Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 171.... Не обиждай... Не знаеш кой те е правил..
165
1
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 месеца
До Анонимен 171: Хайде без такива квалификации. Много е елементарно.
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 166... Това да не ти е запек.... Когато го усетиш, вече си заминал..
163
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възможно е да е починал от естествена смърт. Нали не мислите, че в затворите в Русия затворниците не минават на годишни медицински прегледи.А, е и видимо, че Навални бе отслабнал. Явно е имал някакво заболяване.
162
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страшни гaдoвe са руснаците!
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой спомня ли си за хашоги..
160
3
 
8
 
! Отговори
Става, става и така преди 3 месеца
До Анонимен 166: Става и внезапно. Наскоро така почина мой познат. Обадил се, чакал гости, и когато пристигнали и разбили накрая вратата за да влязат, той вече си бил отишъл. Инсулт.
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Представяте ли си ако стане нещо с Тръмп? Оня ден Путин нали каза, че не го харесва? Ако му се случи нещо или не победи на изборите причината ще бъде единствно и само Путин!
158
10
 
11
 
! Отговори
Кой печели и кой не преди 3 месеца
До Хемус: Не е изключенои ЦРУ или МИ6 да са намесени. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.
157
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм чувал, че когато на човек му се образува съсирек в кръвта, той чувства адски болки. И това е в продължение на месеци, години... Ако пък съсирекът реши да тръгне някъде из тялото веднага се усеща. А с този човечец така внезапно е станало!? Някой му го пуснал в храната сигурно,а? Щото като си писал с Хр. Грозев не му споменал за никакви съсиреци! Руска далавера?
156
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навални е герой. И след смъртта си ще продължава да пречи на Путин.
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
159 Русия бомбардира региони в Сирия, в които живеят противници на Асад и ги превърна в развалини. Бяха избити десетки хиляди сирийци.
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мистерия с трупове, насилие, убийства, прикриване на доказателства, по руски. Нищо ново в империята на злото-Русия.
153
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След месец никой на Запад няма да споменва Навални, също като Березовски (който даже беше убит в Англия) Един паднал да влезе другият и, осле и с него същото.
152
7
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 3 месеца
Каторга с интернет,иначе руснаците били изостанали! А когато дисидентчето ядеше и пиеше на масата с Путин забравихте!? Решил са играе самосиндикално,какво да очаквате от предател! Чували ли сте за двойни агенти! ?Руснак може да го е отровил,но поръчката да е от САЩ или Великобритания
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НИКАКВА ЗАГУБА
150
6
 
11
 
! Отговори
xoxo преди 3 месеца
Асанж показа нагледно как американците разстрелват цивилни в Сирия.Никакви имена на агенти не е показвал.И му спретнаха измислен процес за изнасилване.Сноудън показа как американците подслушват Меркел.И го осъдиха за измяна.Виз онзи педофил Ебщайн бързо го самоубиха з ватвора,имаше доста компромати в джоба си Смъртта на Навални само дни след интервюто на Путин е доста съмнитрелна,въпросът е кой има интерес от неговата смърт?Путин ако някога го е искал мъртъв,нямаше да го държи жив досега.Навални беше удобната контролирана опозиция на Кремъл.Да видим кой идва след него.
149
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навални беше смел човек,нещо изключително рядко днес.Той можеше да избяга където си поиска,но предпочете да се бори за правата на хората в Русия.Последователите му са безброй,за разлика от опонентът му.Ако не са силовите структори и терорът срещу народа на Русия,тия във Кремъл да са изметени като *** барабонки.
148
6
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 3 месеца
16 февруари да се обяви за празник на русофобската пропаганда.
147
7
 
7
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Дайти видиуту дет британския гент Навални иска 10млн долара!