Масови арести в Русия на хора, оставили цвете за Навални

Все още няма данни колко души са отведени в ареста
17 фев 2024 07:13, Нели Христова
301
Масови арести в Русия на хора, оставили цвете за Навални
Снимка: Twitter

Хиляди хора по света се преклониха пред делото на Алексей Навални. Страхът от репресии не спря последователите на опозиционера да почетат паметта му в големите руски градове.

Смъртта на Навални, който излежаваше 19-годишна присъда в арктически затвор, предизвика шок в целия свят. Близките на опозиционера са разтревожени, че режимът на Путин може да посегне и на техния живот.

Снимки в социалните медии показаха десетки хора, които се редят на опашка, за да поставят цветя пред паметници на жертви на политически репресии в Москва и Санкт Петербург.

Властите в руската столица заявиха, че са запознати с призиви в интернет "да се участва в масов митинг в центъра на Москва" и предупредиха хората да не го посещават.

Протестите са незаконни в Русия съгласно строги закони за борба с недоволството, а властите се противопоставиха особено строго на митингите в подкрепа на Навални.

В Москва десетки хора положиха червени и бели рози на Соловецкия камък - паметник на жертвите на репресиите от съветската епоха, намиращ се срещу централата на руската служба за сигурност ФСБ - бивш дом на страховитата съветска тайна полиция.

 

Видеа в мрежата показват, че десетки са арестувани

"Русия: В центъра на Москва гестапо под прикритие в цивилно облекло демонтира и осквернява мемориал, посветен на Алексей Навални, убит по-рано днес от Путин. Всички, които са излезли да скърбят, са или арестувани, или разпръснати", пише пише Игор Шушко.

"Путин е предател на Русия. Стотици хиляди наши войници са мъртви. Убива и украински деца. Трябва да се надигнем срещу него. Ние сме 140 милиона. Не се страхувам. Аз съм твърде стар за това", беше заснета да казва 82-годишна рускиня, отишла да постави цветя на мемориала за Навални в Москва.

Meduza твърди, че поне 72-ма души са арестувани в Москва.

Масови арести е имало в Санкт Петербург на хора, излезли да скърбят за Навалн. Твърди се, че там в ареста са поне 20 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки народ си заслужава управляващите и расийското племе си заслужава жестокия и кървав педя човек-лакът Путин!
249
0
 
3
 
! Отговори
16.02.Св.Ал.Навални преди 2 месеца
СМЪРДИ НА АЗИАТСКИ КОМЕНТАРИ ! ТОВА Е КОМПЛИМЕНТ ЗА УКРАИНЦИТЕ ! ЗДРАВО ОЗЕМЛЯВАТ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ НЕКАНЕНИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ, ОТИШЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА СМЕТКА НА ЕДИН СВОБОДОЛЮБИВ НАРОД ! ДВОЙНИКЪТ НА УМРЕЛИЯ ПРЕЗ 2022г. путин УВОЛНИ КОМАНДИРА НА РУСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ ЗАРАДИ ПОРЕДНИЯ ПОТОПЕН РУСКИ КОРАБ ! НОВИЯТ КОМАНДИР ДА СЕ ГЛАСИ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ПЕНСИОНИРАНЕ, АКО НЕ И ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ВЪЗНЕСЕНИЕ ! АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТЕЦЪТ, ДА СИ ПЛЮЕ НА ПЕТИТЕ И ДА БЯГА В ТУРЦИЯ, ТАМ ОФЕЙКАХА МНОГО РУСНАЦИ !
248
0
 
3
 
! Отговори
Кога ще преди 2 месеца
премахнат смахнатия кремълски Жужак и шайката му
247
1
 
5
 
! Отговори
РУСКИ ЦЕННОСТИ преди 2 месеца
МОЩЕН ,ГОЛ ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ ЗА НОВА ГОДИНА МОЖЕ, А ЗА ПРАВОСЛАВЕН ОБИЧАЙ ЦВЕТЯ НЕ МОЖЕ???
246
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Владимир Шаломович Путин и шайката му Авен,Чорни, Ротенберг,Милер, Абрамович не харесват цветя за убит руснак.
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арест, потом в СИЗО, а потом по этапу в колонии.
244
1
 
9
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 2 месеца
НЕОБЯТНО
243
1
 
10
 
! Отговори
Шшш преди 2 месеца
Цветя може само са сатанинската мумия на Ленин просната в центъра на Масква.
242
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
списвача на статията с Ентелект на еукариптно...масови арести...дори не знае какво е масов...всякакво събиране провеждане на протести се съобразява с властите...ако списвача не знае така е и в Лондон...дава ти се разрешение кога и къде може да си провеждаш протеста без да смущаваш други хора...
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КВИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИК ША ВИИИИТИ ВИЕ У МАСКВА АААААААА. САНКЦИИИ АААААА ТУЙ ОНУЙ АААААА. ама ако може да купим малко диаманти, нефт, газ, платина, уран, а?
240
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога няма да разбера русофилите. Как може да подкрепяш държава, в която никой не е свободен, незаконно е да разказваш вицове за властта, не може да протестираш Русофилите са бесни соц-аджии, промити от пропаганда. Празен горен етаж
239
2
 
