Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия

Киев действал в рамките на международното право
22 авг 2023 17:03, Стела Стоянова
281
Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Германският министър на външните работи Аналена Бербок оправда нападенията на Украйна с дронове на територията на Русия и заяви, че Киев действа в рамките на международното право.

„Русия нападна Украйна и затова Украйна има право, произтичащо от Устава на ООН, да защитава страната си, да защитава народа си", заяви Бербок на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цахкна в Берлин, съобщи "Билд".

В отговор на въпрос относно неотдавнашните нападения с безпилотни самолети, насочени срещу Москва, германският министър заяви: „Русия е нарушила забраната за използване на сила в Устава на ООН. Москва безмилостно бомбардира граждански обекти в Украйна, като се насочва към силози за зърно, болници и църкви. Украйна се защитава в рамките на международното право".

Още по темата

Естонският министър на външните работи Цахкна също изрази подкрепа за украинската контраофанзива и подчерта, че военните операции на Киев са в рамките на международното право.

„Русия е отговорна за започването на агресията. Русия е отговорна за започването на геноцид. Русия е отговорна за всичко, което прави в Украйна", каза той.

"Ние трябва да изтласкаме войските на Путин обратно в Русия. Трябва да използваме всички видове средства за това", добави Цакхна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилските оркки да заповядат пред МУЧА след мача да си изразят позицията, там ще има всякакви хора, не само агитки. Но от сега знаем, че ще са заети да пишат тук и ще пратят бабите си.
183
12
 
7
 
! Отговори
сабри преди 8 месеца
Когато разтуриха Съветският съюз , прибраха награбеното от СИВ и се превърнаха в капиталисти! Купиха имоти по света и яхти им беше добре! Когато свалиха Янукович и резнаха кранчето на Путин , нададоха вой и вземаха Крим ! Сега за 3 дни Украина ,но йок !Опитват да дестабилизират България с диверсии и 5та колона ,но не се получава !Сърбайте си попарата и се приготвяите за юан и столица Пекин !
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само,че този път Берлин е съюзник на Вашингтон и Лондон,Париж и Токио,Рим и Мадрид...
181
3
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 8 месеца
Коци от Максуда ела четвъртък вечер на руските палатки да видиш от първо лице,защо е нездравословно да ни наричаш еничари.Ше ядеш бой поравно и от София Запад и от агитката на Айнтрахт Франфуркт,защото си една невзрачна копейка:):):)Обаче под бой разбирай БОЙ,а не там къде Марешки ти заби два шамара и се подмокри:):):)
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хаиц Гудерйан,ще удари,както той само може бързо,силно и смело
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германската прокуратура започна разследване на двамата лидери на участващата в управляващата коалиция партия "Съюз 90/Зелени" Аналена Бербок и Роберт Хабек, предаде Ройтерс, като цитира изявление на партията. О чудо,и тази се изказва.
178
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна не атакува Рашистан, просто си прави и тя някво си нейно СВО вие па да не видите и вие нещо тц тц. Оня оoлигоффрен Пригожин какво прави в Африка някой знае ли??
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Върви работата към напълно законно започване на Трета световна война с законни атаки навсякъде. Даже и най-вече в Берлин.
176
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мислех,че нашите са марионетки ,ама тази се престарава.
175
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Притчата друзя комсомол,как "малкия" Зеленски кара"великата" Русия да позеленява от яд...
174
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако рашистан губи, защо немитите евроатлантици реват?
173
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един вурст се изказа,гледайте си октобър фест и мигрантите и не се занимавайте с Русия,щоту имате опит.
172
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма бивши нацисти
171
4
 
17
 
! Отговори
Уау преди 8 месеца
Рязко получих дежавю - Германия одобрява нападение срещу Москва! Преди има няма 70 години третия райх също одобри нападение срещу Съветския съюз и стана страшно...
170
6
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 8 месеца
значи рашистан губи толкова много войници поради следните причини! 1. на рашистан не му дреме за войниците! никога не му е дремело! 2. рашистанското главокомандване изтребва способните военни комаднири в една чистка започнала още 1918г и завършисла някъде до към смърта на сталин 1953г. Поради тези основни 2 причини рашистан губи толкова много войници в битката по време на ПСВ, ВСВ Афганистан и так дале!
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Махнете я тази снимка ,да не е Господ Бог,та цял ден да го гледаме.
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Японците - ти японците недей ги гледа, на светлинни години са от Рашистан. Те се оправиха набързо, плюс това водата е най-добрият разпределител на радиация и се "разтваря" там и става безобидна. Мит е, че радиацията може да замърси водата, което се доказа и след Чернобил.
167
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отдавна руски танкова не са влизали в Берлин. Явно Бербок иска повторение
166
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Глупаво изказване от държава която може да бъде изравнена със земята от Русия но собствените и възможности стигат за няколко стари танка.Пратиха 50 леопарда на Украйна и казаха че са посегнали на стратегическият си резерв. Пичове вие сериозно ли ще биете руснаците?Залегайте над бирата и франкфуртите консервирани и не се занимавайте вече с война.Последните 4 ги изгубихте тотално не просто ви биха ми ви размазаха.
165
3
 
8
 
! Отговори
Японците преди 8 месеца
Японците изляха радиационната вода на всичките си атомни централи в океана и хич не им дреме на малките органи. Хаха. Това е екологична катастрофа, но никой не протестира. Всички са доволни. Ако Русия го направи същото, обаче, ще има рев по всички медии. Ай, да въ и в демокрацията и двойните стандарти. Япончетата избиха рибата и замърсиха водата и всички мълчат като миди.