Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много издържа Навални на рускофашистките мъчения.Да почива в мир!
145
3
 
4
 
! Отговори
САТАНАТА преди 3 месеца
Да бъде инцидент!
144
1
 
1
 
! Отговори
До 145 преди 3 месеца
Тази комисия не е ли руска? И на държавен бюджет?
143
6
 
5
 
! Отговори
Спекулации преди 3 месеца
Г'лупости приказа прави този негов прессекретар Ямиш. След като в четвъртък се е усмихвал, не може в петък да почине от инфаркт или инсулт например, така ли? Стига г'лупости. И как може да му мине през ум, че няма да предадат тялото на роднините му след като приключи медицинската експертиза. Пълни спекулации.
142
7
 
7
 
! Отговори
Ей преди 3 месеца
Не се насмука на православна кръв,рептилчето Вова,ей!
141
2
 
2
 
! Отговори
До 147 преди 3 месеца
Не ги е стрях от нищо. Теб те е стах.
140
5
 
4
 
! Отговори
Путин преди 3 месеца
Е Антихриста
139
3
 
4
 
! Отговори
Miko Haraki преди 3 месеца
Изглежда Навални се е опитвал всячески да се подхлъзне от някой по-висок етаж,но не е имал достъп до такъв защото в колонията сградите не са толкова високи.Та за това е предпочел ,,внезапна смърт".Най-чистата диагноза и епикриза.
138
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страх ги е да не открият новичока в кръвта, че миналият път така разбраха истината.
137
9
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха до 144 преди 3 месеца
Как пък тези американци се добраха до строго охраняван затвор отвъд поларния кръг, че да убият Навални?! Не е ли ясно , а? Ползват телепортация и антигравитация.
136
13
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
Навални не можеше да умре по естествени причини: от болест или при инцидент. За нуждите на русофобската пропаганда той можеше само да бъде убит. Затова още преди медицинският екип, който трябва да разследва причините за смъртта му да достигне до колонията в която е бил, Бойко и Делян Пеевски вече "знаеха", че Навални е убит.
135
10
 
12
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
Путин по никакъв начин не беше заинтересуван от смъртта на Навални. Навални си беше в затвора (с присъда за финансови спекулации между другото) и не му пречеше изобщо. Полза от смъртта му има само евроатлантическата пропаганда.
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може да е станал вампир и ще отмъсти като изпие кръвчицата на Путин.
133
7
 
5
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 месеца
Има комисия която трябва да установи причините за смъртта. Сега какво: трябва роднините му да чакат пред моргата за да го докарат? Когато могат да го получат, ще им съобщят. Но латерната трябва да се върти. Изчезнал, как не!
132
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да не се плаши Путин от Навални, тялото му ще бъде изгорено, пепелта тайно ще бъде захвърлена в най-дълбоката мина след това ще я напълнят с бетон та да не може да излезе от там.
131
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофобите полудяха. Появи им се една възможност да рИвЪт, като невидели и изпаднаха в истерия. Много са жaлku. Не си струва да си хаби човек пръстите да пише за хистерията на русофобите.
130
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чекистите са го реанимирали 2 часа с тел и клещи, ии накрая е умрял "от синдром на внезапна смърт". В блатната империя е така.
129
3
 
4
 
! Отговори
До Георги преди 3 месеца
И хамериканските ни братя така постъпват с президентите си....
128
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
най-незаинтересован да умре Навални е Русияще си навреди на имиджанай-заинтересована е напр.Украйна да плюе
127
9
 
7
 
! Отговори
До 130 преди 3 месеца
Асандж публично разкри държавна тайна и показа имена на агенти, с което ги осъди на смърт. Това си е чиста държавна измяна. И човека е осъден и жив. Навални нищо не е издавал. Просто е против режима. И мъртъв.