Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!

Те настояват мъжете им да се върнат у дома
29 ное 2023 20:40, Нели Христова
214
Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!
Снимка: БГНЕС

Съпругите на руснаците, мобилизирани миналата година, публикуваха призив, критикуващ Кремъл за предателство на собствения си народ. Според тях Владимир Путин им е дал напразни обещания.

Роднините на войниците, които активно настояваха мъжете им да бъдат пуснати у дома, публикуваха призива в канала на Telegram The Way Home на 27 ноември. По-рано този месец групата призова за масови протести на фона на съобщенията, че на войниците са забранява да напускат армията.

Путин обяви частична мобилизация на населението през есента на 2022 г. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Русия ще се насочи към 300 000 резервисти и бивши военни с определени военни специалности и подходящ опит.

"Многонационален народ на Русия! Това е призив към всички, или по-скоро молба за помощ. Пред очите ви се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами!", започна съобщението от близките на войниците. В призива се добавя, че руската общественост е "предадена и унищожена от нашия собствен народ".

"Ние бяхме прецакани и вие сте прецакани. Спомняме си как президентът обеща, че резервистите няма да бъдат призовавани, че задачите в Украйна се изпълняват само от професионални доброволци. И тогава нашите близки бяха откарани в Украйна", се казва в съобщението. казах. "Обещанията се оказаха празни. Много никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка", допълват от групата.

Корпорацията RAND, американски мозъчен тръст и изследователски институт, заяви в доклад през юни, че на руския персонал, воюващ в Украйна, не е разрешено да напуска армията след указа на Путин. На никого няма да бъде разрешено да напусне, докато периодът на частична мобилизация не приключи с друг указ, добави мозъчният тръст.

"В момента единствените изходи – освен смъртта в битка – са достигане на задължителна възраст за пенсиониране, медицинско изписване или лишаване от свобода. Някои войници са взели нещата в свои ръце, като са дезертирали", каза RAND Corporation.

"Неопределеното разгръщане и неадекватната почивка и ротация, поради недостиг на войници, означават, че руските войници издържат на продължително излагане на боен стрес, което засилва чувството на негодувание и безпомощност", добавя мозъчният тръст.

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов каза през септември, че руските мъже, мобилизирани за войната, няма да бъдат ротирани от Украйна, докато така наречената "специална военна операция" не приключи.

Съпругите на мобилизираните определиха създалата се ситуация като абсурдна. "Президентът обяви 2024 г. за година на семейството. Ирония, като се има предвид, че съпругите вият без съпрузите си, децата растат без бащи, а много вече са сираци", се казва в съобщението.

По-рано групата обвини Кремъл, че третира "военния персонал като консуматив" и нарече отношението към мобилизираните войници в момента като "узаконено робство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
До 141 Сата НАТО преди 5 месеца
Абе суек, това което е за руснаците важи и за украинците или те са свръхчовеци? Студът не се разделя на руски или украински! Лобитомирането ти е успешно и сега лягай да спиш, за да довършим утре пълната мозъчна ампутация!
124
0
 
1
 
! Отговори
Магелан преди 5 месеца
Шок и ужас.Имаме разрешение на Болшевишкия Кремълски проблем.Предлагам всички български русофилчета който с гърди като Матросов на абразурата защитават и са радетели на дребното дяволско джудже от Кремля са отидат да сменят на фронта всички руски ватенки и те да се приберат при руские девачки.С този си акт нашите зомбирани русофилчета ще затвърдят руско българската комунистическа Дружба!😭😭😭😂😂😂
123
0
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 5 месеца
Ти руснак ли си. Питай кой руски войник не би избягал от тази абсурдна война. Всяка война е абсурд . Кой иска да умре заради някакво психопатично джужде с малка pisка
122
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хаххахаахха! Този канал е на избягалите от Русия продажни либерали! Жалки опити за "протести" от чужбина. "Групата" е от една жена в Грузия, спонсорирана от сащ. Май не е имало протести, а?
121
1
 
