Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!

Те настояват мъжете им да се върнат у дома
29 ное 2023 20:40, Нели Христова
214
Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!
Снимка: БГНЕС

Съпругите на руснаците, мобилизирани миналата година, публикуваха призив, критикуващ Кремъл за предателство на собствения си народ. Според тях Владимир Путин им е дал напразни обещания.

Роднините на войниците, които активно настояваха мъжете им да бъдат пуснати у дома, публикуваха призива в канала на Telegram The Way Home на 27 ноември. По-рано този месец групата призова за масови протести на фона на съобщенията, че на войниците са забранява да напускат армията.

Путин обяви частична мобилизация на населението през есента на 2022 г. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Русия ще се насочи към 300 000 резервисти и бивши военни с определени военни специалности и подходящ опит.

"Многонационален народ на Русия! Това е призив към всички, или по-скоро молба за помощ. Пред очите ви се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами!", започна съобщението от близките на войниците. В призива се добавя, че руската общественост е "предадена и унищожена от нашия собствен народ".

"Ние бяхме прецакани и вие сте прецакани. Спомняме си как президентът обеща, че резервистите няма да бъдат призовавани, че задачите в Украйна се изпълняват само от професионални доброволци. И тогава нашите близки бяха откарани в Украйна", се казва в съобщението. казах. "Обещанията се оказаха празни. Много никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка", допълват от групата.

Корпорацията RAND, американски мозъчен тръст и изследователски институт, заяви в доклад през юни, че на руския персонал, воюващ в Украйна, не е разрешено да напуска армията след указа на Путин. На никого няма да бъде разрешено да напусне, докато периодът на частична мобилизация не приключи с друг указ, добави мозъчният тръст.

"В момента единствените изходи – освен смъртта в битка – са достигане на задължителна възраст за пенсиониране, медицинско изписване или лишаване от свобода. Някои войници са взели нещата в свои ръце, като са дезертирали", каза RAND Corporation.

"Неопределеното разгръщане и неадекватната почивка и ротация, поради недостиг на войници, означават, че руските войници издържат на продължително излагане на боен стрес, което засилва чувството на негодувание и безпомощност", добавя мозъчният тръст.

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов каза през септември, че руските мъже, мобилизирани за войната, няма да бъдат ротирани от Украйна, докато така наречената "специална военна операция" не приключи.

Съпругите на мобилизираните определиха създалата се ситуация като абсурдна. "Президентът обяви 2024 г. за година на семейството. Ирония, като се има предвид, че съпругите вият без съпрузите си, децата растат без бащи, а много вече са сираци", се казва в съобщението.

По-рано групата обвини Кремъл, че третира "военния персонал като консуматив" и нарече отношението към мобилизираните войници в момента като "узаконено робство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дааааааа, ей сега, "повярвахме" ви на пропагандата, ама гледаме видеа на живо, какво се случва там, бе! Кого лъжите? И с каква цел?
84
2
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Тежка е съдбата на крепостните в Русия.Трябва да се бият за болните амбиции на изперкалото Жуже.
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха, добро утро !Нито мъже нито пари, накрая сами ..
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е къде ше сте индианци? Те индианците превърнаха резерватите в бизнес територии и не съм ги чул да се оплакват за разлика от вас копейките
81
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обикновено пускате такива неща за руснаците като искате да замажете очите за нещо.По-добре пишете за укрите защо правят протести там.Там така ли е минавал номера?Пускали са им свободни съченения за руснаците,които всъщност за тях се отнасят и така са мълчали?
80
2
 
7
 
! Отговори
Цитат на путин преди 5 месеца
За качеството на управлението на едно общество,се съди по това как живеят неговите граждани......Е,сега как живеят руснаците? Явно по - добре,според путин.
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Евразин Венецуела вече подбира кому продава петрол-така и трябва сиренето е с пари ,затова първи потребител на руски петролни продукти са американците ,да те светна че и цяла Африка върви в тая посока,Казахстанския газ докъде да стигне след като всички газови връзки бяха умишлено увредени от едни умни човечета продаващи втечнена газ на двоини цени.Арабския петрол може също да понамалее заради геноцида стрещу арабите .Така че на думи горива има ,а реално нищо монопол
78
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Америка пуснаха ли българите да ходят да бачкат там без визи?" Страх ги е че всички копейки ше хукнат на там и ше им виснат на социалната система. А така който иска и си има работа там ходи. Копейки ако не знаете издават 10 годшни визи за щатите. Кеф ти ходиш, кеф ти, не
77
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И понеже чебурашките имат най-силната армия след като нападнаха от 3 страни в пълномащабна война с превес в авиация, артилерия, флот и жива сила то след 21 месеца пълномащабна война срещу 25 пъти по-малка държава дори Херсон не са превзели, който е на 100тина километра от Крим и не контролират изцяло нито една област от анексираните територии. Джуджака взе да скимти и да видел кой ше спечели изборите в щатите. Нъл сте много силни ве? Е да, ама то в тубата било само това...
76
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нормално е. Кремълската шайка винаги е лъгала за да се задържи на власт и да строи яхти и дворци. И тук така след като ни окупираха и ни лъгаха 45 години, че аха социализма ше победи и той па взе, че фалира. Ама копейките как да го признаят това? Това ше значи, че целият им живот е бил една лъжа, която даже и не са разбрали.
75
11
 
8
 
! Отговори
Къде са англичаните? преди 5 месеца
Борис Джонсън не е разрешил на Зеленски да сключи благоприятен мир с Русия и е обещал техника и английски войници за източния фронт. Та въпроса ми е защо лъже рижия федераз и дела са му войниците?
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха ха ха ... група платени клакьори публикували на вратата на клозета ... и тука ни раздуват балон от тази изсмукана от пръстите история.
73
8
 
6
 
! Отговори
Жалко за Украйна преди 5 месеца
Според американско издание US NEWS &World Report Русия е най мощната армия в света. Украйна заема шесто място. Въпреки категоричната подкрепа на Америка( втора сила според американците) тя губи хора,техника,територия и като цяло войната! Жалко за украинските момчета,които благодарение на англосаксите *** като мухи в Донбас!
72
1
 
3
 
! Отговори
Серсема преди 5 месеца
Да,армиите по света не воюват при война,а роднините на войниците.
71
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Страна агромная, пpoзд народ! Голем, но пpoзд народ!
70
10
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Разхождат се руски туристи на тапетата в Пловдив. Един въскликнал:яяя наш альоша! Българин минаващ на близо чул и се обърнал към руснаците: альоша ваш,ама цименто си е наш!
69
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Америка пуснаха ли българите да ходят да бачкат там без визи? Нали са ни големи съюзници? Американците не знаят какво е България, яде ли се пие ли се? Как не виждате, че ние сме просто един позор в целия свят. Едни баламурници и всичко това благодарение на нашите русофоби
68
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Показаха над раихстага се веят знамената на дъгата и синьо-жълтия укропарцал муахахаха
67
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна мачка укронацистите на фронта като ги праща за пушечно месо. Вие БГ русофоби, кога ще идете да помагате на вашите дружки - укронацягите?
66
2
 
4
 
! Отговори
хммм преди 5 месеца
Влизам само за кратко в това веце наречено днесбг да се облекча и да боядисам с кафяво главите на пишман *** та