Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
7
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 месеца
Тия от КТБ вече никаква креативност.не проявяват. Едно време хората се самоубиваха с по пет куршума в гърба, един се самоуби с брадва в гърба, друг падна от затворен прозорец, а сега някаква си внезапна смърт. Съсипаха и КГБ вече, а едно време кво кгб имашеее
185
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навални в затвора,Изобщо не Пречеше на Путин по никакъв начин!Та изобщо Не е Бил "проблем"за Путин!Помислете малко бе хора!Путин е пред Избори!И защо ще е "важно"за него,да"убива" Навални?-:(Много и не знаят и до днес,че Навални работеше във Френска компания!И в един момент Французите установяват,че липсват Хиляди Евра! И в този момент Навални направи Личен избор! Или да се прибере в Русия и се "впише",като Политически Опонент на Путин,или да се Срещне с Френско Законодателство! Избра Русия! Е??
184
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 195На митингите на Нахални е същото като на десен сектор)))Ти да не си гледал митинги в Москва на фашагите от,, Русич" начело с техният фюлер Алексей Милчаков, който в прав текст пред камери по ТВ казва, че е нацист, и поправя не националист, а нацист.В момента,, Русич" и Милчаков са в Украйна. Бият се за,, Руский мир"
183
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименЕвроПидеруго...записите са правени от Западни Журналисти. Нахални е един Фашист, пробвали са нов Майдан с него и не стана...и го зарязаха...сега Жена му ще се разчекне от шнурове и ще му харчи парите дарени от лапнишарани! На митингите на Нахални е същото като на десен сектор в ***...Нази спонсорирани от САЩ и глупавиЕвроПедеруги!
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще го освободят в един момент! Това са процедури които се спазват! Така беше и с Галев "брат"! Тук в България! Прибраха си го,и го освободиха в един момент! И с Навални ще е така! Много бързат роднините на Навални да го "погребат" мисля!-:( Така или иначе Навални приключи! Путин обаче продължава!!!!
181
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Бог да го прости добре си живееше ама много си повярва. Скоро и вашия приятел Зеленския и тоя си повярва ЕС ООН Америка ще го видиме как виси на некое дърво, Путин е силен уж преди година викахте няма армия край войната свършва а той те първа загрявал
180
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 189Nawalni е един плъх, който Доказано /има видеа как взима пари от английськи агенти за да прави револючция)))С днешните технологии може да те изтопосат на видео как убиваш кумира си Путин бе копейко.
179
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В петък лорд Дейвид Камерън в София каза: Направете нещо, спрете путин. В събота путин уби Алексей Навални.
178
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Nawalni е един плъх, който Доказано /има видеа как взима пари от английськи агенти за да прави револючция/ предава родината си! Кой държава няма да направи същото като Русия с нахални? Всяка една уважаваща себе си държава ще го осъди и затвори за държавна измама!!! ЕВроПуделите скимтятИквичат по същият начин, както когато застреляха ЧерниятПрестъпник в САЩ! От доказан престъпник, го направиха светец за BLM. Европейци...осъзнайте се! Обеднявате за сметка на Американските интереси!
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Русия е така още от царско време, убиват потенциалните претенденти на трона. Да си спомним, че Петър "Велики" уби първородният си син Алексей защото не ставал за цар и да не пречи на брат си Петър в царуването.Екатерина уби законият цар нейният съпруг и т. н. А, Сталин ги трепеше като мухи, прати убийци за Троцки чак в Мексико.
176
9
 
10
 
! Отговори
джингиби преди 3 месеца
Какво да очакваме от народ смесица между монголци, татари и тюрки, каквито са руслямистите
175
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В русия много го получават този синдром, някой политат от прозорци, други се самозастрелват, трети сами се прегазват
174
6
 
3
 
! Отговори
И какъв преди 3 месеца
Е тоз резедав жендьър до него? Ба си цирка!
173
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е място на най-репресивните режими и най-голямото човешко падение - пълно обезправяване, масово унищожение чрез мъчения, убийства, гладомор, докарвал народа до човекоядство.
172
6
 
12
 
! Отговори
Залагам 5 лв, преди 3 месеца
Че зад този труп са британците!
171
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин направи Навални известен, защото този индивид нямаше подкрепа и на 10% от руснаците.Въобще не трябваше да го затваря, а наопротив да го остави да се излага на изборите.
170
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Кой печели и кой неТи сериозно ли?Интересът към интервюто с Путин е интерес като към интервю с шимпанзе.Екзотика някаква.Никой нормален не взима на сериозно това което казва.Лъжи и пропаганда.А това,че обвиняват Путин и властите за смърта на Навални,то си е така.Дори коствено те са виновни.Не влезнал сам в затвор с тежки условия на живот все пак.
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова ли по медиите канят лекари да ни разясняват как си отива човек в инсулт.Интересно,че и съвсем млади хора го получават.Всъщност не е интересно,от кофеинови напитки - гъста кръв заседнал живот или "ужилване"...
168
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Като малък дето ми казваше никога не се бори срещу държавата.
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изтеглен.На остров с клиника по лицево-челюстна хирургия.