3
 
! Отговори
Е що така преди 5 месеца
Не раздаде ли на всички украйнски перални ??!! .Ей, много лош, начи... !
120
3
 
6
 
! Отговори
Къде са съпругите преди 5 месеца
Заглавието:Съпругите на руски войници към Путин:Даде ни напразни обещания! Съпругите означава всичките съпруги и забележете нито една майка, нито една сестра, нито една дъщеря.От всичките тези най-подлите и алчните са съпругите,което се доказва с разводите и багано финансовите им опции.Нямя майка,няма сестра,няма дъщеря да се е "развеждала" с брат,баща,син.Това първо и второ на снимката има плакат на войник и двама,да предположим родителите на плакатния войник.Къде са СЪПРУГИТЕ, 100 000, съпруги
119
2
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 5 месеца
До Кравар Евроатлантик Ще се приберат ако не са минали през мобилните крематориуми...
118
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Телеграм каналът "Путь дома" се води от навалнистката(либерстичната rнидa) Наталия Петеримова, която няма нищо общо със съпругите на военните. Тая навалнистка се намира в Батуми, Грузия и от там курира други фалшиви канали, пускащи призиви за протести. Всички декларации на "групата" се пишат и разпространяват от фалшиви и навалнистки канали и медии. Самият канал "Путь домой" е фалшив, като копира друг такъв канал, занимаващ се с връщането на руснаци в Родината им.
117
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Украйна мобилизират и жени... така че смеят ли там жените да протестират ааа?
116
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 120 -я дуракКакво и е суверенното на суверенната държава. Нещо по-суверенна ли е от Сирия, Тунис, Либия, Ирак, Панама, Виетнам, Югославия? Що не ривахте за техния суверенитет. Афганистан на муджите срещу СССР суверенен, а срещу САЩ несуверенен с талибаните...
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А в Украйна съпругите умират от щастие от насилствената мобилизация на съпрузите им по кръстовища, по спални...КАПИТАЛИЗМЪТ МНОГО ОБИЧА ДА ПРАВИ ПАРИ ОТ ВОЙНИТЕ, РУСКИЯТ И АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖЕЕН БИЗНЕС СА НА ВЪРХА ОТ ЩАСТИЕ. УКРАЙНА И ХАМАС ГИ РАДВАТ НАЙ-МНОГО, ЧЕ СА ГОТОВИ ЗА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как смеят да искат такива неща !!!
113
2
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Никога не е обещавано, че резервистите няма да се бият в Украйна. ------/////------ Напротив, обещаха им, че ще изпълняват гарнизонни и караулни функции в тила. А са ги набутали да мръзнат в окопите и да атакуват украинските позиции.
112
5
 
19
 
! Отговори
хахахаа преди 5 месеца
Затворниците получават амнистия и завръщане след 6 месеца на фронта. Редовия мобилизран ще стои там до пАбедата или завинаги - т.е. докато натори украинския чернозем!
111
2
 
18
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 месеца
"Даде ни напразни обещания!" - Здрасти значи.. ами какви обещания да ви даде..
110
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофобите ту са загрижени и за руснаците в ръцете на Путин, ту плюят по тях като нация. Ту ги обявяват за бити и неспособни да воюват, ту ги обявяват за способни, ама само да воюват. Малко бие на шизофрения.
109
14
 
6
 
! Отговори
СС,С преди 5 месеца
За,. Родину, Слава,Руси,. В. Перьот,. Русия,е. Непобедима. Огромна. Велика,страна
108
13
 
28
 
! Отговори
До 120 -я дурак преди 5 месеца
Пич, каква родина защитават руснаците бе к..чи сине, нападат суверенна държава и грабят печки, перални и телевизори от хората, които с честен труд са ги придобили. Ми да дойда у вас и да ти разпоря г..за и да кажа ми аз съм си на моя територия какво искаш?
107
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е Путин планира да внесе кюрди от Сирия, да облагороди пианската нация .. така че женмите да не мрънкат , бързо след шише водка ще забравят ...
106
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бъдете сигурни- ще ви ги върнат- живи или мъртви, ще ги върнат...но не ранени.