Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон

Обвиниха френския президент, че иска да разпали Трета световна
Обновена: 28 фев 2024 21:16 | 28 фев 2024 20:17, Анисия Иванова
454
Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон
Снимка: БГНЕС

Съюзници на руския президент Владимир Путин предупредиха днес френския президент Еманюел Макрон, че ако изпрати войски в Украйна, това ще доведе до същия край, както при нахлуването на Великата армия на Наполеон Бонапарт през 1812 г., когато френските войски претърпяват огромна загуба, предаде Ройтерс.

В понеделник Макрон открито формулира идеята за изпращането на войски от европейските държави в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма постигнат консенсус.

Коментарите му накараха редица западни държави, в това число Съединените щати и Великобритания, да заявят, че нямат такива планове, докато Кремъл предупреди, че конфликтът между Русия и  НАТО ще бъде неизбежен, ако европейските членове на Северноатлантическия договор изпратят войски, които да се сражават на територията на Украйна.

Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, долната камара на руския парламент, и близък съюзник на Путин, заяви, че Макрон изглежда възприема себе си като Наполеон Бонапарт и го предупреди да не върви по стъпките на френския император.

"За да запази личната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали Трета световна война. Инициативите му стават опасни за гражданите на Франция", заяви Володин в социалните мрежи. "Преди да прави подобни изявления, би било редно Макрон да си спомни как е завършил пътят на Наполеон и на неговите войници, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя", добави той.

Нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 г. първоначално постига бърз напредък и водените от него войски успяват да превземат Москва. Руските военни обаче използват тактика, която принуждава Великата армия да пристъпи към отстъпление след няколкоседмичен престой в града. По време на дългото си изтегляне стотици хиляди френски войници загиват в резултат на болести, глад и студ, припомня Ройтерс.

Войната в Украйна предизвика най-тежката криза в отношенията на Русия със Запада от Кубинската криза през 1962 г., а Путин, който контролира най-големия ядрен арсенал в света, предупреди за опасностите от пряка конфронтация между Русия и НАТО.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предположи, че Макрон има опасна мегаломания за величие и заяви, че изявлението му е пример за това колко погрешно е станало западното политическо мислене.

"Дребнавите и трагични наследници на Бонапарт, които пробват златните пагони, откъснати преди 200 години, жадуват да си отмъстят с наполеонови величини и изричат яростни и изключително опасни глупости", заяви той, цитиран от БТА.

Медведев, който някога бе възприеман като модернизиращ реформатор, от началото на войната в Украйна втвърди риториката. Той направи серия от войнствени изявления, в които нападна Запада и предупреди за риска от ядрен апокалипсис, ако определени червени линии бъдат прекрачени.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на френския президент е показало, че , другите държави от Запада, за разлика от Макрон, разбират рисковете от пряк сблъсък между войските на НАТО и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
45
 
19
 
! Отговори
Кремълскте преди 2 месеца
Фашисти сеНасраа. Досега на фашисткото кремълско Жуже му беше лесно . Играе си на война с 28 пъти по-слаба военна сила и без авиация. . Нека да видим какво има да покаже фашисткото кремълско Жиже на истински противник.
306
5
 
36
 
! Отговори
ХмХ преди 2 месеца
Макарон няколко пъти е гледал скорошният филм за Наполеон и явно е открил грешките му.
305
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Банди варвари убийци и престъпници озверели от бедност и мизерия нападна, убива и руши мирна Европейска държава и ежеминутно дудне по Путински- вие сте виновни вие ни заплашвате, а ние си рушим защото си искаме- убийците като Хитлер с куршум в главата в бункера.
304
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съюзници или сътрудници и е такъв боламач- така е осукано, че искащите възмедие за Руските фашисти да изглеждат странни и те да са агресорите, а не рушистанците- погледнете им държавата Рушистан и вижте огромни територии разсипани и подивели хора живеещи в бараки и варели- няма такъв упадък- но не фашиста Путин критикува и заплашва запада- втората северна Корея....и моля ви върнете Рашките в Рушистан- те се чувстват не на място във "фалиралата" Европа
303
12
 
