В Русия са задържали 74 души за протестни акции

Това е станало по време на вота
17 мар 2024 17:00, Стела Стоянова
171
В Русия са задържали 74 души за протестни акции
Снимка БГНЕС, архив

Властите в Русия са задържали около 74 души в цялата страна за протестни акции, свързани с президентските избори, съобщи група за наблюдение на вота.

„Повече от 74 души в 17 града вече са задържани“, се казва в изявление на правозащитната група OVD-Info, предаде АФП.

Към 13:50 часа московско време (12:50 българско) активността е по-висока от последната президентска кампания през 2018 г., сочат данни на уебсайта на Централната избирателна комисия на Руската федерация.

Изборите за президент на Русия се провеждат от 15 до 17 март. За първи път те се продължават три дни, включително чрез дистанционно онлайн гласуване, което е достъпно в около една трета от регионите на страната, според властите.

През последните три дни изборите бяха помрачени от нарастване на украинските бомбардировки и поредица от нахлувания на руска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха властите да затворят училища и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки усилията на Кремъл да изолира руснаците от конфликта в Украйна - особено по време на силно рекламираните избори.

Путин, който гласува онлайн, обеща остър отговор на нападенията и обвини Киев, че се опитва да "попречи" на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо да го обявяват за цар. За какво са тези имитации на избори.
111
1
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Като гледах дебатите на Путин и другите кандидати мисля че Кандидат Х има голям шанс...Ха ха, избори в Беларус.
110
2
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
До АнонимеН: ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС или т'ролски г'лупости? Аз тегля пари от банкова сметка без електронен подпис. Това говори ли ти нещо?
109
0
 
5
 
! Отговори
Браво бе! преди 1 месец
До Анонимен 107: И Радев ли стана диктатор? Това го бях пропуснал.
108
4
 
10
 
! Отговори
до 105 преди 1 месец
На изборите в най-демократичните САЩ колко кандидати ще има? И Тръмп дали ще успее да се кандидатира или ще го "спънат" най-демократичните съдилища?
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изборите им са като изборите в България на диктатора Радев сгрешени протоколи, нацапани бюлетини, пълен хаос в избирателните секции.
106
7
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
До АнонимеН: И да го преизберат дядо Байдън, и да не го преизберат все тая. Война с Русия САЩ няма да започнат. Знаят, че ще бъде самоубийство. Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно, и хиперзвукови ракети, които те нямат.
105
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял ден съм изключително притеснен дали Путин ще победи в най-честните избори на света в жестоката конкуренция с още трима кандидати. Със свито сърце очаквам обявяването на резилтатите.
104
1
 
2
 
! Отговори
Германия преди 1 месец
В Германия руснаците гласуват - t . me/anna_news/63556
103
4
 
12
 
! Отговори
Тиху ве преди 1 месец
АнонимеН. Какво си се разврякал повечеря? Гласуват си хората, въпреки напъните на Зелената хунта и атлантиците. И големите призиви на разни "демократи" дадоха този резултат - 74 абдали правили простотии за пари. От 140 млн, 74 души. Ти какво си се разврякал тука? Шматка.
102
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам тукашните руснаци. Тези, които гласуват за Путин, защо живеят в България. Марш обратно в Кабардино-Балкарската република! Да се екстрадират, за да не ползват сводно ЕС правата.
101
3
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До АнонимеН: Г'лупости са това. Регистрирането на акаунт се прави с проверка, подобна на тези за банкови сметки. След като паричните преводи по интернет могат да бъдат сигурни, може да бъде сигурно и електронното гласуване.
100
10
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА СЕ ОБЯВИ , ЧЕ ДЖО БАЙДЪН Е ПРЕИЗБРАН ЗА ДА КАЖЕМ ВСИЧКИ СБОГОМ НЕ САМО НА РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НО И НА САМАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО АВТОМАТИЧНО СТАВА НА ПАРЧЕТА ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ПРАТИ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА КОЕТО ЩЕ И БЪДЕ ПРИСЪДЕНО А ТЯ И 500 МИЛИАРДА ЕВРО НЕМОЖЕ ДА ПЛАТИ ДОРИ В МОМЕНТА КОГАТО ОЩЕ НЕ Е РАЗПРОДАДЕН ПОВЕЧЕТО ОТ ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ. 2-РИ МАНДАТ НА ДЖО БАЙДЪН Е АБСОЛЮТЕН КРАЙ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ДАНО ДЖО ГО ПРЕИЗБЕРАТ!
99
2
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До АнонимеН: Ако така си представяш мненията по добре си избери псевдоним "Данко Хаирсъзина". Точно по "Бай ***" на Алеко Константинов: "Мене пък най ми харесва да напопържам някого - изтърси чистосърдечно Данко. Отлеква ми 'нам как на душата".
98
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Гласуват по интернет/ С ДВЕ ДУМИ МОГА ДА ГЛАСУВАМ 1000 ПЪТИ ЗА 3 ДНИ АКО ИМАМ ЕГН И ИМЕ ИМЕЙЛИ СЕ СЪЗДАВАТ ДАЖЕ СКАПАНАТА АБВ ПОЩА НЕ ИЗИСКА ПОТВЪРЖДЕНИЕ С ТЕЛЕФОН ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЕЙЛ. С ДВЕ ДУМИ КОЛКО ИСКА ГЛАСА ТОЛКОВА ГЛАСА ПУТНИН ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ ИНТЕРНЕТ :D
97
5
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 92: Защо дърпаха платформата с ковчега на патриарха с БТР? Сигурно за да покажат че не всички наши БТР-и са изпратени в Украйна.
96
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Гласуват по интернет/ И ДА ТЕ ПСУВАМ ВСЕ ТАЯ ТО НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ ПРИ ТЕБ! АМА ТОЧНО ТАКА КАКТО СЪМ ГО НАПИСАЛ Е!
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия ще има ли опашки за Тръмп?
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия огромни опашки за за гласуване на изборите в Русия.
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Танков завод в Николаев??? Под носа на руснаците???