Киев: Унищожихме големия руски десантен кораб "Новочеркаск"

Смята се, че той е превозвал ирански дронове
26 дек 2023 07:30, Елка Василева
872
Киев: Унищожихме големия руски десантен кораб "Новочеркаск"
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море руски военен кораб, за който се предполага, че е превозвал ирански бойни дронове, използвани от Москва в конфликта с Киев, предадоха Франс прес и ДПА.

"Големият десантен кораб "Новочеркаск" беше "унищожен" от пилоти на ВВС, съобщиха украинските сили в Телеграм. "Казват, че той е превозвал "Шахеди" - ирански дронове камикадзе, използвани широко от Русия срещу Украйна, според същия източник.

Въоръжените сили не уточниха мястото на удара, но командващият украинските военновъздушни сили генерал Микола Олесчук  публикува видео, на което се вижда експлозия в руската военноморска база Феодосия, разположена на окупирания украински полуостров Крим, отбелязва АФП.

Освен това Олесчук изрази благодарности на "пилотите и всички участвали за прекрасната работа" и подкани руснаците да напуснат Крим, "преди да е станало късно", отбелязва ДПА.

Назначеният от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов потвърди, че във Феодосия е имало нападение.

"В района на Феодосия е извършена вражеска атака. Районът на пристанището е отцепен", съобщи той в Телеграм, като увери, че експлозиите са спрели и "пожарът е овладян". Той не уточни данни за щетите, но подчерта, че се е наложило да бъдат "евакуирани жителите на няколко къщи".

Украйна често нанася удари в Крим, насочени по-специално срещу руски военни обекти. През април 2022 г. беше потопен крайцерът "Москва", флагман на руския Черноморски флот, припомня АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


872
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
663
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците не ги бърка, украинците ще го платят със земя.
662
4
 
6
 
! Отговори
СВОЙ преди 4 месеца
Да унищожили са,за сметка на около 600хил загинали Украинци,за сметка на хиляди единици Натовска техниака,за сметка на тотално разорена държава.Големи герои,няма що.
661
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тва не може да е вярно, защото Киев го взеха още миналия февруари... или по-миналия ли беше, взех да се обърквам вече
660
8
 
6
 
! Отговори
Мариян преди 4 месеца
Малко им е на русначетата , всички руснаци трябва да ги заличат от земята.
659
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
УКРАИНЦИТЕ не само живеят за наша сметка, но и са неблагодарни и плюят страната ни. ПРИМЕР: Ольга Папсуева - украинка с над 1 милион абонати в YouTube (за което получава много пари!) - представя се за бедна пенсионерка бежанка и ни използва най-безсрамно! И не пропуска случай да ни плюе : била останала на улицата, България била голямо село, мръзнела в квартирата си и т.н ---Един от последните й клипове в YouTube е " Замерзаю от ХОЛОДА в Квартире. Начала обклеивать стены тряпками! " ..
658
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Киев унищожи големия руски десантен кораб "Новочеркаск", а през това време Русия унищожи Украйна.
657
7
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
До !! - Ами още не са скроили видиву матрялите от путинското Минобороны, а и ги е шубе, щото ДНЕС в 21 век фалшификатите се изхващат за няколко секунди. Сега рушняшката овенна мисъл е само да се каже, а който повярва - повярва.
656
8
 
3
 
! Отговори
Пилот преди 4 месеца
Корабът не е утанул, а е улетал. Гледайте оригиналните записи на блядската пассмминна, която демонстрира какво всъщност се е случило. Джипситата са хукнали да събират скрап-метал.
655
8
 
8
 
! Отговори
Румен преди 4 месеца
Да ви кажа, омръзна ми тази украинска пропаганда. Война е. Факт. Но лъжите на фашагите вземат застрашителни размери и граничат с лудост. Оказва се, че не бил кораб в открито море, натъпкан с дронове и ирански войници, а кораб акустирал на пристанището, поради повреда. За ремонт, бе. За ремонт. Оказа се, че не бил потопен, а бил увреден от две украински крилати ракети. После се оказа, че не били двне ракети , а била една. И накрай руснаците свалили двата украински самолета и утрепали пилотите.
654
4
 
