Трудни уроци - войната в Украйна вече е част от матурите в Русия

Ще се увеличават въпросите на военна тематика
Обновена: 24 дек 2023 18:26 | 24 дек 2023 18:00, Стела Стоянова
139
Трудни уроци - войната в Украйна вече е част от матурите в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Темата за войната на Русия в Украйна влиза в матурите на руските ученици. Това стана ясно от интервю на шефа на Федералната служба за надзор в сферата на образованието Анзор Музаев пред ТАСС.

"Ще се увеличава броят на задачите по темата за специалната военна тематика и влизането на нови субекти в състава на Русия в държавния зрелостен изпит", съобщи Музаев.

Не се планира да бъдат правени промени в изпита през 2024 г., чието съдържание е одобрено до 1 септември 2023 г.

"Това, което сме публикували, сме го публикували преди 1 септември и сега не бих говорил за това, което планираме да направим през 2025 г. Но, разбира се, в бъдеще броят на подобни задачи (по темите за специалните военни действия и влизането на нови региони в състава на Руската федерация - бележка на ТАСС) ще се разширява. Сега говорим само за това, което се намира в демо версията на ДЗИ-2024. Всяка година актуализираме информацията", каза Музаев.

В ДЗИ-2024 са предвидени такива задачи в изпита по история. Според проекта на вариант за изпита, публикуван на официалния сайт на Федералния институт за педагогически измервания, в задача № 2 зрелостникът трябва да подреди в хронологичен ред историческите събития, включително подписването на споразуменията/договорите за приемането на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област в състава на Русия.

В задача № 5 зрелостникът трябва да установи съответствието между събитията и техните участници. Сред събитията са специалните военни операции, а сред участниците е командирът на артилерийската ракетна дивизия на Народната милиция на ДНР, гвардейският полковник Олга Качура, която загива през лятото на 2022 г. под артилерийски обстрел на магистралата Горловка-Ясиновата, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин обича Ердоган и Кадировци нас България обяви за неприятелска държава.
90
3
 
2
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
Тялото на журналиста Мохамед ал Алауи, който разследваше корупцията в семейството на украинския президент Владимир Зеленски, беше открито в Египет. Това съобщава El Mostaqbal. Журналиста Мохамед ал Алауи, беше човека, който пръв започна да говори за вилата на тъщата на Зеленски в Египет.
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе не може ли да ни оставите да си изкараме поне празниците без тая Украйна, бе ???? Ай сиктир, егати и пропагандата, егати и чудото !!!
88
3
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Руската армия е единствената в света, която всеки ден печели и напредва победоносно, но в обратна посока.
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Превзеха ли вече Бахмут?
86
6
 
9
 
! Отговори
Хайл Путин преди 4 месеца
Адолф Путин от алиекспрес. Фалшив руснак, фалшив лидер, фалшив фашист и войнолюбец. Просто едно крадливо джудже което не смее да напусне Кремъл щото ше му потърсят сметка за откраднатите милиарди.
85
8
 
2
 
! Отговори
2+2=5-1 преди 4 месеца
Украйна въведе Дигитално Идентити. Сега получават призовки електроно и се счита за връчена. Търсят да върнат 450 хиляди от чужбина за пушен0 месо. Вчера в Европейския Парламент обявиха Дигитално Идентити почва внедряване по държави. Украйна е одобрена да влезе в НАТО първо и после ЕС подобно на БГ. След като влезе в НАТО атака по Украйна ще активира член 4 и 5. Кой ще получава призовките тогаз? Украинци вече няма. Този дето си мисли че няма да отиде, с Дигитално Идентити си блокиран от всякъде
84
0
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Какво стана с ДНР и ЛНР? Станаха ли самостоятелни държави?
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алкохолното джудже Владимир пораснал с 1 сантиметър, ще има концерт на Филип Киркоров!
82
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От борбата със Западния глобален контрол ще се родят нови транспортни коридори, които ще изпратят в историята англосаксонските вековни такива.
81
9
 
4
 
! Отговори
Буммм преди 4 месеца
Щаб с високопоставени офицери на НАТО и ВСУ е бил унищожен от руски ракети в хотел Европа в Мирноград,Украйна.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наш Копейкин коледар със усмивка на устата се явил пред Путин цар, да го суровака! Миг помислил руский цар, що да прави тоз другар, грабнал куфара с лauнaта, и му ги поднесъл в дар!
79
2
 
9
 
! Отговори
Мачкай! преди 4 месеца
Християнски Нато ще размаже ислямска Русия!
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е по програматаПромиване на мозъци, която работи вече повече от 100 години.
77
3
 
9
 
! Отговори
Опреция ОбразУвание преди 4 месеца
Поради тактическото отстъпление на голяма част от руските пропагандисти към прогнилия Запад, Шойгу нареди спешно да се внесат международно признати таланти от съседната на нас Македония. Копейкин, Волгин и придобилата наскоро известност професор Григорова, щерката на генерал Митко Григоров предлагат да оглавят експертна комисия, която да съблюдава работата на македонските историци*.
76
2
 
14
 
! Отговори
До 85 преди 4 месеца
Путин се е клел в редиците на КГБ под знамето на КПСС във вечна вярност към партията. Ти за някаква матура питаш. А тука нашите родоотстъпници му бият чело в земята и ръкопляскат на зверствата, които твори.
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С контранастъплението какво става? Върнаха ли вече Крим?
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин матура държал ли е?
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е фашист от алиекспрес. Никога няма да достигне до нивото на Хитлер колкото и да се опитва.
72
4
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
значи тези дето имат добри оценки на тази матура може да имат диплома за завършен фашист на Путин..ха.ха ... Защото ако пишеш истината навярно ще си скъсан на матурата.