Трудни уроци - войната в Украйна вече е част от матурите в Русия

Ще се увеличават въпросите на военна тематика
Обновена: 24 дек 2023 18:26 | 24 дек 2023 18:00, Стела Стоянова
139
Трудни уроци - войната в Украйна вече е част от матурите в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Темата за войната на Русия в Украйна влиза в матурите на руските ученици. Това стана ясно от интервю на шефа на Федералната служба за надзор в сферата на образованието Анзор Музаев пред ТАСС.

"Ще се увеличава броят на задачите по темата за специалната военна тематика и влизането на нови субекти в състава на Русия в държавния зрелостен изпит", съобщи Музаев.

Не се планира да бъдат правени промени в изпита през 2024 г., чието съдържание е одобрено до 1 септември 2023 г.

"Това, което сме публикували, сме го публикували преди 1 септември и сега не бих говорил за това, което планираме да направим през 2025 г. Но, разбира се, в бъдеще броят на подобни задачи (по темите за специалните военни действия и влизането на нови региони в състава на Руската федерация - бележка на ТАСС) ще се разширява. Сега говорим само за това, което се намира в демо версията на ДЗИ-2024. Всяка година актуализираме информацията", каза Музаев.

В ДЗИ-2024 са предвидени такива задачи в изпита по история. Според проекта на вариант за изпита, публикуван на официалния сайт на Федералния институт за педагогически измервания, в задача № 2 зрелостникът трябва да подреди в хронологичен ред историческите събития, включително подписването на споразуменията/договорите за приемането на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област в състава на Русия.

В задача № 5 зрелостникът трябва да установи съответствието между събитията и техните участници. Сред събитията са специалните военни операции, а сред участниците е командирът на артилерийската ракетна дивизия на Народната милиция на ДНР, гвардейският полковник Олга Качура, която загива през лятото на 2022 г. под артилерийски обстрел на магистралата Горловка-Ясиновата, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Денацификациямен, като преписваш и "превеждаш по смисъл" нещата малко стават комични. упоротие не са упорити. хвани ми преведи сега "тракторист орал на поле", допивай и си легай
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дядо Мраз има ли шейна с елени, като Дядо Коледа?
69
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВСУ създават "Киевюгенд". Украински тийнейджъри също могат да станат обещаващи новобранци, за които говори Буданов. Гореща кръв, липса на страх от смъртта, хормони - просто универсални войници!
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой може да попълни редиците на ВСУ? При пълния недостиг на мъже, това ще правят жените, пенсионерите, тийнейджърите и хората с увреждания от трета група, които могат да ходят. Е, и наемниците. Вярно, с последните има проблем. Първо, вече няма достатъчно стотинки за войниците на късмета, и второ, дори и най-отчаяните "Бармелй-и" от Африка и Латинска Америка започнаха да разбират, че войната с руснаците не е нещо като сафари в резерват и варианта да останат да гният в чернозема на Донбас е изключително реалистичен.
67
1
 
7
 
! Отговори
Даринка и Волгин преди 4 месеца
издържали матурата с отличен... Сега че ги правят герои на СССР
66
0
 
1
 
! Отговори
Денацификация преди 4 месеца
ВСУ все още са способни да се съпротивляват. Всички "упорити" все още не са убити. Тези, които са били доброволци през 2022 г. или по-рано, през 2014 г. Имат предостатъчно идейни русофоби, нацисти и мpъcници, попаднали във войната. И там има много оръжия: мини, артилерия, бронирани бойни машини. Както и комуникационно оборудване и дронове. И смисълът на сегашния етап на СВО не е да се превземе поредната "колиба на горския" или някоя лесополоса. А в унищожаването на критичната маса от "упорити"
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бе, какво става с оня юнак Гуайдо?
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде изчезна Медведката!? Да не пази пред фризера?
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с победата над Русия на бойното поле? Победихме ли вече Русия?
62
6
 
2
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
от украйна ще остане в европа само мъже мафиоти и жени про-ститутки!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заслужилата артиска на Република Татарстан Аида Гарифуллина изнесе гала-концерт в Михайловски театър в Москва послучай 190 годишния юбилей от създаването на театъра.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще има ли въпрос за размера на Путин?
59
4
 
1
 
! Отговори
народ путка преди 4 месеца
Народът не излезе и не се изправи да защитава родината. Народът позорно и страхливо избяга в чужбина. Да живеят на социални помощи в ЕС, да ги хранят с парите на европейските данъкоплатци.
58
5
 
1
 
! Отговори
да преди 4 месеца
скоро ще влязат в учебниците им и Одеса и Киев и цялата Крайната земя като област в руската федерация!
57
0
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
познавам един татарин дето гледа само матури. или тва е друго, моля паяснети да не падладявам
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стотици предприятия се закриват в Германия. Химическата промишленост се закрива, фермерите се бунтуват защото им спряха субсидиите, 40% спад в продажбите на plug-in хибридни автомобили след като спряха данъчните преференции, катастрофа в автомобилната промишленост.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този откачалник точно за това започна войната - за да остане в историята като голям военачалник и завоевател, само че ще остане като пълен глyпaк и неудачник!
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Връщайки си Украйна, Русия връща своето.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ню Йорк таймс": Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Началникът на неговото военно разузнаване Кирил Буданов отиде още по-далеч в откровеността си, обяснявайки с мила усмивка, че нова мобилизация е необходимост, тъй като е необходимо да се компенсират загубите на ВСУ. Той всъщност потвърди колосалната смъртност на украинската армия - затова е пушечно месо. В същото време той призна "нулевата ефективност" на принудително мобилизираните, но след това, съвсем в духа на "Квартал-95", обяви необходимостта от продължаване на принудителната мобилизация.