7
 
! Отговори
!! преди 4 месеца
Според полезните *** тук - били свалени 2-та самолета, които са изстреляли една ракета. Интересно обаче защо в интернет е пълно с видеа - как думват кораба и няма нито едно видео (даже типичните руски фалшификати) - как горят 2-та самолета.
653
3
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 4 месеца
Ударен на пристанещото в Севастопол до Кораборемонтния завод. Преди 1 година удариха на почти същото място друг Кораб който вече е поправен !
652
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да ви пита човек защо се радвате. Цяла Украйна е в кърви, здрави къщи не останаха, над 200 хил.млади хора загинаха, земята , върху която живеете, е наситена и преситена с парчета желязо от снаряди, мини и авиобомби, а вие се радвате, че сте потопили кораб! Биете се, стреляте се и се убивате доскорошни братя от един народ!
651
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поразяването на кораба е станало с британски крилати ракети Storm Shadow, заобиколили Крим по морето. Тези ракети се насочват към целта от западни военни спътници. Това показва, че Великобритания пряко учасства във войната срещу Русия. Корабът е стар и загубата му няма никакаво значение, освен пропаганден пиар
650
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двата украински изтребителя са свалени. Те са по-скъпи като цена от стар 35 годишен кораб тип корито баржа, най-вероятно пред бракуване и целия в ръжда. Даже и с товара си от евтини ирански дронове пак цената ще е по-евтина. На кое точно се радват украинците неразбирам. На това , че имат камикадзета ли? Вие ако знаете колко американски кораби са изгорели от камикадзета! Така, със самоубийствени мисии война не се печели. Украйна е приключила държава и е най-добре да спре да воюва и да преговаря.
649
8
 
15
 
! Отговори
по леко с пропаганда преди 4 месеца
Корабът изглежда е унищожен, но не се радвайте толкова. Заглавието е манипулативно - унищожихме големия кораб. Корабът се води голям десантен кораб, но не си мислете че е голям. Този кораб носи 10 танка, 480 тона товар. Това за кораб е нищо. Размерите му са по-малки от на луксозна яхта, яхтите на олигарсите са по-големи. Това си е една баржа, и във война е лесна цел като цяло. С този кораб Украйна няма да спечели войната. Но Украйна я унищожиха, набират за фронта мъже 60+ и инвалиди,скоро и жени
648
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ех, руските терзания край немат!Тъкмо вчера всички пропагандисти, патриоти, националисти се зарадваха, че превзели мегаполиса Маринка и даже помечтаха, че аха Украйна е готова да се предаде. И днес, о ужас потопен е гордоста на ЧФ и нещо им присветна в руските безмозъчни глави, че май СВО няма намерение да сложи оръжие пред РА и положението за Русия става много натопорчено.
647
14
 
10
 
! Отговори
лоши новини за русия преди 4 месеца
На Рашка и е ебббата мамата. Мин. на финансите на САЩ е предупредило официално няколко банки в Китай и Европа че ако не прекратят незабавно алъш вериша с Русия след Нова година ще им бъде отнет лиценза за работа с долари. А каква е тази банка която не може да работи с долари, такива банки има само в КНДР. Така че рашките след Нова година като им спре рефинансирането от външни банки рублата ще стане неконвертируема също както беше в СеСеСеРето, доларът ще започне да се търгува по за 200-300 рухли
646
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изскачат нови подробности. Експлозията на Новочеркаск е била толкова силна че парчетии от кораба са се разлетели на повече от 3 километра. При всичко това Mopдор твърди че има само 1 жертва, а корабът се нуждае само от козметично външно освежаване.
645
6
 
7
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
Разстоянието и точността на операцията, предполага следващата цел да е мостът.
644
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, видители, че укрите и специално Зеленски са фашисти и терористи.Не провокирано унищожиха хубавият карабль който си стой кротко и мирно на порта във Феодосия. А, тия терористи да вземат да го потопят. Расия ще ги съди у Хага, Страсбург, и ще се оплаче на арменският поп.