Кремъл поздрави Орбан за блокираната помощ за Украйна

Според Песков Брюксел настройва източноевропейските страни срещу Москва
15 дек 2023 23:30, Стела Стоянова
152
Кремъл поздрави Орбан за блокираната помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Русия поздрави Унгария за блокирането на финансовата помощ на ЕС за Украйна на среща на върха в Брюксел.

"Унгария, за разлика от много европейски страни, твърдо защитава своите интереси, което ни прави впечатление", каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков в Москва.

Унгарският премиер Виктор Орбан наложи вето на Европейския съюз да задели 50 милиарда евро за четири години за Украйна, докато страната се бори с руската армия.

Въпреки това на 14 ноември, когато лидерите на ЕС обсъдиха започването на преговори за присъединяване с Украйна и Молдова, Орбан се съгласи да напусне залата, за да могат колегите му да одобрят плана с консенсус и да не бъдат изправени пред унгарско вето.

Още по темата
Москва осъди този ход.

"Това е абсолютно политизирано решение - желанието на ЕС да покаже подкрепа на тези страни по този начин. Но със сигурност такива нови членове могат действително да дестабилизират ЕС", каза Песков.

Той добави, че Брюксел възнамерява да настрои източноевропейските страни срещу Москва.

"Прави се всичко, за да се подразни Русия и да се антагонизират тези страни спрямо Русия", заяви говорителят на Кремъл.

Орбан, в интервю за унгарското държавно радио, свърза планираните пари от ЕС за Украйна с десетки милиарди евро, които Брюксел е замразил за Унгария поради отстъпление от демокрацията и опасения за корупция.

"Това е чудесна възможност за Унгария да покаже ясно, че трябва да получи това, което заслужава. Искаме да бъдем третирани справедливо и сега има голям шанс да го потвърдим", отбеляза унгарският министър-председател. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен до95-първо просия
97
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди два дена официална Полша отмени обвинението към Русия за самолетната катастрофа преди години, в която загинаха много представители на най-висшата полска цивилна и военна власт. Още в началото се знаеше истината. Нама да е зле да напишете за това. Няма да е зле и да нашишете за многохилядните стачки във Финладния по повод либерализацията на трудовите отношения, на силното орязване на правата на работещите...
96
4
 
9
 
! Отговори
Европедерасите преди 4 месеца
уредили Орбан да напусне залата, докато решават за Украйна, защото той бил само един, а те 26. А когато Холандия години наред един срещу 26 блокира членството на България в шенген, това е демокрация, европедеpаската демокрация!
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Славянин идва от "слово" и от "славаЮ, но на запад използват робство - slavery, лат. Sclavenias, Sclavonias, Slaviae - славяни, турско робство на антлийски е "турско славянство". Нарекли са тези народи "slaves" защото са ги считали за такива, и още ги смятат за роби.
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на мpъшляка защо не му дадоха пари?
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В английски и св немски специализирани издания и публикации думата "славянин" се извежда от думата им за "роб". В немското езикознание слвянските езици са в групата на индо-ГЕРМАНСКИТЕ , според българското - на индо - ЕВРОПЕЙСКИТЕ. Това не отсега, не е отпреди 30 години, а много, много отдавна. България влезе в група нации, които винаги са ни считали за ***.
92
5
 
8
 
! Отговори
маркс преди 4 месеца
А на Радев кога ще благодари,2 мандата работи за руските интереси!
91
5
 
3
 
! Отговори
Европедеращината преди 4 месеца
Я провел 8 часов, пытаясь убедить их не делать этого. Украина не готова быть членом ЕС. Это решение является несвоевременным, ситуация для этого еще не созрела. Но убедить их не удалось. Скажу еще раз, что я боролся 8 часов. Одним из их аргументов было то, что их 26, а я один.
90
5
 
3
 
! Отговори
Европедеращината преди 4 месеца
Мы не хотим, чтобы Украина была членом ЕС, поэтому венгерский парламент отклонит это. И пока оно не дошло до парламента, а это долгий, долгий процесс, Венгрия сможет заблокировать прием Украины в ЕС еще 75 раз. Я не хотел, чтобы Венгрия чувствовало вину за это плохое решение, я сказал, что не хочу в нем участвовать. И поэтому я вышел из комнаты.
89
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия не бърза, Русия може да продължи да смила укронацисти години наред. Икономиата и се развива, разполага в неограничени ресурси, руският народ е сплотен, в международен план съюзниците и приятелите и по целия свят се увеличават. Започване на преговори на Украйна за ЕС само ще удължи агонията на Украйна, ще направи победата на Русия по-убедителна, а болката на украинците и на запада от загубата по-болезнена и по-ужасна.
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Марьинка за Нами! Авдеевка на очереди! Дальше больше.
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А във страната със "голямата" демокрация ФАЩ "фъркати американски щрауси" броят на бездомниците се е увеличил със 12%. Миналата година са били 653 000.само през януари 2023 са се увеличили със 70 650 души.Защо ли?
86
6
 
5
 
! Отговори
Тхе Тимес преди 4 месеца
Украйна може да бъде принудена да изчака до следващото десетилетие за членство в ЕС. Редица проблеми може да станат причини присъединяването на Украйна към Европейския съюз да бъде отложено поне до 2030 година, а може би Киев ще бъде принуден да изчака и до следващото десетилетие, отбелязват в редакцията на британския вестник The Times.
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 105 Аре бегай не в България все едно всички са за Украйна,а сглобката на Наколенков и про100 Киро никой не я харесва.
84
5
 
7
 
! Отговори
Много руски трол преди 4 месеца
Много нещо в този форум! Разбеснели са се!
83
1
 
4
 
! Отговори
Песъка преди 4 месеца
Е ухо;)
82
7
 
5
 
! Отговори
Отврат преди 4 месеца
И те и Орбан! *** и Унгария вън от ЕС!
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
11 часа с протегната ръка: срамни подробности от визитата на Зеленски в САЩ...
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 95 - ама Путин не обикаля фронта бе. зеления е бил тоя. Защото е носел пистолет, ПУТИН няма такъв. "прегледай" си "видеото" и мозъка.
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво ЕС с 20% анексирана територия бе форумни уркофили?!? Как в Европа с териториален спор?!?