Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
ЕС армия????? Смях
14
6
 
19
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Мара Шекерова отново плува в някаква своя орбита?"Загрижена" за мигрантите в Европа??? И всички и се вързахме! При тази омразата отдавна е притъпила всякаква връзка с нормалното мислене ! Не знам какви са стимулантите, но са с траен ефект!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глобалната система се компрометира, защото явно света не може да се ръководи от едно място. Геритокрацията т.е.власт на старците е белег, че ротация на властта в Стария свят е зациклила. Системата консерватори-либерали е като съкращение на предсърдията и камерите в биологично сърце и жизнено важна. Днешните либерали са дядки със строеж на светогледа от времето на студената война и именно ТЕ са проблемът на света.
12
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската Маша говори доста по-смислено от всичките лидери на ЕС. А казват, че била пиянде. Какви ли са тогава нашите лидери, а?
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който има Сатанки - той решава :)))
10
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Права е русата метла,и има право да се гаври с тия евро лицемери!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами с Руско, бе другарко! Няма ли и за Вас да е по- добре ЕС да е самостоятелен, а не кученце на повод?! Точно Русия има защо да подкрепи армия на ЕС и излизане на всички държави на ЕС от НАТО - то е ясно ,че двата 2% БВП ,вместо в НАТО ще отиват в армията на ЕС! И с Китай ще си партнираме , и с Куба и с който си искаме!
8
15
 
23
 
! Отговори
Ооооо преди 4 месеца
Рушистанска гърло, ти пак ли измъти поредна бъл ВОЧ?!?! Хайде сега отмахай една водка (от картофи) и легай да нанкаш!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боли я. фара за армията на ЕС!
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие се радвайте сащ да не излезнат от нато щото много републиканци заплашват с това ако европа не започне да плаща пропорционално на сащ
5
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Винаги правете обратното на това което ви говорят русофилите
4
22
 
32
 
! Отговори
Нема нужда преди 4 месеца
Рашките вместо да плачат на чужд гроб, да оправят авариите в москве, че московчани изпукаха от студ без парно на -30. Това Москва, за останалата част на рашкаа не ми се мисли. Тя е в 18.век.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всяка република в РФ, има ли си ярмия?
2
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Права е
1
19
 
14
 
! Отговори
преди 4 месеца
Няма армия на ЕС защото няма държава ЕС, следователно на която и територия да отиде местното население трябва да почне да стреля по нея защото закона за отбраната задължава всеки минал казарма да стреля по чужда войска на територията. Аз така съм инструктиран за цивилна отбрана