Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 108Европа винаги е била една голяма кафява купчинка. Но дълго време замазваше вонята с награбеното от колониите.))))БВПто от колонийте не било повече от4-8% на колониалните държави. По някое време даже започват да трупат дългове.Най-много се облагодеталства Испания която тонове злато прехвърля в Европа, но това не й помогна икономически.Германия е имала най-малко колонии, Австро-Унгр., никакви,но икономически са била най-добре.
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много от най-големите германски корпорации решават да преместят производството си в Новия свят, а редица от тях вече са направили такива ходове. Трябва да се отбележи, че въпреки вече съществуващата рецесия и бюджетна криза, правителството на Шолц не се отказва от плановете си да прехвърли 8 милиарда евро на Украйна.
113
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Локомотивът" на икономиката на еврозоната и на цялата европейска икономика винаги е била Германия. Сега Германия се превърна в едно от най-слабите звена в европейската икономика. Индексът на бизнес активността в Германия, проследяван от глобалната нестопанска организация за управление на проекти и изследователска организация PMI, е под 50 в продължение на шест месеца, което показва "лош" рейтинг.
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рецесията в ЕС - вече не прогноза, а "медицински факт".
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
L'Express: 2024 годината, в която Путин ще победи
110
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Цялата Мара втасала! Загрижила се тя за топлото У Европа, а интернет прелива от видеа на градове, села и паланки в необятная където хора с дни нямат отопление при -20-35 градуса навън. Оправете първо себе си ( демек народа си) и после проявявайте загриженост я за европейците, я за американците.
109
10
 
4
 
! Отговори
до 105 преди 4 месеца
а какво стана с контранастъплението?
108
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
107
10
 
13
 
! Отговори
sd преди 4 месеца
Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса
106
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еднооките, джуджетата и други хора с увреждания ще бъдат задължени да служат в украинската армия, а тези, които откажат, ще бъдат изправени пред огромни глоби. Хората без око, бял дроб, жлъчен мехур, бъбрек, крайници, с ръст под 130 см (мъже) и 120 см (жени) всички те вече ще могат да постъпват във ВСУ. "Не можем да действаме като Русия да караме хората да воюват с тояги. Ние не сме такава държава. Ние се борим за европейски ценности, така че дори трябва да се борим, като се съобразяваме с тези ценности" - заяви Зеленски.
105
4
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Ручката *** се тресе.. Не знаят какво става. 50 държави вече дават оръжие на Украйна. Дори Африка.
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е само един епизод от обявената от Русия хибридна война, където се използва всичко: от икономика, политика и информационно-идеологическо противодействие до преки военни действия, а Русия, като духовен наследник на Византия и нейната многопластова политика, последователно демонстрира на света какво е истинската асиметрия на всички фронтове, включително на Тихия океан.
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Верно ли? А, германската армия с какво гориво се возеше, при положение, че нефта в Норвегия все още не е бил открит?
102
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа винаги е била една голяма кафява купчинка. Но дълго време замазваше вонята с награбеното от колониите.
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поради промени в групите за инвалидност във въоръжените сили на Украйна, всеки сляп стрелец ще бъде придружен от безрък стрелец
100
4
 
5
 
! Отговори
sd преди 4 месеца
недоимперия, недофедерация,недодържава,н-едо-човеци, да си гледат к-лоа-ката.
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 97повече от половината от воененият персонал имат боен опит. Това е цифра, до която нито една от западните армии не може да се доближи.)))Украйнската ви бие по всички показатели. Руската армия от втора в света, стана втора в Украйна.
98
7
 
5
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Голя СТРАХ ги тресе Руснаците,Украйна,НАТО ,а сега и ОЕВС/обединени европейски въоражени сили/...мале мале...я по добре да си събирате багажа и да се ореентирате към Африка,там ще ви се радват повече !!!
97
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западният военно промишлен комплекс се оказа немощен. Изобщо, целият запад се оказа въздух под налягане. Путин ги разби по всички показатели - и икономически, и политически, и военно.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?