Погребват Алексей Навални днес в Москва, полицаи вече патрулират около църквата

От неговия екип не изключват размирици
1 мар 2024 08:00, Елка Василева
166
Погребват Алексей Навални днес в Москва, полицаи вече патрулират около църквата
Снимка: БГНЕС

Днес в Москва трябва да бъде погребан Алексей Навални. Лидерът на руската опозиция почина на 16 февруари в наказателна колония отвъд полярния кръг. От неговия екип не изключват размирици, а съпругата му Юлия предупреди, че се очакват нови репресии срещу критиците на Кремъл.

Още по темата
Алексей Навални трябва да бъде погребан на Борисовското гробище в Москва. По първоначален план опелото трябва да се състои в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моята печал" в московския район Марино в 14:00 часа местно време.

Снощи служителите на погребалните служби отказаха да отнесат тялото на опозиционния политик до църквата заради заплашителни обаждания от неизвестни хора, съобщи прессекретарият на Навални Кира Ярмиш, припомня БНР.

Тя призова руснаците да отидат на погребението, което ще бъде предавано на живо в канала на Навални в YouTube.

Ден преди траурната церемония полицейски служители вече патрулираха на Борисовското гробище, казаха още от екипа на Навални. На разпространени в социалните мрежи кадри се виждат докарани голям брой метални ограждения и инсталирани камери за видеонаблюдение.

Алексей Навални почина на 16 февруари от естествена смърт, както е записано в смъртния акт. Тялото му обаче бе предадено на семейството след повече от седмица.

"Искам хората, за които Алексей беше важен и смъртта му се превърна в лична трагедия, да имат възможност да се сбогуват с него", каза майка му Людмила, след като съобщи, че е била шантажирана от властите погребението на сина й да бъде тайно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
Майка Русия преди 1 месец
Погребват го, а с него погребват и мечтите евроатлантически да дестабилизират и разпарчатосат майка Русия.
110
1
 
2
 
! Отговори
Копайте преди 1 месец
Евроатлантичета, копйте! Копайте и заравяйте евроатлантическите ценности и цялата останала марна бозица която ни сервират последните 35 години.
109
4
 
5
 
! Отговори
НАВАЛНИ Е БЕЗСМЪРТЕН преди 1 месец
НАПРЕД КЪМ СВОБОДА !
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВИСШИ СИЛИ ОТ 5то И 6то ИЗМЕРЕНИЯ ВЗРИВИХА ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ САТАНА КОЯТО КРЕМЪЛ НАСОЧИ КЪМ КИЕВ КОГАТО БАЙДЪН БЕШЕ ТАМ ! ВЗРИВИХА И USA БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ USA ПОДВОДНИЦА ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! АКО КРЕМЪЛСКИТЕ МАНИАЦИ ПОСЕГНАТ КЪМ ЧЕРВЕНИЯ БУТОН, ПОДЗЕМНИТЕ И НАДЗЕМНИТЕ ИМ КОМАНДНИ ПУНКТОВЕ ЩЕ СТАНАТ СЛЕДВАЩИТЕ СОДОМ И ГОМОР ! И ТАКА ВИСШИТЕ СИЛИ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ БЕЗМОЗЪЧНАТАвойна !
107
5
 
5
 
! Отговори
Darko преди 1 месец
Крепостни селяни какво повече да се каже за този народ. Светлина в тунела обаче има, след като ги е страх от умрял човек, значи нещата отиват на добре. Още много от yшaHKuTe ще напоят с кръвта си плодородната украинска земя. Ще настъпи и момента, когато ще поискат сметка на престъпният режим на дребния комплексиран плешив диктатор. Слава на Бога, че сме в НАТО и ЕС та няма нужда да бъдем мачкани и държани в бедност, като руския народ.
106
5
 
4
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
КОПАЙ ;))))
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете хората и близките на мира да погребат Навални
104
9
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
За Навални истерясаха соросчетата. Добре, защитават го, уж. А германския професор, който доказа, че е лъжа за 6млн. евреи избити през ВСВ. Него го осъдиха. Защо не го защитиха?
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Власта и Путин се страхуват и от умрели ти .
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До126. Александър втори не е освободил България ,а е водил война с Османската империя ,която е вече отслабена. Северозападна България си е свободна . В Княжество България . А в последствие Царство България при Фердинанд освобождава всичко от Самоков до Одрин , Кавала , Солун , Охрид та чак до Албания.
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МИ АКО НЕ МОЕТЕ ДА ГО ГРОБНЕТЕ В МОСКВА, ДОКАРАЙТЕ ГО У БГ ПРИ НАШИЯ НЕГОВ АДАШ - ЩЕ ГО ГРОБНЕМ, А ГЕРБ-СДС ПП-ДБ ЩЕ МУ НАПРАВЯТ ПАМЕТНИК!!!...
100
8
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Истерията за Навални досади на всички вече. Това си е работа на Русия. Никой няма право да се меси във вътрешните работи на някоя държава
99
7
 
7
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Навални е осъден за финансови престъпления срещу френска фирма. Защо това се премълчава?
98
5
 
6
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Не руси, а евреи убиват император Александър Втори. А евреина Линкълн го убива американка. Слаб 2 по история.
97
6
 
1
 
! Отговори
Мамудун сики преди 1 месец
Путин лично му е измил кpaкaтa за из път!
96
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РЕСЕ ГИ , ТРЕСЕ ГИ кремълските фашисти най-много от собственият си народ .
95
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво се чудите.Руснаци убиха собствания си император Александър Втори,допринесъл за нашето освобождение 3 години след това...При тях винагги убиват нормалните хора и оставят на власт от качалките-Ленин,Сталин,Путин....мани мани!
94
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Русия... А Путин е нейният президент...
93
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До Анонимен118 - точно така! Като си почнал обаче - сподели малко размисли и страсти по темте на Асандж, Сноудън и Епстийн. Не е ли странно съвпадение че Асандж и Сновдън имат присъди без да са стигали до съд а Епстийн дори предрече смъртта си и.... о чудо - случи се точно това което той предрече!
92
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
120 спами лъжи както виждам, опорките работят, Русия плюе лъжи от маркуча.Продаваш държавата за копейки, другарю.