Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия

Киев действал в рамките на международното право
22 авг 2023 17:03, Стела Стоянова
281
Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Германският министър на външните работи Аналена Бербок оправда нападенията на Украйна с дронове на територията на Русия и заяви, че Киев действа в рамките на международното право.

„Русия нападна Украйна и затова Украйна има право, произтичащо от Устава на ООН, да защитава страната си, да защитава народа си", заяви Бербок на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цахкна в Берлин, съобщи "Билд".

В отговор на въпрос относно неотдавнашните нападения с безпилотни самолети, насочени срещу Москва, германският министър заяви: „Русия е нарушила забраната за използване на сила в Устава на ООН. Москва безмилостно бомбардира граждански обекти в Украйна, като се насочва към силози за зърно, болници и църкви. Украйна се защитава в рамките на международното право".

Още по темата

Естонският министър на външните работи Цахкна също изрази подкрепа за украинската контраофанзива и подчерта, че военните операции на Киев са в рамките на международното право.

„Русия е отговорна за започването на агресията. Русия е отговорна за започването на геноцид. Русия е отговорна за всичко, което прави в Украйна", каза той.

"Ние трябва да изтласкаме войските на Путин обратно в Русия. Трябва да използваме всички видове средства за това", добави Цакхна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Големи успехи на спецобосрацията, грамадни успехи на спецобосрацията :)
243
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самоотбрана е когато се пазиш на своя територия. Когато го правиш на чужда територия е нападение и тероризъм
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германия подкрепя тероризма, защото това, което правят украинците е тероризъм спрямо цивилни граждани на Русия.
241
2
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 8 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава и да те спукат от бой.18 години да строиш ракета и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга. Флагманът да лази по дъното.Страшно е!
240
0
 
6
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Вчера на Златни Пясъци лежа си аз спокойно на шезлонга и по едно време усещам прекалено много гларуси се събират около мен. Оглеждам се и какво да видя - една украинка с една чиния пържени картофи им подхвърля и те съответно се събират на ято там, никой не смее да и направи забележка но аз не изтраях и и викам - ало, не хвърляй буклуци на плажа, кошчето е ей там, а тя ная нагло - това е храна, птиците ще я изядат. Нагли, Нагли до безобразите, да ги избият до крак ДАНО!
239
2
 
5
 
! Отговори
Младенов преди 8 месеца
На тия германци им е много къса паметта и затова пак ще изядат боя!
238
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Кои санкции на ЕС спрямо Русия са незаконни, ти нормален ли си бе?! САЩ дадоха касетъчни боеприпаси, не ЕС. Хайде да заминавате вече всички подобни чв-орове към Северна Корея, Китай и Русия.
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Касетъчните бомби разрешени ли са на фронта не са но ги използвате срещу Русия. Санкциите ЕС срещу Русия са незаконни. Потушаването със сила срещу населението в Донбас което никого не е нападало също е агресия на украйна срещу нейното собствено население. Нещо двойни стандарти ЕС
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аналена ги подкрепя но това не знам да е официално потвърдена немска позиция.
235
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна обявила ли е война на Русия. Не. Следователно те правят терористични нападения.
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая аналена нанесе много щети на немския имидж...
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато Русия напада украйна медиите го наричат агресия но когато украйна напада Русия било самозащита таки ли бе алексито щото според мен украинските нападения са си чиста агресия и тероризъм понеже обектите са цивилни.
232
14
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Това не са нападения,а законна самоотбрана.
231
11
 
6
 
! Отговори
скоро в Крим преди 8 месеца
В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.
230
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аналена малелей вагиналена..берлинска народна песен
229
5
 
9
 
! Отговори
Моралист преди 8 месеца
Дори във футбола или по време на боксов мач няма такова положение само единият отбор да рита топката и да вкарва голове, а другият да наблюдава, или единият от боксьорите да бие и нанася удари, а другият - да си трае.
228
20
 
11
 
! Отговори
Достойна позиция преди 8 месеца
Щом Германия открито приема това..чакайте нови атаки по руснаците. Но това за руснаците е нищо.....те се радват за получено колело,като компенсация на убития син и са готови да умрат,но да унищожат света. Комплексари,сър!
227
9
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 8 месеца
Ама моля не генерализирайте така! Аналена не е нито Берлин, нито Германия. Тя си е просто една нескопосна министърка и повечето германци се срамуват от нея
226
6
 
34
 
! Отговори
Уф преди 8 месеца
Това недоразумение на немската политика до кога ще излага Германия
225
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя си е фашистка,нормално е да подкрепя тероризма