Майор от "Азов" към колегите си в Авдеевка: Биете се като пияници!

Той препоръчва отрязване на "настъпващите сили на врага от фланга"
16 фев 2024 19:30, Нели Христова
108
Майор от "Азов" към колегите си в Авдеевка: Биете се като пияници!
Снимка: БГНЕС

"Не можете да се биете челно с руската армия - това е глупаво, трябва да ударите по фланговете". Това заяви началникът на щаба на батальона "Азов" майор Богдан Кротевич. Така той коментира в канала си в Telegram, щедро украсявайки съветите си с ругатни, ситуацията в Авдеевка, където наскоро украинците прехвърлиха 3-та щурмова бригада на украинските въоръжени сили.

"Не можете да се биете челно с руската армия. И въобще с всяка армия, като пияни алкаши да си разменяте директни удари е тъпо. Защо постоянно се сблъскваме с една и съща грешка? Не технологичният прогрес ще ни спаси, дори да ви дадат милион "Хаймарс"-и - важното е как ги използвате", пише още Кротевич.

Той препоръчва отрязване на "настъпващите сили на врага от фланга".

"Всеки знае поговорката: "Войната е (глупост), основното нещо е маневрата. Маневрите ще донесат победа. Не атакувайте 5 защитни линии челно, не хвърляйте бригади в посоката на основната атака на врага! Те са повече, разбирате ли?! Маневра - флангова атака... Писах за това още през януари 2023 г. - няма изводи. Може и да съм глупак, но ще си блъскам главата в тази непроницаема стена, докато я пробия", отбеляза Кротевич.

"Пиша директно - отрежете настъпващите вражески сили от фланга. Всички щурмови и механизирани части ще извършват по-добри настъпателни операции в посока, където врагът не очаква да пострада при постоянен обстрел, като няма да може да направи (нищо) изобщо, освен просто да забави времето... Чертая директни диаграми за Авдеевка, защото никой не разбира директните намеци", допълва той, цитиран от "Фокус".

Според Кротевич руската армия може да започне настъпление от Черниговска и Сумска области, от границата с Беларус. Възможно е също според него Беларус да влезе в конфликта на страната на Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
"Азов" се оказаха най-плашливи, малко да ги натиснат и веднага ротация.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кока за офицерите, трева за войниците.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напушените украинци се бият с пияните руснаци.
88
0
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Къде е този "майор"? В Киев, Лвов или Рамщайн?! Или в Маями?
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелето пак да отиде да се снима в Авдеевка... А Азов какво чакат, да ходят те там, пак ще ги извозват в чували...
86
19
 
3
 
! Отговори
Ей така за шоуто преди 2 месеца
Здраво копейки тук бре ... хахахаха ... и един друг се надъхват. *** нещо май и те не си вярват, но няма лошо де постче копейка все за хлебеца ще се изкара.
85
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нацистите от Азов ... ясна работата
84
1
 
28
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Точно на това място вече се вее Руския флаг-но ние говорим за Навални. Украйна иска пари защото Путин ""уби"" Навални. Запада още повече мрази Русия защото Кремъл "уби: Навални. Укрите не успяха да убият Макрон и да обвинят РУсия но Азовските съкелийници на Навални свършиха доста добра работа !!
83
2
 
34
 
! Отговори
Колю зетя преди 2 месеца
Азов може да са надъхани,напомпани и зли но не блестят с особен ум. Известни са че преди 2г. като Гюро Михайлов бранеха Мариупол докато не ги избиха и плениха.Та и тоя пишман майор вероятна без военно образование сипе акъл на генералите и му се пивиждат флангове.Няма флангове пич. Намирате се в чувал.Избиват ви кат пилци в курник.Когато трябваше да избягате от Авдос,както искаше Залужни не стана. Е сега упражнението от Мариопол го знаете.
82
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупости , много добре се бият даже фашагите. Въпроса е защо Путин ги бави толкова време,на който никой не може да ми отговори!
81
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблемът на западните пропагандатори и нашите лъжци е, че фронтът на ВСУ се разпада на всички направления. Чакайте в скоро време бързо пребоядисване на нашите доморасли натовци.
80
2
 
22
 
! Отговори
ПИЯНИЦИ ОТ АВДЕЕВКА преди 2 месеца
МИ КАТО КВО ДА СЕ БИЕМ???????????
79
20
 
2
 
! Отговори
Аматьорщини преди 2 месеца
До L. "На практика пътят към Киев е открит." Мдааа, същите глу пости като при щурма на Бахмут. И там "пътя към Одеса" беше "открит"..
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що не му отговорят - ела ти да удряш по руските флангове, *** такъв?
77
2
 
30
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
С превземането на Авдеевка Русия решава един куп логистични проблеми. На практика пътят към Киев е открит. А подписаният днес документ между шмъркалчо и Шолц им развързва ръцете за удари навсякъде в Западна Европа.
76
3
 
40
 
! Отговори
Хари преди 2 месеца
Какви флангове, те руснаците Ви чакат навсякъде.А си надигнеш главата и си долу.Вдигайте и двете ръце горе и развявайте бялата кърпа докато имате сили да го направите.Иначе от гробове догодина, няма да има къде да садите царевицата.
75
1
 
25
 
! Отговори
Пияница Мистик преди 2 месеца
Защо "като"?! Ние сме си такива! При такиво тежки условия на фронта и мисълта че всеки час може да ни е последен, човек може ли да не пие?!
74
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога не е било, а отново се случва! Отново "Азов" са в мазето на завод, този път авдеевския "Коксохим". Отново "Азов" са в котел(обкръжение), този път в Авдеевка. Ако съм на мястото на руснаците ще построя огромен завод с огромно мазе. Може и от дъски и стари палети, че по евтинкоВсе отнякъде ще допълзят xoxли и ще се наврат в мазето. После - по стандартната процедура Муахахахахахаахах!!! В учебниците тази тактика ще се нарича "Капан за xoxли"!
73
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"...трябва да ударите по фланговете" - Да, но има малък проблем - точно там и точно сега руската армия НЯМА ФЛАНГОВЕ! ТОЧНО ТАМ И ТОЧНО СЕГА РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ ИЗТРЕПЕ КАТО ПИЛЦИ И ПЛЕННИЦИ НЯМА ДА ИМА! Точно сега, точно на тези железарии зад Зеления се вее знамя Победьl.
72
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тук се сещам за прочутото "Всеки има план, докато не получи удар в лицето." на Майк Тайсън. Та и тоя майон така, хубаво има планове ама е трудно да се приложат на практика, като те тряснат здраво в лицето.