ЕК отхвърля версията на Наришкин за смъртта на Навални

ЕС очаква независимо международно разследване
6 мар 2024 14:11, Елка Василева
61
ЕК отхвърля версията на Наришкин за смъртта на Навални

Много малко достоверност има в официалните изявления на руската страна напоследък, поне след февруари 2022 г., заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с твърденията на директора на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, че опозиционерът Алексей Навални е починал от "естествена смърт".

Още по темата
Когато става дума за убийството на Алексей Навални под надзора на режима на (руския президент Владимир) Путин, ЕС многократно заяви, че очаква независимо международно разследване, каза говорителят. Само така ще бъде постигната яснота и ще има достоверни заключения как Навални е умрял, добави той.

Говорителят посочи, че за ЕС смъртта на Навални се дължи на действията срещу него от властите под надзора на Кремъл.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То стана като тодоремата от едно време: Всяка права, колкото и да е крива, ако е успоредна на партийната линия - е права. И тъй: Всяка експертиза, колкото и да е зависима, ако изкара че Путин е убил Навални - е независима.
34
8
 
12
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
Да си направят "независимо" разследване тогава! Да видим как ще стане без тялото на мъртвия. Заключенията ще са по-зле и от Една жена каза.
33
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И самият Навални да стане от гроба и да им каже, че не е убийство, празните еврочутури пак ще си баят своето.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксините на Асъра Зенека предизвикват тромб. Това официално го признаха. Да проверят дали Навални не е ваксиниран против Ковид наскоро.
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повдига ми се от думата "европа" някъде от Декември 2022 г.
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕК първо да каже кой взриви СП, после да дава мнение ро други разследвания.
29
4
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 месеца
Тази версия за пръв път прозвуча от устата на Буданов. Това означава, че и украинската версия е отхвърлена.
28
6
 
10
 
! Отговори
Ха преди 2 месеца
На кой му пука за мнението на нацистите в ЕС?
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако така се отнасяхте и към гражданите на ЕС както към чуждите цена немаше да имате! А рзследване за смърта на журналиста във Украйнският затвор кога ще проведете?
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не приемата версията на украинското разузнаване? Нали уж от един отбор? Или прото ЕК не признава нищо, което не е в крак с "партийната линия"? Толкова са жалки тези от ЕК, че.. направо са срам за Еропа
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Майната му на ЕС :)))
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кога ще има международно разследване за американската агресия по света?
23
4
 
18
 
! Отговори
Ма що тъй преди 2 месеца
праите ся ? Буданов му нямате доверие ли ? Колкото и да повтаряте тия лгбт+ тъпотии все тая . Човеко си замина зарад бустерите , но комисията тоя факт не мое да го приеме. Я кажете коги Асанж ще бъде екстрадиран и кви са гранциите ,че ще оживее ?
22
4
 
14
 
! Отговори
Байой преди 2 месеца
Самомда питам , какъв наклон на кочана трябва да си дам са смърта на този индивид ....къф е тоя новия Че Гевара , далеч е от него ..Левски , Ботев .....къфжсе явява тоя в цялата евротлантическа схема , пачавричката му...харчи английски пари и се прави на герой ..ама отбтея анимационите по картуннетуорк. Стига нинзанимавахте с този труп , през центъра ни е и скоро ще го усетите на изборите за ЕП
21
3
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Ако е била насилствена смърт, трябва да се търси кой има интерес от това. Никой не убива без причина. Очевадно е, че Путин има най-малък интерес от смъртта на Навални. Изолиран в колония на края на света той не представляваше никаква заплаха за Путин. Възможно е афроатлантиците да са вербували адвокато му и чрез него да са го ликвидирали. Случая с Йоан Павел втори и Али Ахджа показа и доказа, че няма нещо което да спре западните служби ако нещо си наумят и имат изгода от това.
20
3
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
Бих цитирал думите на Виктория Нюланд за EU.
19
3
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
много важно русия ще се разплете чорапите какво става с нашите 6 бр арестуванив лондон да не се повтори сценария с сергеи антонов
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Началникът на украинското разузнаване към Министерство на отбраната Кирил Буданов заяви, че лидерът на руската опозиция Алексей Навални е починал от естествена смърт - именно от тромб.
17
3
 
21
 
! Отговори
Кек преди 2 месеца
ЕС каквинстана със СП? Кой го взриви? А допуснахте ли Русия до разследването?
16
24
 
3
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
Ако бяха невинни в Кремъл, щяха да позволят да се изготви експертиза от международни независими експерти. Но мълчат като гАз, както мълчат и за самолетната катастрофа с украинските заложници...както все още мълчат и за самолетната катастрофа над Катинската гора през 2010, с президента на Полша и членове на правителството.