Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!

Те настояват мъжете им да се върнат у дома
29 ное 2023 20:40, Нели Христова
214
Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!
Снимка: БГНЕС

Съпругите на руснаците, мобилизирани миналата година, публикуваха призив, критикуващ Кремъл за предателство на собствения си народ. Според тях Владимир Путин им е дал напразни обещания.

Роднините на войниците, които активно настояваха мъжете им да бъдат пуснати у дома, публикуваха призива в канала на Telegram The Way Home на 27 ноември. По-рано този месец групата призова за масови протести на фона на съобщенията, че на войниците са забранява да напускат армията.

Путин обяви частична мобилизация на населението през есента на 2022 г. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Русия ще се насочи към 300 000 резервисти и бивши военни с определени военни специалности и подходящ опит.

"Многонационален народ на Русия! Това е призив към всички, или по-скоро молба за помощ. Пред очите ви се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами!", започна съобщението от близките на войниците. В призива се добавя, че руската общественост е "предадена и унищожена от нашия собствен народ".

"Ние бяхме прецакани и вие сте прецакани. Спомняме си как президентът обеща, че резервистите няма да бъдат призовавани, че задачите в Украйна се изпълняват само от професионални доброволци. И тогава нашите близки бяха откарани в Украйна", се казва в съобщението. казах. "Обещанията се оказаха празни. Много никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка", допълват от групата.

Корпорацията RAND, американски мозъчен тръст и изследователски институт, заяви в доклад през юни, че на руския персонал, воюващ в Украйна, не е разрешено да напуска армията след указа на Путин. На никого няма да бъде разрешено да напусне, докато периодът на частична мобилизация не приключи с друг указ, добави мозъчният тръст.

"В момента единствените изходи – освен смъртта в битка – са достигане на задължителна възраст за пенсиониране, медицинско изписване или лишаване от свобода. Някои войници са взели нещата в свои ръце, като са дезертирали", каза RAND Corporation.

"Неопределеното разгръщане и неадекватната почивка и ротация, поради недостиг на войници, означават, че руските войници издържат на продължително излагане на боен стрес, което засилва чувството на негодувание и безпомощност", добавя мозъчният тръст.

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов каза през септември, че руските мъже, мобилизирани за войната, няма да бъдат ротирани от Украйна, докато така наречената "специална военна операция" не приключи.

Съпругите на мобилизираните определиха създалата се ситуация като абсурдна. "Президентът обяви 2024 г. за година на семейството. Ирония, като се има предвид, че съпругите вият без съпрузите си, децата растат без бащи, а много вече са сираци", се казва в съобщението.

По-рано групата обвини Кремъл, че третира "военния персонал като консуматив" и нарече отношението към мобилизираните войници в момента като "узаконено робство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
20
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 месеца
Тез пък крепостни селяни искат Путин да им даде яхтата си Шехерезада дето запада му конфискува ли? Да ходят да мрът на фронта като роби и това е.
104
9
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
До До Долните === Ти кажи първо какво стана с тридневното завземане на Киев и къде потъна 65 километровата танкова колона на Пyтлаpax Акбap, пък аз после ще ти отговоря......ахахахахахахаа :)))))
103
19
 
9
 
! Отговори
До Долните преди 5 месеца
Кажете какво става със мащабният Контра наступ на нацистите ? Миналата година Зеленски обеща че това лято щял да се къпе на плажа в Крим !? А в момента Бандер Офците се чудят как да се измъкнат от чувала около Авдеевка.
102
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това са пълни глупости. И да не забравяме, че Путин ива 86% одобрение. Добър или лош, народа си го харесва и това е суверенно право на Русия. Проблема е, че САЩ не могат да се примирят с това.
101
7
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
До Стига пропаганда! === Нито една държава по света, не е пратила и няма да прати свой гражданин да се бие във войната м/у Украйна и Мордор. Тези глупости ги разправяте да плашите павианитe като вас, защото ние, прозападните знаем и четем каква е истината. Дори Северна Корея и Иран не са пратили свои войници в помощ на Пyтлapax, а всеки знае какви са режимите там. По-скоро при сегашното ни правителство и Тагарев да ви издирят вас, пyтин0питeцитe по IP и да ви пратят да воювате за Пyтитy :)))
100
21
 
10
 
! Отговори
Стига пропаганда! преди 5 месеца
Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания! . . . . . . . Айде стига пропаганда! На българите вече повече от 30 г. им дават напразни обещания и все едни и същи управляват! Затова е и мобилизацията да защитават интересите на политиците с военна сила, не че това са интересите на народа или нацията! Да вземат пример от българите, сега като изпратим в командировка някои български армисти до Украйна в помощ на ВСУ за обръщане на палачинката! Има достатъчно по форумите главанаци!
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
лъжа.....
98
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е тая статия е лъжа и измама. Никога не е обещавано, че резервистите няма да се бият в Украйна. Изобщо, поредна порция западняшки наивни пропагандни напъни. Трябва да ги има, разбира се. Не пречат.
97
5
 
12
 
! Отговори
DerFuhrer преди 5 месеца
Слава Украини!Само Левски!Тесни П1чки ХайлХитлер и КомунистоРусофилската фат машка из мет да мре!
96
3
 
6
 
! Отговори
Белгиеца преди 5 месеца
Това е така защото не ги управлява лош бг матерял
95
4
 
9
 
! Отговори
Белгиеца преди 5 месеца
И най бедното село в Белгия е като Швейцария в сравнение с България
94
4
 
14
 
! Отговори
DerFuhrer преди 5 месеца
Заддунайските рус0роби са последната надежда на Путин Русняците вече го предадоха но ГанYOвзети никагда няма да го предадут дори са готови да си жертват халките за него.
93
4
 
19
 
! Отговори
Смях преди 5 месеца
Има ли още някой, който да не разбира, че всички представители на руския фашистки режим са патологични лъжци?
92
3
 
15
 
! Отговори
Маша Неебаша преди 5 месеца
Товариш Путин пратил мой мужик на източния фронт и Украинци му пръснали пъпеша.
91
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зачестилото плюене по Путин показва пълната безпомощност на Бандеровците и американските и английските им Господари да спечелят войната. Това е добре, жалкият край на Зе и Квартал 95 е близко. Азов са му обещаеали на Зеленски, че ако вдигне белият байряк, ще го докопат, ако английските му гавази не го свитнат първи.
90
4
 
20
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
Задунайските чебурашки са последната надежда на пyтинaка. Те никога няма да го предадат. Дори и децата му да се отрекат от него.
89
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците защитават родината си и роднините си, а какво правят хора от чужди държави и неукраинци в управлението на Украйна?
88
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците защитават родината си, те не могат и не трябва да отстъпват, защото земята им, домовете им и семействата им, са зад гърба им и в Украйна също!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В българските новини, цари информационно затъмнение, дали е добре или зле това, не знам, но е факт. Живеят в балон и фалшива илюзия. Но, понякога е по-добре, че не се занимаваме с такива проблеми и не ни и трябва.
86
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Жалко за УкрайнаАбе , не е точно така, бяха заграбени Финландия и Швеция и вкарани насила в НАТО! В арабските държави няма война, защото евреите се страхуват от голяма война и напънаха американците да преговарят с арабите, казвайки им, че арабите са много и може да превземат базите им и ги изгонят, но това са предположения, в полза на палестинците имаше огромни масови протести в Азия, Африка, Европа, Северна Америка, но тук не ги пускат, блокирали са и видеата от войната в Израел.