35
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
Козяшките вувузели цвърчат по форумите, докато РФ цепи терлиците на бандерите по всички направления...тъй ще е тя
302
13
 
32
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 месеца
Вън наглите окраинци!
301
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укропската отбранителна линия Бердичи, Орловка, Тоненкое, Красногоровка, Победа, Новомихайловка е под контрола на ВС на РФ. Новата западна укропска отбранителна линия е Очеретино - Курахово. Отнася се за Авдеевското направление.
300
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой мислиш им направи атомната бомба" - На 27.02 се навършиха 120 години от раждането на Юлий Харитон - създател на ядрения щит на СССР.
299
14
 
33
 
! Отговори
СС,С преди 2 месеца
Слава,,РОССИЯ,. напред,до,победа,,. снамибог,
298
17
 
5
 
! Отговори
До една жена преди 2 месеца
Знаеш ли кой е Бандера , че го коментираш?
297
7
 
8
 
! Отговори
ганЮюю преди 2 месеца
не ти се разбира каскет смачкан.
296
11
 
33
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 месеца
Макрон е един пълен *** и върховен ***!! Излъга ни коварно да подпишем за македонците...и нашите *** Кирета и академичета...седнаха в скута му...
295
11
 
25
 
! Отговори
Сирма преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860Не забравяй, че Франция е една от страните в НАТО, която е пратила най-малко помощи за режима в Киев. Те правят точно като САЩ и Англия - организират форуми на които убеждават или заплашват съюзниците им да дават помощите. Те се имат за една от великите сили, които могат да притискат и джобят подчинените си, за да не се налага самите те да се бъркат за помощи. Да не забравяме какво стана с немските и американските танкове. Май само немските посетиха фронта.
294
2
 
16
 
! Отговори
От Карлуково преди 2 месеца
"Зеленски,според мен,е вице на Путин...." търсим те от вчера...
293
15
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Според мен Путин и Макрон са съюзници ,но за да се схване това е нужно да се мисли. Зеленски,според мен,е вице на Путин и ролята му е да го въоръжава. Начинът на Макрон да въоръжи Путин е да изпрати въоръжение на Зеленски,без обаче директно да каже ,че въоръжава Путин. Война няма.Има пародия .Няма жертви.Има съветски труженици,които изпълняват заповед.След всяка атака на Украина следва отбой.След всеки отбой следва изоставяне на добро въоръжение в ръцете на Путин. Втръсва от иберийски хитрости !
292
2
 
8
 
! Отговори
На врач на хуя преди 2 месеца
"Кой мислиш им направи атомната бомба....." ли си седял, или от гледане на боб ти го знаеш?
291
7
 
28
 
! Отговори
Пантелей2 преди 2 месеца
Меркел също беше бездетна, затова не й пукаше, когато прие милиони мигранти. Те ще ръгат с ножове децата на другите, не нейните. Денков също е добре с мигрантите и той е проучен щателно преди да ни бъде инсталиран, че няма деца. Да не говорим за сглобката в Гърция - хомо двойка, никаква отговорност към семейство и род. Рюте не е женен, няма деца, не му пука за наследство, род и корен.
290
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 319. Немога да разбера как може да има такива лицемери. Личи си че и сам не вярваш на това което пишешСлед втората световна всъщност САЩ крайната най много технологии от германците плюс учените им. Кой мислиш им направи атомната бомба дето хвърлиха над Хирошима и Нагасаки.? Всичко е немски разработки. И кой краде другите страни всъщност? Погледни какво представлява България сега след като сме партньори на запада .
289
8
 
27
 
! Отговори
Пантелей1 преди 2 месеца
И какво го бърка това Макрон? Той е кукла на конци на Ротшийлд, няма деца, не е отговорен пред никой. Той не знае какво е отговорност и затова не отстоява позиция на лидер. Той е слуга, който има задължения пред господаря си. Както в средновековието в Англия, слугата обикновено е бездетен и последните му думи са, слушам сър, както наредите...
288
10
 
21
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 месеца
Вън наглите окраинци!