За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело

Властите дават заповеди на офицерите си да не събират труповете
20 авг 2023 18:25, Нели Христова
665
За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело
Снимка: Twitter

В началото на инвазията с парите, които семействата получаваха за загинал войник в Русия, можеше да се купи поне една чисто нова Лада.

Времената на Ладите обаче на някои места свършиха. Пропагадно видео, разпространено от руските медии, показва как едно семейство получава друг вид компенсация, която всъщност изглежда смехотворно - ново колело.

Сергей Ермаков е най-големият от трима синове. Той отива на фронта и загива, а двамата му по-малки братя получават колело в замяна.

В разпространеното видео майката казва, че "Животът все пак продължава".

Това семейство все пак е получило компенсация за смъртта на войника. Преди няколко дни The New York Times разказа ужасяващи подробности за това как руски офицери отказват да приберат телата на мъртвите си другари, за да не плаща държавата на семейството.

В интервю един войник, служил в една от затворническите части на руското министерство на отбраната - който беше идентифициран като "Александър", казва на Times, че му е било наредено да не събира телата на колегите си от войската.

Той каза още, че служителите могат да регистрират мъжете като "изчезнали в действие", което означава, че семействата им не могат да получат обезщетение за това, че са били убити в битка.

"Имаше тела навсякъде", твърди Александър пред Times. "Никой не се интересуваше да ги събира."

Русия често омаловажава безспорно големите си загуби в Украйна.

Докато официални лица признаха само загубата на 6000 войници след пълномащабното нахлуване в Украйна, западното разузнаване по-рано тази година предположи, че броят им е по-близо до 60 000.

Миналата седмица изследователи от BBC казаха, че са идентифицирали повече от 30 000 мъртви руски войници поименно, включително 1300 само през последните две седмици.

Украйна също не е публикувала прогнози за това колко от техните войници са загинали, но различни източници сочат поне 170 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


665
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
6
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 8 месеца
До 487, като Киев е руски що не можете да влезете в него 2 години? Хахахахаххахахахаха. Р у с к и с м е ш н и ц и!
449
6
 
4
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Тук пишещите рашки още не разбират пред какво са изправени....около един милиард западняци-джен...и са готови на всичко да не допуснат руският фашизъм.Според мен и Турция ще се включи защото имат огромни интереси в бившите републики завършващи на стан.Това е положението ватн...ци
448
1
 
1
 
! Отговори
Panosh преди 8 месеца
До АнонименДа имам предвид и двете страни.
447
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крим е руски, Одеса е руска и Аляска е руска. Договора за наем изтича.
446
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Panosh 486. Точно така използваха целият украински народ.
445
3
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 8 месеца
дано колелото поне е със димни гуми..ха.ха ха ха
444
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киев е руски.
443
2
 
9
 
! Отговори
Panosh преди 8 месеца
Това да се родиш беден и да умреш за интереса на богатия е ужасно.
442
3
 
0
 
! Отговори
до 483 преди 8 месеца
А бе *** еФтин, в клипа нищо подобно никой не вижда, не е видял и няма да види... ако си слушал някаква варварска реч която никой не иска и да чуе, може да си разбрал това което на теб ти изнася.... но нас не ни дреме какво си разбрал...панимаеШ???
441
2
 
4
 
! Отговори
ПАК ДО ЖАЛКО преди 8 месеца
И пак до тебе защото явно е, че си жалък , обиждаш жърнолистката, дори без да си прочел цялата статия и да си я осмислил... или смял поне малко... МОже ли да сте толкова плоски се питам? Какво ви пречи когато някой напише нещо различно от вашето единствено правилно мнение? Ми оборете го с факти, доказателства...а не плюйте и обиждайте... вашето си е просто едно евтино тролене!
440
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Така е .. 479. Резултатът от 30 годишното промиване на мозъци е да вярваш на нещо, просто защото някой го е казал. В клипа явно се вижда, че колелото е подарък от 70 годишен мъж. Чакай у нас някой на 70 години да подари електрическо колело на семейство в нужда. Гнус ме е от продажните ни медии. Елементарната манипулация няма да успее.
439
3
 
3
 
! Отговори
До Жалко преди 8 месеца
е не ... не си русофил, ама не забеляза, че посочиха убити варвари само 60 000 , а защитаващите Рпдината си_ не знам си колко пъти в повече....ТОВА НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗА, АМА ИНАЧЕ ПЛАЧЕШ , ЧЕ ПИШЕЛИ СРЕЩУ ТВИТЕ ГОСПОДАРИ.. РУС0Р0Б ТАКЪВ!
438
6
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 8 месеца
Тотално изпростяхте .Г-жа *** Христова за това ли е учила журналистика- евтини фейк статии. Не съм русофил ,но с подобни статии /+дежурните ***/ олеквате като медия.Ясно-"който дава парата, той поръчва музиката". Жалко за журналистиката в България, а се борихме за свободни медии.
437
0
 
9
 
! Отговори
Марта преди 8 месеца
Статията ви е като вица за разговор между Нане и Вуте : ,,Нане - Верно ли е,че си спечелил кола от лотарията?Вуте - Не съвсем,не е кола ами е камион и не го спечелих,ами ме бутна."Пуснете си клипа.
436
6
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
Погледнете снимката и видеото. Каква неописуема радост. Все едно се е родил син , а не загинал.Това е резултата от 70 годишно промиване на мозъци.
435
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки русофил, комуто живота е мил, да заклейми Русия, която ни докара просия! Хич не се двoyмете, ами с лайк се подпишете, та нашта мила България да стане също Швейцария!
434
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако вълци изядат кpaвата ти, дават повече!
433
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Попитали радио Ереван: - Защо дадохме 100 стари безаналогови БТР-а на Украйна? Отговорът не се забавил: - За да може русофобите да отбият номера, да прилъжат ЕС, САЩ и НАТО и да се похвалят на Путин че му изпращат 100 ковчега в които могат да бъдат затрити с лекота по един взвод украински войници във всеки БТР.
432
13
 
9
 
! Отговори
Точно преди 8 месеца
"Това, с телата на убитите, го има с укрите - гледайте в телеграм какви купчини утрепани кафеви елфи има. И протести правят вдовиците на укрите, но няма да го прочетете в този сайт. На семейството на загинал на СВО се изплащат пари, а не се дават коли. Сумата за ранен е 3 милиона рубли, а за загинал - 5 милиона рубли. Освен това на децата на загиналия се изплашат ежемесечно по 20 000 рубли до навършване на 18 г или до 23 години, ако учи. Защо лъжете, дpuc.бъгъ? Фалшиви сте, долни сте. Пошло."
431
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Купа пръст със дървен кръст, булка млада със нова лада! Млад Серьожа паднал под ножа. Радва таз фамилия нашта русофилия, и под строй в нощта тръгва към Москвааа.