Киев твърди: Пробита е руската отбранителна линия край Бахмут

Ожесточените боеве в района на Бахмут продължават
18 сеп 2023 20:17, Анисия Иванова
115
Киев твърди: Пробита е руската отбранителна линия край Бахмут
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че нейните сили са пробили руска отбранителна линия край източния град Бахмут на фона на ожесточени боеве в района, предаде АФП.

Бахмут попадна под руски контрол през май, но оттогава украинските сили се отдръпнаха около града, като твърдят, че са превзели близките селища по време на контраофанзивата си.

"Ожесточените боеве в района на Бахмут продължават", заяви командващият сухопътните сили на Украйна Олександър Сирски.

"В резултат на успешните действия на нашите войски отбранителната линия на противника беше пробита", добави той.

Киев започна контраофанзивата си през юни, след като натрупа оръжия, доставяни от Запада, и набра щурмови батальони.

Миналата седмица той обяви, че силите му са поели контрола над Клишиевка и Андриевка - две малки селища на юг от Бахмут.

"След като загуби Андриевка и Клишиевка миналата седмица, врагът провежда многобройни контраатаки от различни посоки, опитвайки се безуспешно да си върне загубените позиции", заяви Сирски.

От юни насам напредъкът на Украйна срещу укрепените руски позиции е ограничен, което предизвика дебати сред западните съюзници на Киев относно военната ѝ стратегия.

Междувременно руските сили проведоха кампания за въздушни бомбардировки, насочена към южните региони на Украйна и пристанищата за износ на зърно по морето и река Дунав. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
абе тия хептен ни взеха за канарчета ?
90
2
 
1
 
! Отговори
Меня преди 7 месеца
Щом Киев го твърди....
89
4
 
5
 
! Отговори
Ушаков преди 7 месеца
Ще си върнат Бахмут до края на годината и путин Нищо неможе да направи ако ще да роди Помнете ми думата
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 91 чака чака ама при Кобзон )))
87
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ме кефи как рашистите се надяват на тежка зима за България и едновременно с това наричат останалите майкопродавци. България е член на ЕС. Българската икономика е тясно свързана с икономиката на ЕС. За 2020 77% от експорта на България е за ЕС. Ако икономиката на ЕС падне, ще страда България. За България русия не е никаква. Но рашистите милеят за русия, а не за България. Искат на русия да и е добре с тежка зима, а не на България.
86
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очаква се много тежка зима за Украйна и ЕС .....ама прозападната пропаганда вече не върши работа.....
85
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
550000 руска армия чака сигнал за настъпление с над 2500 танка 250 РЗСО и над 150 ЗРК системи,другото е в мокрите сънища на шаран юрдеците и майкопродавците...
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ангеларий А за теб в Ада има много уютно място. Украйна се бори за независимостта си от азиатска поробителска орда, а ти разпространяваш реториката на Кремъл. Какъв наркоман бълнуваш? Ако Зеленски нареди Украйна да се предаде, точно това ще е моментът в който ще бъде обесен. Хората в Украйна не се бият за Зеленски. Те се бият за да не са колония на Москва. Ако не вярваш отиди на някой площад в Украйна и си пусни руската пропаганда и виж какво ще ти се случи.
83
9
 
10
 
! Отговори
Ангеларий преди 7 месеца
Пробити са челата на много невинни хора за жалост. Наркомана ще бъде обесен за това.
82
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом Киев твърди ,точно така че е!!!
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Юрдеците пак крякат пък фашюгите мобилизират куцо и сакато....
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 3 деня са пред Москва ...
79
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укритеее са вече 500000 по малко ако продължават така да напредват ще мобилизират котките и кучетата...
78
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Дядо ЩукарУкрайна ще спечели. И по-лошо ще става. Да видим още колко ще избута Кадиров, че ако сгъне и там ще има циркове.
77
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Дядо Щукар, Ех Дядо Шукар, навремето когато СССР беше в Афганистан също ли си вярваше, че СССР ще спечели? След 10 години им се наложи да напуснат. Точно така както САЩ по-късно също напуснаха Афганистан. Такава окупационна война не се печели. Рано или късно руснаците ще бъдат изритани от Украйна. Колкото по-късно се осъзнае русия, толкова повече ще затънат. Украйна не е някаква миниатюрна Чечня или миниатюрна Грузия. Жал ми е за такива като теб дето си вярват, че русия има шанс.
76
20
 
16
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 7 месеца
Продължават да вменяват на хората, че Украйна ще спечели. Ами не, няма да спечели, бъдете сигурни! Ще си говорим след време, но не се надявайте и не живейте с илюзията за украинско_натовска победа.
75
12
 
16
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
А с Киев за три дни какво ли стана ? :):):) Абе важно е , че koлxo3Hиците все по-велики стават ! Скоро ще настигнат Камбоджа по стандарт на живот
74
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За последните три месеца кой точно е увеличил територията която контролира? Украйна или русия? Успехите на Украйна са малки. Успехите на русия са негативни. По целия фронт като минеш, навсякъде руснаците са загубили по нещо. Къде ги измисли тези 4-5 села които са взели?
73
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 80 - къде Русия отстъпва на всички фронтове. Има три направления, на които укрите са струпали големи сили и артилерия - в района на Работино в Запорожие, в Старомайорское и Урожайное в Донецкия район и в района на Бахмут - руските военни кореспонденти твърдят, че в част от Клещеевка има руски бойци и че това село е в сивата зона и никой не може да го контролира. На останалите направления укрите не са мръднали един метър, а на север, в района на Купянск точно руските сили настъпват и досега са превзели 4-5 села
72
6
 
5
 
! Отговори
Преврат с Атентат преди 7 месеца
Хитро е че нашите нелегални русофили в Парламента гласуваха да се освободи вноса на УКР стоки. По този начин претоварени кораби по морето и Дунав река ще бъдат прекрасни мишени за руско-корейските ракети и бомботепи. Че ги изпотрепат и ще нахранят Дунавския Амур и Черноморския Паламуд със зърмо мръвка и хлебец. Браво на нашите. такъвяккърецфГъзо на Зелнияглист му наругаха. Преврат с атентат си требе и после кълцанье, трошенье и аная зелената зуза вече тренира на вибратори