Този не знае ли,че такова страшно оръжие като храната няма във всеки смисъл.Аман.
265
10
 
1
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХА преди 9 месеца
Гласим се със семейството да излезем на слънце на разходка, гледам тук пълно с рушлямистански тролчета от фабриката на Мyтp0фанката! Ще си изгният да пишат жалки опорки за някоя ръждясала копейка по цял ден! Жалка картинка!
264
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя посланик на САЩ да не се прави на много морален или загрижен за гладните хора по света..............защото САЩ и западните държави (най-вече Англия и Франция) унищожиха и провалиха много държави в Африка и Близкия Изток..............Сирия, Либия, Ирак, Афганистан и др.
263
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който сее ветрове, жъне бури!!
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На война като на война................всички средства са позволени..................ще умират , ще страдат и ще гладуват много хора, за съжаление.........................и не са виновни само руснаците за това...................за тая война има много причини, не им трябваше на западняците да предизвикват руснаците по този начин................всеки ще си плати............кой каквото е посял, това ще пожъне!!
261
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ ИЗПОЛЗВА ТРУДА КАТО ОРЪЖИЕ- В ГУЛАГ ДО 1952 Г УМИРАТ 32 000 000- НЕСЪГЛАСНИ С РЕЖИМА НА СТАЛИН.
260
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ ИЗПОЛЗВА ГЛАДА КАТО ОРЪЖИЕ- 1933Г В УКРАЙНА УМИРАТ 3 000 000 УКРАИНЦИ ОТ ГЛАД ТЪЙ КАТО СТАЛИН ИЗВЗЕМА ХРАНИТЕЛНИТЕ ЗАПАСИ ТЪЙ КАТО НЯКОИ НЕ ИСКАЛИ ДА ВЛИЗАТ В КОЛХОЗИТЕ
259
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 месеца
US посланик...... Русия ще използва което и както си иска с което разполага и на US посраника му остава само да се посира от яд. Ба ти наглите кравари. Не знам за друга толкова нагла и арогантна папла4.
258
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това зърно е заразено и никой не го иска.Ако посланика все пак държи нека си го яде сам.Пратете му от онова с урана и да се приключва с въпроса.
257
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Яд го е, че губят
256
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То това го правят точно САЩ и ЕС със санкциите срещу износа на такава за Русия. Ако ги бяха махнали както им беше уговорката по сделката за зърното на Украйна това нямаше да се случи. Както каза и самия Зеленски "Каквото си после това ще пожънеш". Политиците имат невероятния талант да изопачават нещата когато говорят и чак самите те си вярват
255
10
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Гладоморът е запазена руска марка.
254
1
 
9
 
! Отговори
Анани преди 9 месеца
Веднага след като Вие престанете да използвате долара като оръжие.
253
2
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 9 месеца
Русофобията се гърчи. Украйна го изяде големия , либерастията губи в Краварника, в БГ ПП-ДБ е срутище - губи с по процент на месец, докато реално управляват Борисов и Доган. Яко. Всеки гърч, болка , писък на либерастията или на противните им деца е музика за моите уши.
252
1
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 9 месеца
И кво точно ще им направиш ако не искат бе , кравар ?
251
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русофили нeвмeняеми и нeвежи ... намерете си някакво полезно хоби или занимание вместо денонощно да съчинявате и пишете дежурните глyпости тук.! Само се излагате и си губите времето без да постигате някакъв резултат. Само много пр'ости хора ще се вържат на елементарните ви лъжи и опити за манипулация...
250
7
 
10
 
! Отговори
Реге мен преди 9 месеца
Добро утро! Не лоша новина! Кравата мучи,музика за моите уши!
249
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До "Днес руснетата..." за кого намекваш и какво искаш да кажеш бе че идваш и с плюсовете.
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубав ден!