4
 
! Отговори
Observer преди 2 месеца
до 227, Незнам в кои щати си живял и за какви нелепи глупости говориш. Повече от ясно е че ще те гонят и глобяват ако не спазваш законите в различите щати. Тия ги разправяй на маса с пиян.детата в селската кръчма. Не разбирам за какво се сравняват щатите в темата за арестите и Русия. Или трябва да си пишем щуро.тии ей така за спорта и да покажем колко сме оригинални?
238
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФИЛ .."Плюе " ... Плюе ... ТОВА Е НАЙ ГАДНОТО БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФИЛ КАТО КОМУНИСТИТЕ .. !!!!!!!!!!!НАВАЛНИ Е УБИТ ОТ ПУТИН ! ПУТИН УБИ НАВАЛНИ ! А БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФИЛ ПЛЮЕ И ЗАЩИТАВА УБИЕЦА НА НАВАЛНИ - ПУТИН ! КОЛКО СТЕ ДОЛНИ ГАДНИ ПРОСТИ ГЛУПАВИ БЕЗБОЖНИ СЪЩЕСТВА КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ В БОГ И ЛЮБОВТА !НАВАЛНИ Е ГЕРОЙ ! RIP
237
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СВЕТЪТ Е НАВАЛНИ ! НАВАЛНИ Е УБИТ ОТ ПУТИН! НАВАЛНИ Е ГЕРОЙ ! ПУТИН Е УБИЕЦ!
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПУТИН Е УБИЕЦ И ДИКТАТОР И СОБСТВЕНИЯТ МУ НАРОД ГО МРАЗИ! САМО ПРОСТИЯТ БЪЛГАРСКИ СТАР КОМУНИСТИЧЕСКИ НАРОД ЕЙ ТАКИВА *** УБИЙЦИ КАТО НЕГО ДУХОВНО БЕДНИ НЕОСЪЗНАТИ ХОРА ФИЗИЧЕСКИ ИНДИВИДИ КОЙТО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ДУХОВНОТО Е НАД ФИЗИЧЕСКОТО НЕ ЗНАЯ КОЛКО *** *** КАКЪВ ТРЯБВА ДА СИ ДА ВЕЛИЧАЕШ УБИЕЦА ПУТИН КОЙТО ИЗБИ СУМАТИ НАРОД И ДЕЦА! ВИЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИ АКО ИЗОБЩО МОГА ДА ВИ НАРЕКА ХОРА И БЪЛГАРИ! СРАМ И ПОЗОР. ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ПУТИН УБИ НАВАЛНИ !!
235
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И са добавя още нещо...АМАН ОТ ИСТЕРИЦИ!
234
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никъде не се вижда, че причината е цветята. Някаква жена ругае властта, без никой нищо да и каже. Отвеждат някакви хора. Никъде не се видя брутално полицейско насилие, на каквото се нагледахме в САЩ и Европа, само за последните 3г. Не че го няма в Русия, просто го няма на този клип!
233
11
 
3
 
! Отговори
Стефан относно емигр преди 2 месеца
Господа евроатлантици, емигрирахме преди 30 години на запад заради ссср и най вече заради вашите бащи които бяха по комунисти и от Ленин. За 30 години добрата стара северна Америка престана да съществува и е в момента е сглобка от цензура, марихуана и всякакви ***. Наскоро емигрирахме обратно в родната си страна за да намерим по евроатлантици от британците и по подлизурковци от робите. Русия чу шепота на историята ( Вацев) и направи правилния избор на не приеме западните " ценности".
232
5
 
4
 
! Отговори
Дуплика преди 2 месеца
От Стефан. Аз бях убеден че има финансова причина да е осъден Навални, но по тия форуми ще ме изядете. Епитети и обиди игнорирам. Но това ви е словесния капацитет. Трябва да четете много, за да може да спорите с мене. И така: В такива политизирани казуси трябва да се анализира не само кой има интерес Навални да изчезне точно сега, но и кой може да го направи. Според мен направиха го същите тези които го натовариха на самолета от Германия за Русия. Не им бе вече нужен. . Жалко за човека.
231
2
 
12
 
! Отговори
Волгин преди 2 месеца
Цветята са опасни за устоите на Руската империя.