За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело

Властите дават заповеди на офицерите си да не събират труповете
20 авг 2023 18:25, Нели Христова
665
За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело
Снимка: Twitter

В началото на инвазията с парите, които семействата получаваха за загинал войник в Русия, можеше да се купи поне една чисто нова Лада.

Времената на Ладите обаче на някои места свършиха. Пропагадно видео, разпространено от руските медии, показва как едно семейство получава друг вид компенсация, която всъщност изглежда смехотворно - ново колело.

Сергей Ермаков е най-големият от трима синове. Той отива на фронта и загива, а двамата му по-малки братя получават колело в замяна.

В разпространеното видео майката казва, че "Животът все пак продължава".

Това семейство все пак е получило компенсация за смъртта на войника. Преди няколко дни The New York Times разказа ужасяващи подробности за това как руски офицери отказват да приберат телата на мъртвите си другари, за да не плаща държавата на семейството.

В интервю един войник, служил в една от затворническите части на руското министерство на отбраната - който беше идентифициран като "Александър", казва на Times, че му е било наредено да не събира телата на колегите си от войската.

Той каза още, че служителите могат да регистрират мъжете като "изчезнали в действие", което означава, че семействата им не могат да получат обезщетение за това, че са били убити в битка.

"Имаше тела навсякъде", твърди Александър пред Times. "Никой не се интересуваше да ги събира."

Русия често омаловажава безспорно големите си загуби в Украйна.

Докато официални лица признаха само загубата на 6000 войници след пълномащабното нахлуване в Украйна, западното разузнаване по-рано тази година предположи, че броят им е по-близо до 60 000.

Миналата седмица изследователи от BBC казаха, че са идентифицирали повече от 30 000 мъртви руски войници поименно, включително 1300 само през последните две седмици.

Украйна също не е публикувала прогнози за това колко от техните войници са загинали, но различни източници сочат поне 170 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


665
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лошите винаги губят Хитлеристите напреднаха до Москва и после загубиха , американците се биха във Виетнам и после загубиха , Саддам превзе Кувейт и после загуби Милошевич правеше геноцид срещу албанците и после се оказа в затвора Т. Живков сменяше имената на турците и после всичко се върна обратно , комунистите 45 години тероризираха половин Европа и после загубиха Така ще стане и с Украйна Путин ще умре и руснаците ще бъдат изгонени Жалко само за стотиците хиляди млади загинали на фронта
469
14
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
В Окрайнината убитите просто ги оставят на полето.Купища вонящи укропитеци просто се разлагат.В най-добрия случай събират останките в общ гроб.Няма труп ,няма колело.
468
16
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
Авторката на тази фашистка лъжа трябва да получи поне един "орден на мисирката" първа степен.В категорията "укропитек на годината" двете болни женици Нiели Хрiiсток и лЕлконя Василенко просто са отвяли конкуренцията.Според двете дебеланки Путин е умрял от рак поне 20 пъти ,руснаците всеки момент ще се вдигнат на бунт ,руските ракети са изчерпани още миналата година , а Уссрайната се готви за парад в Москва.
467
5
 
18
 
! Отговори
... преди 8 месеца
ми първо рашистан така воюва! вижте ПСВ вижте ВСВ вижте Афганистан! Бе която и война да видите водена от рашистан там воиниците единствената им цел е да мрът! А целта на диктатора е да каже аз и само аз и никой друг не победи! И после, евентуално, може да ти даде и колело! :))))))))))))))))))) смея се понеже инак трябва да се плаче! а то толкова НЕ може да се плаче! Но пък ако питаш продажната путинофилия тука нещата са добре! даже мнооого добре! Абре продажници, дадоха ли ви колело и на вас?
466
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте какво пише на тениската на руската кран.та. "Perfect". Явно перфектно са се развили нещата за нея. Мечтаното колело е вече факт.
465
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
483 Защо не се разходиш до Аляска и да отвориш очите на местните, че договора за наем изтичал и трябва да зарежат американското гражданство, американските заплати, американските пенсии и да вземат руски такива. Да видим тогава бой ял ли си.
464
14
 
12
 
! Отговори
Точно преди 8 месеца
"Това, с телата на убитите, го има с укрите - гледайте в телеграм какви купчини утрепани кафеви елфи има. И протести правят вдовиците на укрите, но няма да го прочетете в този сайт. На семейството на загинал на СВО се изплащат пари, а не се дават коли. Сумата за ранен е 3 милиона рубли, а за загинал - 5 милиона рубли. Освен това на децата на загиналия се изплашат ежемесечно по 20 000 рубли до навършване на 18 г или до 23 години, ако учи. Защо лъжете, дpuc.бъгъ? Фалшиви сте, долни сте. Пошло."
463
7
 
9
 
! Отговори
До войнолюбците преди 8 месеца
рипайте колкото искате, но всички ви чака именно това! И не е само в русия. По времето на измисления Ковид стана ясно, че хората продължават да бъдат биологична маса за правителствата и реално на никого не му пука за вас. Готови ли сте да умрете за да пазите за дни ците а нашите политици?
462
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Точно . Информацията е на New York Times . Но ако резултат дава 30 годишно промиване на мозъци, представи си какво дава 45 годишно такова, плюс латентно още тридесет години или общо 75 г. Е, затова имат седемдесетгодишен дето одобрява СВО и поощрява с подаръци.
461
10
 
16
 
! Отговори
Точно преди 8 месеца
"Резултатът от 30 годишното промиване на мозъци е да вярваш на нещо, просто защото някой го е казал. В клипа явно се вижда, че колелото е подарък от 70 годишен мъж. Чакай у нас някой на 70 години да подари електрическо колело на семейство в нужда. Гнус ме е от продажните ни медии. Елементарната манипулация няма да успее."
460
16
 
16
 
! Отговори
Дядо Либен преди 8 месеца
Боже Господи...изглеждат ми дори щастливи, че таткото е умрял и на негово място имат велосипед...Боже Господи...
459
11
 
9
 
! Отговори
Чебурашка факти преди 8 месеца
Боли ме за тез загубеняци, важното е еврата с руско да вървят, за да хваля колко е як живота там.
458
6
 
11
 
! Отговори
Електрическо колело преди 8 месеца
Това добре. Но не се казва в статията, имат ли тия хора ток?
457
10
 
10
 
! Отговори
Това ... преди 8 месеца
... гнусна украинска пропаганда! Въобще не е вярно! На семейството на загиналия солдат лично Путин е подарил огромна яхта, да си плават на воля. Как така колело?! Вие чувате ли се?!
456
1
 
4
 
! Отговори
До предния преди 8 месеца
На тъпчовек кво да му обясняваш, едното е за убити, а другото включва ранени и пленени !
455
11
 
20
 
! Отговори
: преди 8 месеца
Широкомащабна манипулация и очерняне на всичко руско , а истината е , че Деменцията подхвърли по 700 долара на домакинство на изгорелия Хавай , докато наливат огромни средства за подклаждане на война.
454
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западното разузнаване преди време ни убеждаваше че руските загуби са над 250 000,сега твърдят че са 60 000. Или възкръсват тези руснаци или западното разузнаване нещо...
453
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е възможно най-евтиното и грозно електрическо колело, но определено е нещо повече от билетите за цирк които им даваха като компенсация в началото!
452
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам колко са щастливи и останалите двама сина ще пратят на фронта. Така ще има колела за всеки от тях и няма да си карат кой да го кара.
451
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За съжаление още много руснаци ще умрат в тази касапница. И всичко това е заради болните амбиции на фашиста путин.