Москва: Защитата на Приднестровието е един от приоритетите ни

Сепаратистките власти там искат Русия да предприеме мерки
28 фев 2024 20:52, Анисия Иванова
113
Москва: Защитата на Приднестровието е един от приоритетите ни
Снимка: БГНЕС

Един от приоритетите на Русия е да защитава интересите на жителите на непризнатото Приднестровие и всички молби от страна на Тираспол се разглеждат с внимание от съответните руски ведомство, заяви Външното министерство в Москва, коментирайки искането на приднестровските власти за помощ от страна на Русия заради натиск от страна на Молдова, предаде ТАСС.

"Защитата на интересите на жителите на Приднестровието, на нашите сънародници, е един от приоритетите ни. Всички молби винаги се разглеждат с внимание от компетентните руски ведомства", заяви официален представител на ведомството.

Още по темата

В декларацията, приета на конгрес на приднестровските депутати, се говори за "социален и икономически натиск върху Приднестровието, който противоречи директно на европейските принципи и подходи за защита на правата на човека и свободната търговия", отбелязва Ройтерс.

Според декларацията, цитирана от руски медии, сепаратистките власти искат от Москва "да предприеме мерки за защита на Приднестровието в условията на засилване на натиска от страна на Молдова", съобщи БТА.

Правителството на Молдова отхвърли „пропагандните изявления“, идващи от Приднестровието, след като представители на проруски сепаратисти в региона призоваха Русия за „защита“, съобщиха от правителството, предаде АФП.

Правителството "отхвърля пропагандните изявления, идващи от Тираспол, и припомня, че Приднестровският регион се възползва от политиките на мир, сигурност и икономическа интеграция с Европейския съюз, които са от полза за всички граждани", написа в Telegram вицепремиерът на Молдова Олег Серебрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин умря в 2022 МИТРОФАНОВА ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА УМРЕЛИЯ ПУТИН, ОТКОЛКОТО ТИЯ СИЛИКОН СУРАТИ
97
2
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Там поне не се стрелят както в Украйна след преврата от 2014 година. А ако имат икономически проблеми, Русия може да се договори с Молдова за да им помогне. Дано да няма намеса от евроатлантиците за да провокират и там гражданска война. Не Русия сега втори фронт не и трябва. Но за САЩ и ЕС може да не е излишен.
96
1
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Анонимен 98: Във Варна, в квартал Аспарухово край морето има построен цял квартал, населен изцяло с украинци. Нещо да напишеш за това?
95
1
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
До Анонимен 98: Че Черноморието ни е презастроено, това е вярно. Но е ясно, че вината за това не е на руснаците а на алчността на нашите новобогаташи. И няма за какво да ги защитава Русия у нас. Не сме им отнели нищо (засега). Макар че не изключвам възможността и тази г'лупост да сторят нашите евроатлантически слуги. Даже се учудвам, че Делян Пеевски още не се е сетил за това. Национализация на жилищата на руснаците и подаряване на парите на Украйна. Звучи чудесно, нали? Законно ли? Не е важно.
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашето Черноморие го съсипахме от стройтелство за да има имоти да да купуват руснаците Не е случайно явно това е тактиката на путин където има руснаци те идват да ги защитатават или освобождават
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като искат защита да се изнасят към Русия
92
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приднестровието се нуждае единствено от защита срещу шовинизма на Москва.
91
7
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
Трябва да изгоним всички с руски паспорти и им се отнемат имотите в България че Путин може да реши да защитава руските Варненска и Бургаска народни републики.
90
14
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Абе русофили умрели,кой ви дава право да казвате че Одеса е руска територия ?Ако прочетете малко история,ще видите че Одеса ,всъщност е българска територия(факт е че днес ,по-голямата част от бесарабските българи живеят там)...но ,този град е част от Украйна(признато от ООН).Предатели,червени трябва да видите на дърветата ,така както навремето убивахте нашите дядовци,които бяха против червеният терорист-партизанин!!!!Добрият комунист(русофил) е умрелият ...
89
13
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
От какво ще ги пазите ,тези червени терористи?Някой да ги е нападнал?А това т.н.Приднестровие ,признато ли е изобщо?Където цъфне руския ботуш,глад,мизерия,терор(Абхазия,Осетия,Чечня,Приднестровието)...като се чувстват застрашени,руснаците защо не се изселят в Рассия?
88
2
 
2
 
! Отговори
ЛакомГъзСереКръв преди 1 месец
87
5
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Правилно.Да не забравите Молдова.
86
9
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 1 месец
Ц, нищо. Костя - стожера на християнското семейство се разведе, за да прикрие доходи и имоти, пак се събра с жена си, но по командировки ходи с 20 годишна Възрожденка Сара Бакалова. Същите номера като на Волен.
85
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките направиха ли едно нещо освен долнопробни циркаджийски изпълнения.е Костя си купи нова кола - западняшка, Силвестър Цомчов - апартамент- позагладиха косъма
84
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пази бог от такова освобождаване
83
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от Приднестровието да бяха питали "асвабадените" в Донбас, където вече няма мъже между 20 и 40 години.
82
20
 
23
 
! Отговори
Е? преди 1 месец
Русия трябва да си вземе Одеса обратно и да се свърже с Приднестровието . Като гледам сигналите ,май и те искат това,за ужас на козяк16 аахахахахахаха
81
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освобождаване от путинистите се казва окупация. Ама така - приятелски - само ще събира 90% от производството, няма да може да се излиза от държавата, няма да може да се казват смешки, всяка неделя на манифестация и само руски коли и кюлоти
80
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 81 А съм в ЕС от 98ма. В хубавата му част. Пропуснах ерата на Боко, ама тогава май сте били по-добре от сега
79
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путлерофили мама, време е да си лягате. Утре дрегера ще счупите на път за работа. Пуснете си един Ну погоди, една песен на Киркоров и лягайте